單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

爸爸由bb出咗世到衣家一歲,都未見過,我今日打比佢問佢想唔想見下bb,個答案另我好傷心呀~~佢話已經結咗婚,啱啱生咗個bb幾日,仲重複咗幾次,我話唔係,我只係話比你知咁樣,我第時同個bb有個交代,(係我唔比你見,定係你唔想見,我第時都有過交代)佢只係問我bb男定女,我覺得無意思,男就鍚b,女就唔錫咩,我無答到,衣家佢老婆,本來係單親呢架,本身有個仔,衣家又生個仔,我bb就變咗做單親喇,我衣家收拾唔到心情,我同佢個仔又係相差一日生日,只係大佢一年一日,我好心痛,二個bb都係佢,why我個bb咩都得唔到,why果時我大住個肚,咁對我~~咁對我~~咁對我~~我會記住晒,bb出咗世我都無 過,但今次我真係忍唔到,我好唔用2先過到今日,呢個消色真係好心痛,

如何係你地仲會唔會打去呀~~第時大過又會唔會話比佢知呢d野呀~~~
[

男爵府

你唔好唔開心啦,你都唔好再搵佢,佢都忘記咗你o地,為什麼再為此人難過,由今天起好好照顧bb,幫bb搵個更好、更愛bb的爸爸。真的有希望再明天

珍珠宮

都過左咁耐,佢唔關心既就有佢啦,竟然佢都唔想理既咪有答案囉~我BB爸爸都一樣~冇打過比我問個仔既野,我都冇搵過佢(個仔而家都19個月大啦)!堅強D!努力生活!再過你既新生活,前面條路一定會好好~!加油~!不過你要放低心結先啦~!

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好揾佢啦

大宅

陪月勳章

記住 : BB 仲有媽媽錫, 唔一定需要爸爸的.
忘記 : 令妳傷心難過的人, 唔需要搵佢....唔需要記住佢....唔需要理佢.
開開心心同BB享受一歲生日.....享受未來既開心日子.
加油! 支持妳! 唔開心就上來傾偈啦!

複式洋房

重身振作吧.....

別墅

唔好理佢啦!最緊要自己依家開心咪得囉 我有個朋友好似你咁,佢依家過得好問心呀!!希望你可以好似我朋友咁一樣咁開心.努力呀

大宅

多謝你地回應呀,今日我都同個朋友呻下,真係好d,我唔係想同佢一起,只係想bb有個爸爸,衣家早d知道都好,唔駛比bb有個希望,(我一定會話死咗),早d有個交代,
不過其實佢衣家係找我唔到的,唔知我電話,唔知我地址,我有諗過比佢,咁做我都有個直口係佢找我唔到,我自己會好過d,已事實佢係唔會埋我地,

咁我都祝佢地一家開心快樂~~~~得幾耐~~~
係我生完無耐佢就有咗~~即係大約我有咗7,8個月時已一起,衣家佢係激情時,過后有咗bb,都要做返d責任,如果佢d死人性格無改,我估計大約三,四年到,玩完~~我真係好黑心~~係~~我嬲埋個女人~~希望佢有三,四個老公,四,五個仔女唔同性,

2008c9

係呀BB一歲生日,係好平靜咁過,無生日(旦高),無gift,本身又無乜買玩具比佢,表姐就有好多玩具,不過唔會比我個囡玩,見到我個囡捻來玩就比表姐打,只係叫佢你叫你爸爸買囉,見到佢真係傷,衣家識講爸爸囉,成日(次)住我亞哥,唉~~我下個月會同佢出去影相,保返數囉,

望住囡囡佢真係好可愛,得意,鬼馬,佢學野好快,做幾次就學會,(對唔住,個個mama都係覺得自己個bb係最可愛的,hee~~hee)都多謝個天~~比個健康,可愛bb我~~咁都有d安慰,
[

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你帶bb去邊度影相呀???
個男人而家係好,但係佢可能唔好得幾耐,因為佢嘅性格一日唔改,一日都唔會好
無論點你都仲有bb,所以你要活得比佢好,得閒可以一齊出黎行下街,食下嘢,再唔係可以影相呀,我好鐘意影相ga

大宅

我會同bb講佢老豆死咗囉~咁衰格~唔好再揾佢嘞~

大宅

陪月勳章

小朋友唔一定需要玩具,我囝囝就唔係好玩玩具. 有媽媽陪佢玩就最開心.....時間又快過.
好好安排每一日同囡囡開心.....快樂地過吧! 傷痛會隨時間而流走.....囡囡的笑臉會令妳忘記好多野架! 加油

禁止訪問

別墅

樓主..你要開心D,
唔好理佢,呢D男人真係唔洗恨~

大宅

如果做得到, 我覺得肥肥真係一個好好的榜樣: 如何帶大個女, 如何讓個女跟個唔駛恨的老豆交往...等等. 一切, 都係為個女.

