網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

只有中國銀行卡,預留係香港電話唔想去深圳,嘗試認證。

第一次,選擇以中國銀行卡認證,填寫卡號,上傳回鄉卡背面(有身份證號碼)。
收到支付寶打款,完成金額確認,提交。
審核未通過:證件不符,需重新上傳證件。

第二次,上傳回鄉卡正面。
審核未通過:提交證件審核失敗,原因:證件號碼不一致。

向客服查詢時,又收到信息:已通過支付寶實名認證。

經詳細詢問客服得知,已完成實名認證,不會凍結余額。

男爵府

回覆:已完成實名認證

大陸的中國銀行卡?配香港電話號碼?

翡翠宮

lambxx 發表於 16-4-23 18:56
大陸的中國銀行卡?配香港電話號碼?

配香港號碼只係申請唔到快捷支付,但就可以做到實名認證。

男爵府

星仔媽媽 發表於 16-4-23 18:30
只有中國銀行卡,預留係香港電話唔想去深圳,嘗試認證。

第一次,選擇以中國銀行卡認證,填寫卡號,上傳回 ...
sorry唔明你意思
請問你中國銀行卡係香港定係內地申請架

然後預留香港電話意思係指綁支付寶

定係指中國銀行開户口時用既係香港電話

男爵府

lyh80115 發表於 16-4-23 19:03
配香港號碼只係申請唔到快捷支付,但就可以做到實名認證。
請問你既意思係用香港號碼綁支付寶

定講緊響內地銀行開户可用香港號碼

大宅

要用中國銀行(大陸)卡 , 並非香港中國銀行卡 !

支付寳只能打欵到大陸銀行 !

你要係香港查到支付寶入個銀碼,用此數目字作最後確認.

你無開網銀或手機查數. 點知?

開大陸銀行戶口,能當塲收到驗證碼先開得!

所以點都要去大陸一次,揾間可以開快捷支付既銀行,當塲閞戶,驗證埋快捷支付,甘個支付寳就自動認證埋.

跟往同銀行開埋網銀,俾錢或免費羅隻手指,返屋企用電腦操作.

尼個時間.個大陸號碼可以癈左!
係香港直接用網上銀行.有物東瓜豆腐只有再上去一遊

所以揾間近自己既分行,洣參加美食之旅去清遠順便做,笫日有事就煩!

大宅

入銀行咭時要填分行城市,無得選香港,只有大陸!

翡翠宮

bennypoon6 發表於 16-4-23 20:18
請問你既意思係用香港號碼綁支付寶

定講緊響內地銀行開户可用香港號碼

有啲内地銀行俾你用香港號碼開户,開咗户,做支付寶實名認證無問題。

但如果想將銀行卡綁定到支付寶、微信、銀聯等方便付款,就要填銀行預留嘅大陸手機號驗證,所以用香港手機號登記嘅銀行卡就過唔到呢關,無得玩。

tennylai    發表於 16-4-23 23:48
bennypoon6    發表於 16-4-23 23:37

大宅

快捷支付只係挷個大陸電話係行,每個交易要收短訊密碼確定先可作實.

有D銀行無理甘多,個個月扣2個人仔,好似有D又唔收

如果無想用手機做操作,開左戶後只開網銀,
再做支付寶認證.

開左快捷支付,好處係一步到位-物都攪掂.

最好間銀行乜都唔收錢,無最低存欵額,手指免費,短訊免費

甘做左快捷支付就物都唔使理

=================================

玩完尼舖有兩件手尾要意
1 如果你要收銀行短訊,就一定要保存個號碼.認為網銀够用,可在網銀取消快捷支付. 不會影響己認證的東西

2 如銀行個個月扣錢,小心俾人扣光,撤消戶口.

上述兩情况不會影响己認證的支付寶,只系你點入錢落支付寶既問題

香港客仲可用八達通PPS 同信用卡

男爵府

lyh80115 發表於 16-4-23 20:54
有啲内地銀行俾你用香港號碼開户,開咗户,做支付寶實名認證無問題。

但如果想將銀行卡綁定到支付寶、微 ...
了解即係冇得偷懶做少D步驟

子爵府

實名只可以用大陸銀行卡,無人會用香港卡!

