自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

我爸就80,但不幸中風了,有親戚話未80就中風如果去埋就太短命了,我覺得能活到80已很不错了,還算短命

leung2888    發表於 17-8-21 10:11

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

sabun 發表於 17-8-20 15:08
我爸就80,但不幸中風了,有親戚話未80就中風如果去埋就太短命了,我覺得能活到80已很不错了,還算短命:ques ...

我覺得有80歲係不錯了

男爵府

牛年勳章

80已好長壽!

子爵府

80我覺得係長命呀!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我爸就80,但不幸中風了,有親戚話未80就中風如果去埋就太短命了,我覺得能活到80已很不错了,還算短命:ques ...

我父母都早走,我覺得自己唔會長命,依家已經過了我的半生了

子爵府

我如果活到80我自己覺得夠了!

公爵府

健康地活到80歲,我很心足不再貪多喇

子爵府

回覆樓主

真心:生命貴乎闊度唔貴乎長度

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得長命啦, 80都話短, 咁4-50果啲係乜

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

男士80算長壽

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

80算長命

珍珠宮

回覆樓主:

長命啦算,雖然宜家一般都長壽,但都要計埋身體狀況嘅

珍珠宮

80好夠了....
最緊要健康行得走得...

珍珠宮

回覆樓主:

80都開始變得普遍,當然,仍然係健康就未能人人做到

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

未夠60就太短

用戶要求終止服務

畀面勳章

回覆樓主

我阿爺未夠60中風

最後84歲死

珍珠宮

龜精靈 發表於 17-8-20 15:21
我阿爺未夠60中風

最後84歲死

但我爸79 ,中風不能走動、不能說話,住老人院,時常出入醫院,好心up

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

長壽

水晶宮

回覆樓主

80好好啦。如果60retire 已經20年享受。

我呀公80中風,100歲先走。

侯爵府

活過70已滿足.健康來,拍拍走(希望如此,不留負擔以給家人)
PS:家中四大長老都係輕鬆地走了.
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

首頁
12345...6

尾頁

跳至