大宅

原文章由 納奧美 於 08-10-2 23:06 發表
如果做得到, 我覺得肥肥真係一個好好的榜樣: 如何帶大個女, 如何讓個女跟個唔駛恨的老豆交往...等等. 一切, 都係為個女.

係呀肥肥真係好勁呀,見到老公咁對自己個囡,仲要(交)到個囡咁包容爸爸,真係少D氣量都唔得,不過我就為個B話佢死咗,

我真係做唔到~~衣家我好恨佢地二個~~放唔低~~我只係記得過去點對我呢個大肚婆,個夜點(講)走我,點想打我,點乞求佢借$5000比我,(因有急事),點比我捉姦在床,點比我知去夜總會~~點比我知介女,都一一記住,仲有好多衰野都講唔晒~~我心中只有恨,
我恨why只係短短幾個月已經識個一個仲有咗,
why要我一個(手),2佢地一家三口開開心心呀~~衣家攪到我好似第三者咁~~我要佢地不得好過,起碼要個女人知道我和我的BB(全)在,我要分返佢D時間來陪我BB,死(前)難打,攪到佢地分開,

講完舒服晒~~屈住屈住~~唔做講下都舒服D~~

阿藍2006

我都係睇呢到介紹個幾間咋,不過我睇完個銀行户口, ~~都係自己同佢影喇~~個多幾個月先喇~~

2008c9

係就係~~不過再大D識野時佢見到表姐咁多玩具,佢又無
爸爸,點都會比交,

焯嵐媽咪
呢句真,如果當初唔係希望見下個爸爸都唔會咁失望,就好似我無諗住同返佢一起,所以在於我自己就無失望,
[

別墅

回覆 #16 肥bb媽媽 的文章

唔好咁執著過去的事,如果你覺得佢地不得好過,你做既野又會開心嘛,現在你應該用多d時間去照顧bb 既成長,不是去想點樣對付佢地,應該要活得比你好,會否好一點?

男爵府

原文章由 肥bb媽媽 於 08-10-1 01:39 發表
爸爸由bb出咗世到衣家一歲,都未見過,我今日打比佢問佢想唔想見下bb,個答案另我好傷心呀~~佢話已經結咗婚,啱啱生咗個bb幾日,仲重複咗幾次,我話唔係,我只係話比你知咁樣,我第時同個bb有個交代,(係我唔比你見,定係你唔 ...

咁男家個邊,指9962...冇幫你嗎?

複式洋房

原文章由 肥bb媽媽 於 08-10-1 01:39 發表
爸爸由bb出咗世到衣家一歲,都未見過,我今日打比佢問佢想唔想見下bb,個答案另我好傷心呀~~佢話已經結咗婚,啱啱生咗個bb幾日,仲重複咗幾次,我話唔係,我只係話比你知咁樣,我第時同個bb有個交代,(係我唔比你見,定係你唔 ...

我身為男人都睇唔過眼你前夫所作所謂!
唔好再記住之前嘅不快!而家最重要面對將來!
希望在明天!前路由你創!
加油!支持你!

民房

樓主, 其實分開左就不應再抱任何希望. 因為我是過來人, 我家的小寶在 1Y 大我地就分開左, 他已再結婚生仔, 而我自己就將時間分別分給工作和小寶. 小寶今天5Y了, 生活得開心, 而且亦沒有因為爸爸不在身邊而唔開心, 她可以說是活潑可愛的小寶. 但在呢4年間, 她爸爸從未主動問候小寶, 反而他的弟弟會周不時打電話來問候下. 對於我來講, 別人給小寶的愛和關心是EXTRA的, 我會感謝, 但自已給她的才是最重要的. 而且你地應該生活得更好, 比他要好才對, 開心面料就OK了.

首頁

尾頁

跳至