懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

del

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

男爵府

c6又話2x wk 知性別...可能confirm d 掛.
Oscar 係11~13/4(?) wk 照

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

子爵府

我照oscar都知左, 當時12 weeks, 醫生話6-7成咁囉

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我嗰時醫生都有講呀!

原文章由 yoyobb 於 08-11-12 11:57 發表
我照oscar都知左, 當時12 weeks, 醫生話6-7成咁囉

子爵府

咁到而家係咪仲一樣係個個性別呀?

因為我而家都未夠20 weeks, 未能confirm多D~ 但之前11-13 weeks, 分別做oscar & 私家醫生, 兩個醫生分別7成confirm同一性別

原文章由 高齡產婦 於 08-11-12 12:03 發表

我嗰時醫生都有講呀!

大宅

原文章由 cherryird 於 08-11-12 11:56 發表
我前日係威爾斯照oscar, 個醫生好主動幫我看仔定女, 跟住話有幾多成數, 照完晒就好confirm話俾我知係咩性別添

哦,e生咁好人,我都book左下個月10照,希望到時e生會主動話比我聽就好喇~~~

男爵府

原來係咁......多謝回應...我之前都o係bk forum度見到d媽媽話o係威院照會講,但我尋日就遇唔到呢個醫生喇.....咁我又唔敢問,因為都predict都如果佢唔主動講,我一問佢實話唔作實呀....要遲d知呀,或者做oscar test唔係check性別呀咁.......

而家唯有等下個月去私家度睇下喇......

男爵府

原文章由 wchow10 於 08-11-12 12:30 發表
原來係咁......多謝回應...我之前都o係bk forum度見到d媽媽話o係威院照會講,但我尋日就遇唔到呢個醫生喇.....咁我又唔敢問,因為都predict都如果佢唔主動講,我一問佢實話唔作實呀....要遲d知呀,或者做oscar test唔係c ...

我都係在威院照oscar架, 個e生好主動咁問我地想唔想知性別, 我地話想, 咁佢就講了,話好大可能係。
之後16週我再去c+度睇產檢,個e生話95%confirm了,同威院講的性別係一樣

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

大宅

我照oscar既時候醫生都有講性別
果陣係4個月 佢話有90%係仔

男爵府

我尋日check o個陣醫生話個b有13w2d大,到我坐返去聽佢講野o個陣,就見佢填到fetal sex o個一欄就諗左一諗,圈male,我有fd話,可能佢根本check漏左bb個性別,所以都"r"哂頭.....唔知點解為左佢呢一圈而好困擾呢....hahahahhahahahahah...........莫非仔真係快d同易d睇到?

大宅

我喺PWH做OSCAR既時候,醫生完全無照到BB下身,當然亦無主動話我知性別啦,到最後我問佢,佢諗左一陣先就話可能係"女"喎,仲加多一句話唔多準架,要到照結構時至清楚喎,真係比佢吹脹~

男爵府

好媽媽勳章

我照OSCAR既時候有問醫生,但佢話未睇得清楚~~

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

12weeks照到女女
但16weeks照到仔仔..

侯爵府

好媽媽勳章

我都係私家做, 又唔見佢圈d乜, but我又冇問 個e生都冇講
原文章由 eidye 於 08-11-12 20:38 發表
12weeks照到女女
但16weeks照到仔仔..

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

oscar照到.但要睇BB合唔合作.

大宅

原來有機會照到性別,咁我可唔可以帶埋c6去呀?佢冇得陀小b,所以我想佢多d參與,等佢多d投入感嘛﹗

我24/11去照﹗

首頁

尾頁

跳至