夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

不嬲同姑仔奶奶唔岩瓦, 但好耐之前book左機票請佢地去旅行,所以都要照去, 我plan晒去邊到都冇人有意見。全程都係姑仔揸車,但佢都係新仔我冇預到佢1個鐘頭車程揸左3個鐘,所以delay 左好多,其實我有cut到啲行程,但晚晚去到12點佢就冇啦啦話要去埋超市,藥妝店,搞到3點先訓得,我真係累到極點,我呀b 爆片,我成身尿,我要求唔去返酒店最後都照去。果2晚我係好黑面,我老公同我講野都冇咩理佢。我只係想9秒9去訓。成件事我老公都睇住點發生,佢冇安慰過我,冇幫過我。返黎我同佢講呢件事,佢就話咁你果2晚都有買野,我角度係既然迫到去,唔買仲蝕。佢話佢妹同佢講,佢自己去旅行都冇玩到咁夜, 仲帶住個bb, 真係好癲。我心諗,仲講得出口真係好厚面皮。 最慘係我老公覺得佢妹咁做可以理解,相反係我編得太多地方。佢對住我要佢跪我都得,一係佢,呀媽呀妹面前我就要受,而佢唔會幫,我覺得好委屈,我喊左一晚兼失眠,佢都係冇理我。其實已連續3個月同佢屋企果2個女人都發生事而爆喊同失眠,我覺得真係頂唔住,夠竟我咁諗係咪有問題?
我想離婚但經濟,照顧bb會有好多要兼顧,我覺得起碼1,2年後先夠power做到呢啲野,但我而家對住個老公就唔知點做人。大家點睇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kyl1234 發表於 19-6-24 11:08
不嬲同姑仔奶奶唔岩瓦, 但好耐之前book左機票請佢地去旅行,所以都要照去, 我plan晒去邊到都冇人有意見。 ...

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

少接觸咪得囉唔需要離婚嘅
嗰個話都係佢阿媽同佢個妹, 啲男人係好怕麻煩拿屎上身㗎! 總之自己醒目啲少啲再同佢哋接觸, 唔好為咗一次去旅行就要離婚, 會令到人哋諗你究竟愛唔愛你老公㗎?

瑪瑙宮

唔見唔得咩?

複式洋房

我就係覺得佢為左自己輕鬆啲就要我硬食,比佢妹恰,佢唔係同我企埋同一陣線,好似得我自己保護自己,佢係唔會出手,我覺得佢永遠只會擺佢既屋企人係我前面,我呢世都係咁,我覺得好難受,但唔知自己係咪鑽緊牛角尖……

大宅

回覆樓主:

.

複式洋房

唉,我拍拖到而家都16年,要超越都一早超越左。原本以為佢可以代替父母好好愛護我,原來我諗錯左……

珍珠宮

唔夾咪少見面、少接觸,大時大節現身食飯咪算,唔好令到自己咁辛苦

去旅行負責編行程一向都吃力不討好,其他人總搵到位彈,平日相處都唔夾,勉強去旅行一定更多矛盾

bb你負責湊,男人又點會明你幾辛苦

件事過咗去就算,唔好挑返出嚟拗,只會傷夫妻感情
過幾日你話今晚想食糖水,叫老公放工買糖水比你,老公肯買比你就當佢同你say sorry.....

從來同男家家人夾到當bonus,唔夾咪表面客客氣氣過時過節食飯,做足禮數就ok

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

你話姑奶渣車渣得慢1個鍾變3個鍾所以玩到12點
咁就算唔係你姑奶渣車渣得慢都玩到10點啦.... 都好夜下喎
仲要你已經CUT 左好多景點, 個行程係咪多左少少? (我覺得直頭PLAN 得差)... 你仲要帶埋個B
俾我一家大細仲要帶住個b, 俾我plan 只會一日最多兩個景點, hea hea 下, 5點返到酒店 CHECK IN
跟住先再出去附近晚餐, 晚餐完返歸, 其他人有節目就自便

同埋返到酒店去藥妝果D你可以唔去家麻, 話酒店休息

明明PLAN 得唔好, 又要賴人地渣車慢, 又要賴人地周圍去, 又要數落老公, 你叫老公點幫你? .....

複式洋房

我一年前太天真,以為可以享受家庭樂,點之見到唔簡單,以經同老公講話唔去,但佢唔想,後悔冇堅持,搞到自己咁辛苦

複式洋房

回覆 littlefunpig 的帖子

我又真係plan 1日得2到3個境景點,之後見個勢唔對,我頭尾2日係冇去過景點只係食飯,機場咁。想像去東京5hrs機,去酒店3個鐘車,仲要等行李過關攞車,都咪話唔恐怖

侯爵府

畀面勳章

kyl1234 發表於 19-6-24 14:41

我又真係plan 1日得2到3個境景點,之後見個勢唔對,我頭尾2日係冇去過景點只係 ...

全程都係你姑仔揸車?你C6冇車牌咩?其實有大有細又係外地做揸車果個都好大壓力。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

kyl1234 發表於 19-6-24 14:41

我又真係plan 1日得2到3個境景點,之後見個勢唔對,我頭尾2日係冇去過景點只係 ...

頭尾2日正常都無景點啦⋯⋯你係咪仲諗住同fd chur景點果種旅行法?

我同我屋企人,無車去東京,佢3點已經喊攰,講緊只係行左個原宿少少,無野架咪即刻帶佢返酒店我自己再出去行

3個景點其實好chur 架啦對於一家大細黎講
仲要有個b,仲要自駕遊!搵路都要時間啦⋯⋯
人生路不熟仲要車住一家大細想快得去邊?

下次咪再join呢d家庭游,你亦都唔好plan(你係根本唔識plan
唔好再延續個旅行個問題,過左去就算,自尋煩惱,帶埋煩惱俾你老公

男爵府

全程得一個人揸車好慘
所以一家老幼出門包車最好,一係跟團

翡翠宮

回覆樓主:

自駕遊我根本吾會點 plan行程
沿路去到邊就邊
日本地方大,一日2-3個景點其實好多

複式洋房

我知一個人揸係累爆,我都覺得佢好勁,但明知累就唔好咁任性,聽下人勸早啲返去休息,再唔係早少少話我知,cut我果啲時間去佢果啲,唔好搞到返唔到轉頭……

大宅

1。 首先,做planning 嗰個一定吃力不討好,(我做過好多次)辛苦兼夾俾人老x肚, 你都肯做,重要預埋2個智眼的女人。証明妳好想小明友開心玩.俾個(emoji)你,但呢過情形,男人通常唔出聲,因為驚燒埋自己,但你就算同2個閨蜜去,都隨時抄大鑊既。

2. 下次唔Happy 就唔好去囉, 我屋企一家7口,各自成家,個個月有人生日,隨了老媽生日,一般都唔叫我地慶祝,因為同我太太唔妥! 有時我帶仔女自己去囉。

3。 其實都要多謝你姑仔,安全到步,沒有炒車,比什麼都重要,可能當時佢已經怕得要死.

禁止訪問

複式洋房

咁夜臨時加就係有問題…佢覺得有問題係要出聲,因為我有問過,冇人say no又冇人要加野, 佢去藥妝,超市都冇問題,問題係咁夜去,車左人地返酒店先自己再行……呀b爆片,唔係佢問題,問題係你見人咁狼狽可唔可以體諒下人返左去先再行。

男爵府

畀面勳章

點解唔妥奶奶姑仔,又要請佢地去旅行?

首頁

尾頁

跳至