我用深圳開戶嘅中國銀行卡,開戶時留香港電話號碼。一定可以用香港電話,唔信自己去試。網銀用電腦+usb,唔使電話。冇用過快捷支付。

支付寶入錢後,手機支付寶apps會收到信息,提醒已入錢。入網銀先見到銀碼。

邊個話一定要大陸手機收驗證碼?自己唔識就唔好下下質疑人。

翡翠宮

星仔媽媽 發表於 16-4-23 21:26
實名只可以用大陸銀行卡,無人會用香港卡!

我用深圳開戶嘅中國銀行卡,開戶時留香港電話號碼。一定可以用 ...
香港號開戶都得,實名、網銀付款、充值都無問題,只係用大陸號有更多好處啫,就係可以綁支付寶、微信、銀聯等幾個電子錢包,用手機付款方便好多;另外內地好多購物網都要求綁定大陸手機號注册,例如京東、1號店、蘇寧呢啲網,唔用真係好蝕抵。

大宅

你講D唔講D,人地講宜家今日!你個時留個香港電話可開網銀既時代未有實名,更莫講快捷支付!

今日要實名開戶,一定要有電話收到短訊先有得開!係唔系你有無試?

你亂講中銀卡-應該係中國大陸銀行卡 ,中銀 (香港) 無用 !

又吾講用綱銀查到個數字先去做最後確認!

你吹水吹大左 !!!!!!!!

好多人係想快快搞掂尼單野,咪老點其他JM !

大宅

[ 第一次,選擇以中國銀行卡認證,填寫卡號,上傳回鄉卡背面(有身份證號碼)。
收到支付寶打款,完成金額確認,提交。
審核未通過:證件不符,需重新上傳證件。]

吹水唔抺咀 !
有未講清楚係大陸中國銀行卡
有無話俾人知點查條數? 宜家又講用網銀!

人地唔知道先問.你將最重要既唔講!

到底係靠害定吹水?

看官自己試下就知道!

子爵府

你真係好笑,井底之蛙,以為自己係真理。

張銀行卡舊年開,早已有快捷支付,不過我唔用!我用網銀轉帳入支付寶。

我講中國銀行卡,你邊隻眼見到係中銀卡?

睇圖:電話收短訊都係通知已入錢,要入網銀查數額。睇怕你真係吹水,咁都唔知!

我同大家分享驗證,要吹水?有得益?

無知者睬都多餘。

子爵府

網站有詳細步驟,唔係點開電腦都要教你呱?

大宅

[香港號開戶都得,實名、網銀付款、]

今時今日只用香港號開銀行戶口?

銀行未同你填 form , 先叫你俾個電話號碼佢,再俾個短訊你,慿號再填
form , 明未?

你地真系特事特辦 !

唔系使鬼去整張電話卡返來! 好玩咩?

大宅

人地講宜家,舊年既野今日用,重話人無知..........前日既隔夜飯都食痾你

淘寳都公佈左工商銀行到今日都無快捷支付! 你又吹大左啦 !

如果照你字面講去做到返來就恭喜!

你講多錯多,你話掂咪算,總之各位搞掂咪算數,不過希望大家有備而戰,咪攪得一鍋泡, Good Luck.

bennypoon6    發表於 16-4-23 23:22

大宅

做圖都醒D啦 !

一時中國銀行卡,張圖又系中國工商銀行!

好心唔好玩甘大啦,就來連老底都徐埋,先知係老襯底!

中國銀行卡可以上工商銀行查數-

唔再講啦. 青山出來既!都唔好玩既!

bennypoon6    發表於 16-4-23 23:48

男爵府

sohato 發表於 16-4-23 22:28
人地講宜家,舊年既野今日用,重話人無知..........前日既隔夜飯都食痾你

淘寳都公佈左工商銀行 ...
like你依句"有備而戰"
我因為要換證件所以未有得上去整

不過就收集資料做定行程表

請你睇睇有冇甩漏

首頁

尾頁

跳至