論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

佢話我好迫佢臨瞓前沖涼,
攪到佢 d 神經線出晒黎,個身都有.
同埋攪都佢朝早起身,周身痛喎!!
我話精經線呢,係你既問題,
我相信中國人冇咁既問題.
佢話佢d朋友臨瞓前,都係抺下面同under arm,
& 換底褲就算,朝早先沖涼.
佢勸我批准個新工人夜晚唔沖涼.
我就祝佢下個僱主,會批准佢夜晚唔駛沖涼.

[ 本文章最後由 a_d 於 08-1-29 12:30 編輯 ]

複式洋房

!傻傻吔

複式洋房

佢好污租夜晚唔沖涼

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

佢系咪有病呀?吾洗沖涼?bun 鍾意一日沖 2 次,印就少 d ,一日一次 lor...........

原文章由 a_d 於 08-1-29 10:21 發表
攪到佢 d 精經線出晒黎,個身都有.
& 換底褲就算,朝早先沖涼. ...

大宅

What is her name? She act excetly the same as my 2nd helper, same reason. I am just wondering if they are the same person.

攪到佢 d 精經線出晒黎,個身都有.

珍珠宮

真係有咁的奇怪工人.

原文章由 CarChu 於 08-1-29 11:16 發表
What is her name? She act excetly the same as my 2nd helper, same reason. I am just wondering if they are the same person.

子爵府

攪到佢 d 精經線出晒黎

Sorry, I don't understand the above.

不過, 因為夜晚沖涼搞到佢周身唔妥, 佢有神經病就真!
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

別墅

佢晚晚都有沖涼洗頭,
不過係我尋晚先知係我"迫佢"咁做姐.

原文章由 ling619 於 08-1-29 10:50 發表
佢好污租夜晚唔沖涼

別墅

係囉,佢真係short short 地,
仲講到我虐待佢咁.:cry:

原文章由 twins214wy 於 08-1-29 10:55 發表
佢系咪有病呀?吾洗沖涼?bun 鍾意一日沖 2 次,印就少 d ,一日一次 lor...........

別墅

應該唔係,佢係第一次到港(兩年前).

原文章由 CarChu 於 08-1-29 11:16 發表

別墅

oh, sorry, 係神經線.(已改)
佢仲 show 佢手背俾我睇,
我話見到神經線唔奇,我都有,
但我相信唔關夜晚沖涼事囉.

原文章由 jk67jk 於 08-1-29 11:58 發表

Sorry, I don't understand the above.

不過, 因為夜晚沖涼搞到佢周身唔妥, 佢有神經病就真!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得係佢d神經病出哂黎 :lol :lol

攪到佢 d 神經線出晒黎,個身都有.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 catcat_22 於 08-1-29 12:38 發表
我覺得係佢d神經病出哂黎 :lol :lol

我都係第一次聽咋喎,好攪笑

複式洋房

日頭做完嘢,夜晚都唔沖,要第二日早上沖(隔日),佢係呀婆痴線.

伯爵府

SHORT SHORT 地,佢何止出晒神經線,直情連筋都痴埋!

男爵府

佢咁攪笑, 想儲埋d老泥帶番印尼當手信咋, 吓話?:;pppp:

子爵府

原文章由 qqel 於 08-1-29 13:07 發表
日頭做完嘢,夜晚都唔沖,要第二日早上沖(隔日),佢係呀婆痴線.

其實我e + 個工人, 初初黎, 都係晚上唔沖涼架!
佢下午唔知幾時沖左一次, 早上有冇再涼我唔知.......
後來 (大約一個月), 我開始留意晚上佢入廁所冇水聲, 於是我問佢係咪「唔係沖涼」! 於是﹐我開始逼迫佢每晚要沖涼先好上床! 佢未話我逼迫佢 —— 致神經病 —— 我估遲早嘞!
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

複式洋房

伯爵府

我去美國旅遊時
住晌中國藉,美藉朋友家
佢地都係晚上唔沖涼
第二朝先沖涼洗頭

唔同個工人深受西方文化教育?

首頁

尾頁

跳至