家庭理財

跳至

首頁
12345...11

尾頁

等待驗證會員

在呢個世界上, 有理說不清。

我在某網站的股票論壇,chat了好耐....
一直同一班member好friend , 感覺好開心, 所說的不單止是stock, 也會閒話家常。但好景不常, 個版主無端端block 我a/c。基本上為了一些看似理由又唔係理由既野黎BLOCK我。 ok, 原本都諗住算數....但卻見他同幾個member 不停地什麼反骨﹑cheap爆...暗示「有些人」被block 後仍然偷睇佢地所謂既tips....(令人輸好多錢既tips...)

我要其他版主開會我a/c,. 佢有話搞事....咩叫賊喊捉賊, 我終於明白。明明搞事者係佢地....我咩都無做過...卻被人話。我現在都不再上去....真的好唔開心。
呢個世界咩人都有....自己無惹人, 卻被人一次又一次地抹黑....
好似有妄想症咁.....成日覺得我害佢....

我知道那個forum 有好多mami 都是在這兒過去的。
大家真係要小心,唔好咁易信人….輸了很多血汗錢之餘, 重要一肚氣….
大家在網上, 也要帶眼識人。小心...

[ 本文章最後由 claudialuk 於 08-9-17 23:05 編輯 ]

子爵府

3xxx sir block you? don't cry, take it
easy!

等待驗證會員

noelching39 ,

好多謝你既回應。
你亦係個邊MEMBER ?

我決定以後唔去...唔再望佢地講咩...唔洗咁hurt.... 我從來沒有在網上同人鬧交...自問我從來沒有「了」事鬥非....但唔明點解D人咁對我....
我唔係想在呢度唱佢...只係我真係好想訴苦....因為被人屈真係好難過....EVEN 之前聽佢講, 買了2823/ 276 ...輸了好多錢,我沒有怪過佢...亦自問沒有講過一句野「潤」佢...但佢無拿拿BLOCK我....重要將事實調轉黎講....話我串串貢....覺得自己好無知, 亂咁信人....

其實我唔係介意佢Block 我...如果唔歡迎我,咪唔上囉....但佢地講到我在搞事....唉.... 只是覺得曾經在哪兒chat 到咁開心....一反轉豬肚就係....

男爵府

Is it a misunderstanding?

等待驗證會員

我唔知有咩誤會....我都無發言,何來誤會...?
只知佢係針對我,才block我。
理由係我無出post。(這樣也算理由... )
點解話佢針對我?
因我last post 係8/3, 佢8/24 即刻出post 話3星期唔發言就block。
第一時間就block了我。
其他member幫我問佢, 佢唔答。回想我被block 前的last post 還在安慰這位版主。真的覺得自己好on居...

原文章由 wanlucky 於 08-9-15 18:59 發表
Is it a misunderstanding?

大宅

claudialuk,

你是否知道什麼是大戶打手呢, 你可去其他香港比較大的股票論壇問下其他高手..就知道發生什麼事了...

世上真的沒有Free Lunch的.

原文章由 claudialuk 於 08-9-15 19:39 發表
我唔知有咩誤會....我都無發言,何來誤會...?
只知佢係針對我,才block我。
理由係我無出post。(這樣也算理由... )
點解話佢針對我?
因我last post 係8/3, 佢8/24 即刻出post 話3星期唔發言就block。
第一時間就 ...

等待驗證會員

以前唔明...
現在總算明白了....:cry:

別墅

jackie_lau2000

乜野叫‘大戶打手’呢?請賜教

等待驗證會員

有睇師奶股神嗎...? CASE 有點類似....

其實我都唔知點解重係度出呢個POST, 因為我都知, 如果個D MAMI 重係KEEP住去X網站的話, 依然盲目地相信那個版主.... 我真係講咩都無用....不過,可能今日睇佐佢地講既野...當時真係好嬲....

點都好啦, 有人信又好, 無人信又好。我問心無愧! 亦下定決心不再到那forum, 反正我唔會再信那些所謂tips, 何解要睇人鬧自己, 咁傻呢?

伯爵府

虎到金來勳章

我都是個邊既MEMBER
都有聽聞版主BLOCK,仲知道係有個自稱佢太太既人
係度拉客過佢,仲要扮唔識版主,不停吹捧佢幾叻...
我都是知道真相才唔再去咋.
你都講左事實出來,甘有無人相信都無所謂啦
最緊要自己開心,其他MAMI要再信,咪又佢囉
當俾錢交學費啦.

別墅

網上世界...不用太在意...
公道自在人心...
命理服務 : 八字/易經卜卦/嬰兒擇日
本人乃香港術數協會會員
--------------------------------------------------
筆者10月舉辦技術分析課程講座, 報名請ADD我MSN
--------------------------------------------------
msn: [email protected]
BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/goodtoseeme2004

大宅

原文章由 KawaiMa 於 08-9-16 00:22 發表
jackie_lau2000

乜野叫‘大戶打手’呢?請賜教

我都想知道呀! 可不可以講一講呀 ??????? 語該 !

