跳至

首頁

尾頁

洋房

有無bb還食緊奶咀??
打算幾時戒?点戒?

大宅

:loveliness: 我地都係食緊. 睇怕暫時都介唔到住啦

民房

My bb girl also use pacifier at night. Later, when she go tonursery, i will help her to get off this habit.

男爵府

原文章由 hanson 於 08-1-31 23:04 發表
:loveliness: 我地都係食緊. 睇怕暫時都介唔到住啦

我個女都係一樣,勁鐘意食....

大宅

屋企一共有4個奶咀, 方面隨時食.

大宅

有Carlsson...勁鍾意食!!
屋企都有3個...
想係佢2歲左右戒...

有人教---
1.)若在街跌咗, 咁bb想要"奶咀"時,
就話: 個奶咀跌咗啦, 無得食啦!!(當然佢會扭計, 但1-2日應該OK)
2.)將個奶咀剪爛, 比BB睇&同佢講: 個奶咀爛咗啦, 無得食啦!!

原文章由 butabubu 於08-1-31 22:51發表

有無bb還食緊奶咀??
打算幾時戒?点戒?
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

子爵府

原文章由 Carlsson 於 08-2-1 10:00 發表
有Carlsson...勁鍾意食!!
屋企都有3個...
想係佢2歲左右戒...

有人教---
1.)若在街跌咗, 咁bb想要"奶咀"時,
就話: 個奶咀跌咗啦, 無得食啦!!(當然佢會扭計, 但1-2日應該OK)
2.)將個奶咀剪爛, 比BB睇&同 ...

ANSON 都係仲食緊..仲係勁like 個隻,訓覺一定要用咖..平時都可以唔用既..依家home 有6隻到啦...公公婆婆成日都話唔見...起碼用左成一打啦~~都唔知幾時可能介左去..用奶咀都好煩..d蓋成日唔見..又怕唔乾淨...

大宅

我個女都仲食緊呀~
扭計扭訓一定要佢,
唉~都唔知點幫佢戒好喇....

別墅

有, 訓覺冇咗佢點得呀~
兩歲返學先幫佢戒啦....

Joanne BB 係呢度

大宅

晴晴已成功戒左2星期了比想像中易 , 佢之前要食住黎訓食足成晚, 首先戒日頭先. 而家戒左日頭訓少左. 晚上開始訓得林小小, 戒初頭1晚起幾次身都幾辛苦架. 你地都試下同佢地戒因為佢地開始明白人地講野有時講下道理係有效的.

PS.如果喊住要奶咀就要忍心, 晴晴喊足1個鍾我都唔俾之後佢就唔會再用呢招:mrgreen: . 喊到攰佢就會訓. 而家佢地大個左好識諗知道呢D招數唔得佢地就唔會用, 如果你怕左佢地佢地就會食住你.

[ 本文章最後由 polly0503 於 08-2-1 11:46 編輯 ]

複式洋房

訓覺一定叫"咀咀,咀咀" 等bb訓著先拿走..

大宅

你地個B都好啦,用奶咀...都易戒
我個仔係啜手指...都唔知點戒
大B仔0605 細B女1006

子爵府

我個仔又係咁,瞓覺要食"咀咀"至瞓得著,不過中途甩咀都照瞓. 去街時如果發脾氣或扭眼瞓,俾佢咬咀咀可以calm down.我又唔急於要佢戒,好過咬第d野啦.
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

子爵府

原文章由 JuneB 於 08-2-1 13:59 發表
訓覺一定叫"咀咀,咀咀" 等bb訓著先拿走..

ANSON 都係咖..佢,,要個時會同你講
"咀咀,咀咀" 等bb訓著先拿走..

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

樂樂已經成功戒甩奶咀2個幾月啦!
原來比想像中容易,:lol
我地搽左d保心安油落奶咀到,
樂樂一啜到辣辣,即刻 晒走開,
我地仲要衰衰o甘追住佢,要比佢啜啜,
結果係1次就嚇怕左佢

別墅

me too! 冇會死架!

原文章由 devilxman 於 08-2-1 11:01 發表
有, 訓覺冇咗佢點得呀~
兩歲返學先幫佢戒啦....
恩祈是上天的"恩"賜,我們的"祈"盼

大宅

係呀!! e個都係好方法...
我會先用這個方法...
保心安油...都係辣的嗎???
我mami教我用白花油...
就在新年時試吓先...
Carlsson "新年快樂"啦!!:恭: :lol :lol

原文章由 littleangelyy 於 08-2-1 18:14 發表
樂樂已經成功戒甩奶咀2個幾月啦!
原來比想像中容易,:lol
我地搽左d保心安油落奶咀到,
樂樂一啜到辣辣,即刻 晒走開,
我地仲要衰衰o甘追住佢,要比佢啜啜,
結果係1次就嚇怕左佢 ...
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

保心安油...都係辣的嗎??? 係呀, 保心安油係辣辣地
我mami教我用白花油... 我諗白花油都一樣可以,唔得先試下保心安油啦!  

:恭: :喜: :發: :財:

原文章由 Carlsson 於 08-2-4 09:41 發表
係呀!! e個都係好方法...
我會先用這個方法...
保心安油...都係辣的嗎???
我mami教我用白花油...
就在新年時試吓先...
Carlsson "新年快樂"啦!!:恭: :lol :lol

...

[ 本文章最後由 littleangelyy 於 08-2-4 12:07 編輯 ]

洋房

一到瞓覺時間翹翹就會講吱吱,吱吱..呀=奶咀,又或者自己行去雪櫃到拎,一食咗就好快瞓得著,奶咀好似係佢安眠藥咁 ... 我諗住返學前幫佢戒喇.

Hong Kiu~

大宅

依韻都係成日講"吱吱"架, 都係諗2歲返學戒指
依晴Hillary, 依韻Eleanor

首頁

尾頁

跳至