自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

好似有禮物交換聖誕氣氛濃厚啲,
但又好多人煩買乜
同埋好多人怨抽中啲無用嘅禮物

禁止訪問

好媽媽勳章

琥珀宮

唔想,大個大只想同家人朋友食下飯傾下偈唔想煩買咩,亦唔想收到好多無謂嘢煩點處置

DebuPegg    發表於 15-12-19 12:32

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

絕對唔鐘意,我次次認真跟住提供嘅Budget去揀禮物,但抽到舊嘢嘅次數都唔少

子爵府

回覆:其實大家想唔想聖誕交換禮物?

唔想,我個人覺得交換禮物係非常唔環保既,又要包禮物,張禮物紙包1次就掉,收到d唔等洗既野又唔知掉唔掉好

珍珠宮

畀面勳章

引用:我地已經唔玩交換禮物幾年. 要比錢買, 收返

原帖由 claudia 於 15-12-17 發表
我地已經唔玩交換禮物幾年.
要比錢買, 收返的又未必岩用 = 浪費.
me too

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

唔想,諗買禮物已經好煩,一陣大家抽中咗d唔啱用嘅嘢仲煩

tsung    發表於 15-12-17 16:41
la_source    發表於 15-12-17 12:06

珍珠宮

唔會反感

大宅

我啲朋友冇交換好耐了,唔使煩,不過今年c6啲朋友有個新玩法,大家各自喺屋企拿啲自己冇用,但覺得人地可能有用嘅野嚟交換

大宅

開心吸收勳章

試過去買手鏈,吾知係咪太細盒,啲人吾想抽到我果份,抽完仲話不如交返換,又試過第二年買勁大盒野裏面得兩對毛毛拖鞋,平幾倍吾洗一百蚊一盒,啲人抽到好開心,我就發現啲人好現實,所以吾想交換禮物

大宅

引用:好似有禮物交換聖誕氣氛濃厚啲,但又好多人

原帖由 marykk 於 15-12-17 發表
好似有禮物交換聖誕氣氛濃厚啲,
但又好多人煩買乜
同埋好多人怨抽中啲無用嘅禮物
唔鐘意,攞錢出黎換d自己唔鐘意既野,好浪費

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

唔鐘意.
一般交換禮物set budget都唔會太多. e.g 150-200.
講真百幾蚊既野自己又唔係出唔起, 有咩想要已經自己買左. 都唔等住人地送.
諗禮物又煩, 換返黎既又多數冇用冇興趣, 不如大家留返果150-200加落食飯budget度去食好D仲好啦~~~

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔想

活在當下,愛得及時

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔想 怕煩 成日要諗買咩 抽獎好啲 唔使我煩

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

當然唔想

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔鍾意!!
又要煩買咩, 又怕人地抽到唔鍾意, 更怕自己抽到無用嘢.

子爵府

唔想,可以用討厭黎形容

浪費
浪費時間揀禮物
浪費買禮物既錢
最浪費既係--> 9成9唔啱使,放屋企阻訂又唔想,唔攞走又肉酸
咁大個人,聖誕gathering都係求同朋友傾計笑吓食吓。 交換禮物嗰一百幾十,食埋佢算啦。

小朋友,都唔好交換啦。
真係鍾意分禮物俾小朋友既,每人分d聖誕小食咪算囉。
玩具又未必啱,圖書(書卷)佢地收到又唔開心。 最後份禮物咪又係放埋一邊,幾個月後過俾姐姐/捐俾人

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

覺得好無謂, 尤其幼稚園果D禮物
唔環保又冇用質量又唔掂

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

聖誕交換禮物同新年交換禮盒一樣咁討厭

Fancyelf    發表於 15-12-20 22:15

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔想!好多無謂野

首頁
12345...6

尾頁

跳至