夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1632720&extra=page%3D1

版主可吾可以講下呢?

[ 本文章最後由 小泳 於 08-7-20 23:33 編輯 ]

王國長老

王國長老

我接獲投訴該主題與本版宗旨無關, 我看後認為投訴成立,逐關上主題。

請各位發表時要和本版宗旨符合, 置頂版規亦已高亮提醒大家, 謝謝合作。

[ 本文章最後由 edea 於 08-7-21 00:41 編輯 ]
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

版主好應該係 closed 主題前出一個 post, 人人對本版宗旨解讀不同, 等大家知道發生什麼事~

原文章由 edea 於 08-7-21 00:39 發表
我接獲投訴該主題與本版宗旨無關, 我看後認為投訴成立,逐關上主題。

請各位發表時要和本版宗旨符合, 置頂版規亦已高亮提醒大家, 謝謝合作。

王國長老

王國長老

原文章由 小泳 於 08-7-21 11:49 發表
版主好應該係 closed 主題前出一個 post, 人人對本版宗旨解讀不同, 等大家知道發生什麼事~

謝謝妳的意見, 關閉前會有pm通知文章作者, 如有異議可和版主取得聯繫.

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

除左通知作者,好應該係要通知埋大家 (出 post咪個個知囉), 因為一條帖既意義,係大家一起發表,所以並吾係淨係對作者交待,其實吾係作者一個人可以有異議,人人都可以有竟見, 咁一個論壇先會有進步~

原文章由 edea 於 08-7-21 12:58 發表

謝謝妳的意見, 關閉前會有pm通知文章作者, 如有異議可和版主取得聯繫.

大宅

好似今次咁, 若與主題無關,點解吾提議搬去邊處呢?

點解吾移動去他版呢?

若 bk 根本吾容不下此文, 咁作者所犯既就吾係與主題無關衣項啦~ 咁真正原因又係乜呢?

我既理解就係咁,或者我蠢啦~

[ 本文章最後由 小泳 於 08-7-21 14:31 編輯 ]

王國長老

王國長老

原文章由 小泳 於 08-7-21 14:29 發表
好似今次咁, 若與主題無關,點解吾提議搬去邊處呢?

點解吾移動去他版呢?

若 bk 根本吾容不下此文, 咁作者所犯既就吾係與主題無關衣項啦~ 咁真正原因又係乜呢?

我既理解就係咁,或者我蠢啦~ ...

小泳:

謝謝妳的意見.

如果執正來做,根據版規是應該刪除整個主題的. 但我沒有刪除, 先以pm形式通知作者再關閉了, 如果作者有異議, 還有再打開的餘地. 暫時來說作者未有提出異議.

以版主角度來看, 並不太讚成移動主題, 希望會員們發表時會到適當的討論區發表, 並非隨心所欲去發表然後由版主"執手尾",逐個去檢查再作出遷移. 會員發表前亦應知不應該到不相干的討論區去發表:-P 所以版主不打算為會員作出搬遷. 當然不是沒有人情可以講, 如果作者初犯又希望繼續討論, 版主會應作者要求搬到合適的討論區, 這個也是我只關閉而沒有刪除的原因. 除非一個主題內容太過份或屬於廣告, 否則我也不希望作出刪除.

對於妳提出應該先出一個post才關閉的建議, 我會盡量做. 謝謝!

edea

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

版主 edea:

你好! 謝謝你的回覆~

我有睇樓主篇文章,若果我想貼,我可能都會貼落夫妻情感,因為好多人都對老公有d投訴 ,
又或講下自己老公原來好好,一樣都無犯..

咁以你既意見, 若果想 post 衣篇文章 , 應該 post 去邊呢?
自由廣場?
心聲留言?

另有一問題想請教一下:

咁未結婚既網友,想分享感情問題又要去邊度 post 呢?
定係 bk 吾歡迎未婚人仕呢?

小泳

原文章由 edea 於 08-7-21 17:46 發表

小泳:

謝謝妳的意見.

如果執正來做,根據版規是應該刪除整個主題的. 但我沒有刪除, 先以pm形式通知作者再關閉了, 如果作者有異議, 還有再打開的餘地. 暫時來說作者未有提出異議.

以版主角度來看, 並不太讚成移動 ...

[ 本文章最後由 小泳 於 08-7-21 18:06 編輯 ]

王國長老

王國長老

原文章由 小泳 於 08-7-21 18:04 發表
版主 edea:

你好! 謝謝你的回覆~

我有睇樓主篇文章,若果我想貼,我可能都會貼落夫妻情感,因為好多人都對老公有d投訴 ,
又或講下自己老公原來好好,一樣都無犯..

咁以你既意見, ...