等待驗證會員

謝謝你地既安慰呀!我e+無野喇~ 唔會為呢D人唔開心! 琴日可能真係睇佐佢地咁黎屈我, 真係好嬲囉! 唉! E+ 由佢啦~ 佢地鍾意講咩就講咩, 我唔睇就唔嬲。

打手呀...
我唔知咁講岩唔岩, 佢地會放D風出黎, 講到會升....引我地呢D羊太埋去, 買埋D 妖股....我地入貨, 將價托高,佢地就出貨。
接晒佢地D火棒....
當然啦~ 呢班打手, 頭頭會俾D甜頭呢班羊太...羊太以為執到寶,有人教路去賺錢...但其實踩晒陷阱...之後人地講咩就買咩...

如果有講錯, 請糾正...

大宅

奉勸各位近期於任何forum都要小心,網上交流下投資心得或策略已夠啦,千奇吾好聽話邊隻股好就去入呀mouth: 入一隻股要睇好多嘢咖...同埋而家嘅市 啲大鱷同大户造緊嘢咖喇...你哋只系散户,吾夠人玩咖.. 散户對付佢哋要用計咖....還有 AIG發生嘅事,而家真系好多人混水摸魚..搏你哋轉單或入新單... 總知你哋要小心啲啦...吾好將聯絡自己嘅方法隨便俾人呀... 如果吾系造左水魚都未知......有疑問就揾相熟朋友幫忙好了 網上真系會有壞人咖.......

PS: jackie,我彈左出黎揾你呀....

原文章由 claudialuk 於 08-9-16 21:30 發表
謝謝你地既安慰呀!我e+無野喇~ 唔會為呢D人唔開心! 琴日可能真係睇佐佢地咁黎屈我, 真係好嬲囉! 唉! E+ 由佢啦~ 佢地鍾意講咩就講咩, 我唔睇就唔嬲。

打手呀...
我唔知咁講岩唔岩, 佢地會放D風出黎, 講到會 ...

等待驗證會員

你好!
經過身心同荷包雙重受損後....我會學精點....

其實E+ 睇返BK, 一樣有好多意見精闢既媽咪, 佢地好好, 唔會叫你買妖股, 教我地點睇市, 佢地俾既係意見,心得! 唔係咩所謂TIPS....

是的。網上, 原來有好多壞人...真的要小心。

原文章由 餃次子 於 08-9-16 22:23 發表
奉勸各位近期於任何forum都要小心,網上交流下投資心得或策略已夠啦,千奇吾好聽話邊隻股好就去入呀mouth: 入一隻股要睇好多嘢咖...同埋而家嘅市 啲大鱷同大户造緊嘢咖喇...你哋只系散户,吾夠人玩咖..:badfeel ...

大宅

你好... 我知...jackie講左俾我知,所以我抽空上黎探你呀~~
原文章由 claudialuk 於 08-9-16 22:35 發表
你好!
經過身心同荷包雙重受損後....我會學精點....

其實E+ 睇返BK, 一樣有好多意見精闢既媽咪, 佢地好好, 唔會叫你買妖股, 教我地點睇市, 佢地俾既係意見,心得! 唔係咩所謂TIPS....

是的。網上, 原來有好多壞人. ...

等待驗證會員

我係羊太....
未請教....
你係....??? 神秘人....搞廁子....??? hehe...(講笑)

原文章由 餃次子 於 08-9-16 22:45 發表
你好... 我知...jackie講左俾我知,所以我抽空上黎探你呀~~

大宅

嘩, 你個網名好正呀....

雖然今次買了個教訓, 但好在認識到一班有心人....

希望唔想再有其他媽咪做"C奶股神.." 我都係聽番自己朋友的股票意見好了...

不過"忠言逆耳"...

原文章由 餃次子 於 08-9-16 22:23 發表
奉勸各位近期於任何forum都要小心,網上交流下投資心得或策略已夠啦,千奇吾好聽話邊隻股好就去入呀mouth: 入一隻股要睇好多嘢咖...同埋而家嘅市 啲大鱷同大户造緊嘢咖喇...你哋只系散户,吾夠人玩咖..:badfeel ...

大宅

mouth: 早排收到佢急call話你哋出左事,叫我諗計幫你哋手聯絡個個囉 就系我啦.
原文章由 claudialuk 於 08-9-16 22:50 發表
我係羊太....
未請教....
你係....??? 神秘人....搞廁子....??? hehe...(講笑)

大宅

huh????你幾時彈左出黎??? 團圓啦我地~~
原文章由 jackie_lau2000 於 08-9-16 23:01 發表
嘩, 你個網名好正呀....

雖然今次買了個教訓, 但好在認識到一班有心人....

希望唔想再有其他媽咪做"C奶股神.." 我都係聽番自己朋友的股票意見好了...

不過"忠言逆耳"...

...

首頁
12345...11

尾頁

跳至