親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

白村鄉及北陸都有大風雪,巴士有可能都停駛。見佢昨天和今早情况都大雪,車路都全是雪

我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:呢幾日去白村鄉既要留意!有大風雪

昨日已經停駛啦!

侯爵府

環保接龍勳章

回覆:MsBusy 的帖子

今日都係停吧,另一張是3天前拍~仲見有車有人在街,呢場雪真係好大又落得耐。

翡翠宮

大宅

JR去高山今日停駛!我明天後天booked酒店都唔知去唔去到,要明天再check. 今日由名古屋去下呂,足足用左3個鐘,多左一倍時間

侯爵府

環保接龍勳章

回覆:megwong1 的帖子

今日出太陽,好天了,剛影的

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:今日出太陽,好天了,剛影的

原帖由 vane 於 14-12-19 發表
今日出太陽,好天了,剛影的
好靚

公爵府

雪中的白川鄉超靚

男爵府

子爵府

我book了二月去,諗住無咁凍,點知朋友話會溶雪,仲危險,有聽過嗎?

男爵府

引用:我book了二月去,諗住無咁凍,點知朋友話會

原帖由 jemswin1 於 14-12-19 發表
我book了二月去,諗住無咁凍,點知朋友話會溶雪,仲危險,有聽過嗎?

...
二月應該未溶喎,我之前過年去過,嚟緊二月都會去

別墅

引用:白村鄉及北陸都有大風雪,巴士有可能都停駛

原帖由 vane 於 14-12-18 發表
白村鄉及北陸都有大風雪,巴士有可能都停駛。見佢昨天和今早情况都大雪,車路都全是雪
請問有無即時影像條link分享?謝謝

子爵府

回覆:northernpole 的帖子

Really? 我CNY去,估計二月應無大風雪,對嗎?

男爵府

引用:Really?+我CNY去,估計二月應無大風雪,對

原帖由 jemswin1 於 14-12-19 發表
Really? 我CNY去,估計二月應無大風雪,對嗎?
我上次去有一陣大風雪,其餘時間好天,不過天氣呢D嘢好難講
我有朋友呢幾日去,自駕,高速封左路,地面好冼

子爵府

回覆:northernpole 的帖子

Thanks

大宅

引用:Quote:原帖由 vane 於 14-12-18 發表白村鄉

原帖由 jkh09 於 14-12-19 發表
請問有無即時影像條link分享?謝謝
want to know too

別墅

引用:Quote:原帖由 jkh09 於 14-12-19 發表請問

原帖由 cslkwok 於 14-12-19 發表
want to know too
我搵到了
http://shirakawa-go.org/livecam/

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+jemswin1+於+14-12-19+發表Re

原帖由 northernpole 於 14-12-19 發表
我上次去有一陣大風雪,其餘時間好天,不過天氣呢D嘢好難講
我有朋友呢幾日去,自駕,高速封左路,地面好冼 ...
請問你朋友最後上到高山同白川鄉嗎? 因為我cny都book哂高山酒店,會自駕遊, 之前已經諗住如果大風雪就改搭jr上去, 但jr可能都停, 想個如果高速封左係咪都有山路上到高山, thx

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:JR去高山今日停駛!我明天後天booked酒店都

原帖由 megwong1 於 14-12-18 發表
JR去高山今日停駛!我明天後天booked酒店都唔知去唔去到,要明天再check. 今日由名古屋去下呂,足足用左3個 ...
請問你係咪自駕?

男爵府

引用:Quote:原帖由+northernpole+於+14-12-19+發

原帖由 shirleyleung15 於 14-12-19 發表
請問你朋友最後上到高山同白川鄉嗎? 因為我cny都book哂高山酒店,會自駕遊, 之前已經諗住如果大風雪就改 ...
我朋友今日用左5小時揸車去金澤,行山路,佢話好恐怖,山過山,D路兩旁積雪同架車差唔多高
JR都停
我二月都會去,都自駕,仲有BB(未夠兩歲),如果到時大風雪,應該唔上去

首頁

尾頁

跳至