小泳:

自由講場和心聲留言都是一個不錯的選擇:-P 由於該文章是一些對香港男士的觀感, 和夫婦情感並無直接關係,所以被關閉了.

未婚網友的感情問題, 過去數量不多, 有一些討論就是由快要結婚的準新人提出, 我都不會太干涉. 一般來說上bk的都是己婚人士, 如果未婚人士的感情討論問題有增長,我會向大臣反映看看會不會另設討論區, 如果只是個別個案又是有關感情問題, 我都不會干涉的.

妳有一個好老公,真的讓人羡慕! 就請多和其他人分享妳和丈夫相處的心得吧!

edea

大宅

我覺得若果樓主將 topic 改做

"你老公 or 你朋友既老公有無犯以下 81項毛病"

成個形勢已經吾同晒囉~

topic 要小心d改名至得~

[ 本文章最後由 小泳 於 08-7-21 18:32 編輯 ]

禁止訪問

大宅

馬仔,

你..... 我...

你估我換湯不換藥, 改左個 topic 名再出又會點?

e.g. " 你 c6 有無犯以下的錯?"

又或

"你老公 or 你朋友既老公有無犯以下 81項毛病"

求求其其我都唸到十個八個 topic, 但最緊要有 c6 or 老公衣隻字

內容都係果81項, 我唸無人會覺得與本版宗旨不同掛?

原文章由 木馬 於 08-7-21 21:49 發表

小泳, 謝謝您站出來說句話~
主題不符, 屢見不鮮~
什麼一回事, 天知地知~

[ 本文章最後由 小泳 於 08-7-21 22:13 編輯 ]

複式洋房

小泳,

我好欣賞你的行為, 其實你的說話很對, 正正帶出BK一些漏洞.

大宅

原文章由 edea 於 08-7-21 18:19 發表

小泳:

自由講場和心聲留言都是一個不錯的選擇:-P 由於該文章是一些對香港男士的觀感, 和夫婦情感並無直接關係,所以被關閉了.

未婚網友的感情問題, 過去數量不多, 有一些討論就是由快要結婚的準新人提出, 我都不 ...

自由廣場咪又係咁, 通知都無句就cut人post, 唔駛分得咁清下話, 網站討論區0者....如果未婚又要開多個區, 咁不如開多個再婚區啦, 再者, 你覺得人地放錯區, 咪通知人囉, 然後幫人轉番去自由講場囉, 呢D叫禮貌同專重呀. 上得離發言既網友都係幫緊BK, 支持緊BK, 學下互相專重啦. 如果稍為唔合主題就要CUT POST, 你呢個區每日大大話話要CUT10個啦.

[ 本文章最後由 adrian媽咪 於 08-7-23 02:19 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

原文章由 小泳 於 08-7-20 23:31 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1632720&extra=page%3D1

版主可吾可以講下呢?

我認為版主關閉"哇~ 你中曬81宗呀~"
係因為呢個post"以下係節錄自名網友的見解"
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1632540&extra=page%3D2

兩個post都是類似的 - 批評港女港男
批評港女的樓主言論非常刻薄

王國長老

王國長老

原文章由 adrian媽咪 於 08-7-23 02:14 發表

自由廣場咪又係咁, 通知都無句就cut人post, 唔駛分得咁清下話, 網站討論區0者....如果未婚又要開多個區, 咁不如開多個再婚區啦, 再者, 你覺得人地放錯區, 咪通知人囉, 然後幫人轉番去自由講場囉, 呢D叫禮貌同專重 ...

adrian媽咪:

我再強調,我有通知文章作者, 並唔係冇通知情況下關文. 我冇唔尊重作者既意思, 我之前已經提過, 我冇刪文而係關閉, 就係想留個空間有討論餘地. 希望妳明白我意思.

不過再三考慮, 我決定開個topic, 因為個主題都係灰色地帶, 亦唔想大家咁唔開心.

禮貌同尊重我都有做,至少小泳同木馬既嘲諷我都默默承受, 大家睇既角度唔同,我從管理版面角度去睇,希望有秩序,各位從發言角度睇,唔想咁緊,我明白, 由頭到尾我都冇諗過唔尊重任何人, 大家觀點角度唔同, 有唔岩可以傾到岩, 係嗎?

edea

[ 本文章最後由 edea 於 08-7-23 12:47 編輯 ]

大宅

edea

謝謝你肯用心聽取意見~

複式洋房

我都多謝你, EDEA!

原文章由 小泳 於 08-7-23 09:50 發表
edea

謝謝你肯用心聽取意見~

王國長老

王國長老

小泳, laimanw:

唔好客氣, 以後還請繼續賜教! :loveliness:

edea

首頁

尾頁

跳至