婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇人用過名為小X媽月經罩杯InsteXd softcup嘅衛生產品啊?

民房

我都想知,不過我連個product個原理都未清楚

民房

原文章由 cottonb 於 08-12-19 12:21 發表
我都想知,不過我連個product個原理都未清楚

使用方法好似棉絛咁...都係塞入去嘅

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

早幾日睇報紙, 話有得去攞試用品, 成5個甘多, 因無心裝載, 所以唔記得, 有無sis 睇過這份報導??

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

係點既樣架.

男爵府

係咪好似水泡咁 ,但密底嘅
有條類似繩嘅物體架
條繩係左右相連嘅
如果係, 咁我知係邊隻啦, 早好多年前我用過
果時依隻用嚟避孕架,不過我有時都會當衛生棉條咁用,果時叫避孕棉,唔記得係咪依個名呢
一盒有10個架,獨合包裝

民房

原文章由 秋風 於 08-12-21 23:49 發表
係咪好似水泡咁 ,但密底嘅
有條類似繩嘅物體架
條繩係左右相連嘅
如果係, 咁我知係邊隻啦, 早好多年前我用過
果時依隻用嚟避孕架,不過我有時都會當衛生棉條咁用,果時叫避孕棉,唔記得係咪依個名呢
一盒有10個架,獨合 ...

唔係咁...係月經罩杯

民房

揾資料揾到... 希望幫到大家了解哩樣嘢啦

INSTEXD SOFTCUP~~
小X媽月經罩杯

- 投入5年的研究和超過8千萬美金的成本

尺寸: 70mm ,大多數(95%)女性子宮頸尺寸介於68-72mm之間. 當70mm 軟杯外環置於體內時肌肉組織能輕易自動吻合2mm的微細差距
*所以單一尺寸能適合95%女性*

製造物料:
-通過美國USP第6等級標準專利材質不含乳膠成分,也不會有任何過敏反應
-此醫療規格的材質通了毒理,使用時間,安全性等20種以上嚴密測試.
-歸類為美國FDA 510K第2等級安全醫療器材
-10萬級無塵,防污染,防感染,防細菌的生產車間中製造

好處:
1. 只要置於正確位置,是完全感受不到它的存在
*因為陰道內的知覺神經分佈在陰道壁部分較密集,但子宮頸卻是需要直接施力才有感覺*

2. 自在地從事游泳,帶氧運動,騎馬,衝浪,滑雪等活動
3. 不需要擔心外漏問題
4. 生理其間能享有潔淨的性生活
*根據研究指出女性在生理期時性慾較高*

5. 美國巳銷售過一億個以上而從來末發生使用者感染中毒性休克症候群案例
6. 長達最長使用時間為12小時

壞處:
1. 價錢比其它生理產品貴 ( 但絕對值得 )
2. 可能需要練習 ( 視乎個人而定 )

民房

原文章由 wawaliluk 於 08-12-19 15:59 發表
早幾日睇報紙, 話有得去攞試用品, 成5個甘多, 因無心裝載, 所以唔記得, 有無sis 睇過這份報導??

係吖!!我都睇到

民房

原文章由 jeppie 於 08-12-22 11:42 發表
壞處:
1. 價錢比其它生理產品貴 ( 但絕對值得 )
2. 可能需要練習 ( 視乎個人而定 )

呢句好好笑!

大宅

雖然好笑, 不過都真係要練習吓架. 最初可能唔識用架麻. 嘻嘻.....

子爵府

轉貼:
月經杯,有人叫"婦用衛生杯",
女性用品-----月經杯-----
INSTEAD SOFTCUP.....

是陰道内置型的女性月事用品,用來收集經血,作用跟衛生棉條一样....

12小時才更換一次.....安全嗎?

更換 SOFTCUP 時可能有點血腥....我擔心......

使用前一定要徹底消毒手指....

欲知詳情: 可致
http://www.softcup.com/product/what_is_softcup.php

民房

唔知會唔會好唔舒服?

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

民房

原文章由 wendy614 於 08-12-22 17:59 發表
我覺得用M巾/棉條好似方便D

使用前一定要徹底消毒手指.... <﹣﹣﹣ 下下要消毒手指=。=

更換 SOFTCUP 時可能有點血腥....我擔心...... <﹣﹣﹣ 我都擔心 ...

洗手得啦 唔洗消毒手指吖

民房

原文章由 cottonb 於 08-12-22 17:56 發表
唔知會唔會好唔舒服?

我買左架啦,不過末用得住

用完話你知

大宅

好似好大個咁,點放入去吖???真係要practice好多次先得喎.

男爵府

咁........我都覺得用衛生巾方便d

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

會唔會,,,,,,,,,,入得唔出得呀...........
又或者.........易入難出...........mouth:mouth:" />
無野吸收D血....攞出來.....會唔會流到一地都係....

實在太多未知問題............

首頁

尾頁

跳至