懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

想用SpeCtra9+ 泵,但佢係for 寬口樽的,但我想直接泵去標準口的chuchu奶樽到。係Gmarket搵唔到香港代理的黃色轉換頭,搵嚟搵去都係白色款的。又有三款喎,都唔知係咪應該揀換去pigeon樽果款??
但睇番SpeCtra 韓國的web,又話呢款白色係"wide cup" for 寬口樽,唔係香港寫的"small cup" 套去標準口?
唔知有無mama 响Gmarket 到 買過 「寬轉標準口」的奶瓶轉換頭呢?
可否話我知係應買那款呀。謝謝

伯爵府

引用:想用SpeCtra9++泵,但佢係for+寬口樽的,但

原帖由 kman3 於 15-11-23 發表
想用SpeCtra9+ 泵,但佢係for 寬口樽的,但我想直接泵去標準口的chuchu奶樽到。係Gmarket搵唔到香港代理的 ...
點解唔響香港買?我響護協買small cap 35蚊個之Ma,我用chu chu

大宅

回覆 cloudyjess 的帖子

因我打算同部SpeCtra 9+一齊G呀.
係護協買的係SpeCtra牌出的? 轉換頭黃色的嗎?

伯爵府

引用:回覆+cloudyjess+的帖子因我打算同部SpeCtr

原帖由 kman3 於 15-11-24 發表

係呀,同去行貨代理買既係一樣既
我買行貨咋,我只係覺得如果g market搵唔到咪去護協買lo,好方便之Ma

伯爵府

引用:回覆+cloudyjess+的帖子因我打算同部SpeCtr

原帖由 kman3 於 15-11-24 發表

組合完可以直汞落chu chu 樽

大宅

thanks....

噚日經過啲銷售點入去問過,佢個標準環都係散裝一個個咁賣,反而加闊接環先似係Gmarket的package。而且護協平好多呀,銷售買成$49個。

我仲拎咗佢張小冊子,見有原來有標準口的喇叭買($95個/$150 set裝)。萬一跟機果個壞咗,都可換番個標準口喇叭,方便。。。

但發現,唔知係咪啲標準頭係專for 香港鎖售呢??? 因我係Gmarket 都唔見有呢啲標準口的產品賣???

男爵府

好媽媽勳章

請問護協有冇主機買?

複式洋房

回覆:Gmarket SpeCtra 9+ 寬轉標準口轉換頭一問

我見護協得9+賣

大宅

回覆 celiayslee 的帖子

行貨? 知唔知幾錢?

伯爵府

引用:回覆+celiayslee+的帖子行貨?+知唔知幾錢?

原帖由 kman3 於 15-11-26 發表
回覆 celiayslee 的帖子

行貨? 知唔知幾錢?
行貨
一定要護協卡先有護協價,如果係惠氏雀巢果d係貴d果個價

伯爵府

引用:回覆+cloudyjess+的帖子thanks....+噚日經

原帖由 kman3 於 15-11-25 發表

thanks....
咁真係唔知,我無睇過g market Ar~
如果真係無咪香港配lo~唔駛太執著要g 埋

大宅

問咗gmarket seller 喇, 佢可轉個窄口的喇叭比我.

by the way, thx yr information

大宅

$1260 / $1380 都比門巿平好多呀....

複式洋房

kman3 發表於 15-11-26 11:47

問咗gmarket seller 喇, 佢可轉個窄口的喇叭比我.

我都打算買,g market 係咪得一間?
我見我睇果間有2個options
1個係主機跟30mm喇叭
另一個係跟24 mm喇叭,加多2個轉濶口樽ge轉駁器
因為24 mm 果個係駁窄囗樽,呢個option 要加6000won

但我朋友話喇叭size 要睇返自己nipple size, 太細size會吸到好痛

我Google translate d 韓文ja, 唔知有無理解錯

男爵府

好媽媽勳章

請問你地知吾知護協有S1 / S2 嗎?

大宅

請問點知道邊個size嘅喇叭啱自己??

我朋友畀咗9+部機我,所以我只需另外買配件,如果想用chu chu樽,係咪可以直接買窄口嘅配件,唔洗額外買寬轉窄接駁器??

新手媽媽,希望有用家解答,謝謝~

大宅

回覆 kancat 的帖子

我都有睇過你講呢間, 但我唔諗住去呢間買.
因為:
1) 我會套去chuchu 樽到, 加咗6000won要個"轉濶口樽轉駁器"嚟嘜大作用, 只係可以套番去跟機果2個樽到用.
2) 我見其他店"轉駁器"都係5000-5500won咋.

所以我將會去另一間買, 而呢個賣家肯幫我將個喇叭轉做窄頭, 咁我就可套去chuchu 樽用, 唔使加個"轉換頭", 而且佢話喇叭都會係28cm size ( 我估係normal size 哇, 因見HK小冊子有24cm/28cm/32cm).

--> 所以好睇你係直接泵去自己的樽定佢提供的樽到, 而取決於你要闊口定窄口喇叭(我指的係接駁去奶樽口的size)

子爵府

回覆:Gmarket SpeCtra 9+ 寬轉標準口轉換頭一問

香港都有行貨有保養,仲要代理喺油麻地,咁方便,我唔會去Gmarket度買水貨,保養又要寄過去,寄來寄去嗰幾日無泵用好大鑊好麻煩

大宅

回覆 chan_chi_mun 的帖子

兩睇, 水貨計埋可能唔使$1000, 行貨就$16xx.

複式洋房

kman3 發表於 15-11-27 09:50
回覆 kancat 的帖子

我都有睇過你講呢間, 但我唔諗住去呢間買.

原來仲有第2間?等我揾下先~

首頁

尾頁

跳至