自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

呢排疫情改善 , 多左行街 , 見到好多年輕夫婦係商場 , 帶住 bb

我估佢地兩人都 2中 - 2尾 , 即係大約 2中就生 b , 我內心非常恭喜佢地咁幸福咁完滿 .

另一方面 ,宜家社會好多不確定性 , 生活又忙 , 轉變又快 , 其實廿零歲結婚 , 係咪開心 ?

其實宜家廿零歲既心智 , 對揀另一半 / 生 b 既觀念 , 有足夠既認知嗎

侯爵府

醒目開學勳章

shirley784 發表於 20-7-7 11:35
呢排疫情改善 , 多左行街 , 見到好多年輕夫婦係商場 , 帶住 bb

我估佢地兩人都 2中 - 2尾 , 即係大約 2中 ...

冇經濟壓力、家人支持就開心啦!

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

開心,幾多歲都可以!
結婚,並不是!

廿幾结咗婚,開心!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

找對的人就開心,如一時衝動就咪攪

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

有經濟能力咪開心

侯爵府

其實好多人都20幾歲結
我都係
享受左幾年2人世界,生埋小朋友,2歲了
我仲未到30
生活好開心
從無後悔

水晶宮

經濟許可,早生早自由。我當年都是廿多歲結婚,我身邊朋友都係30-40歲結婚。

大宅

我廿中結婚生b,回望過去覺得有得有失,唔後悔早生b,非常慶幸自己有個寶貝女,但夫妻感情時好時壞,兩人性格較急較直,容易有脾氣嗌交,整體上係開心多嘅。

珍珠宮

回覆樓主:

搵岩人就開心,
搵唔岩人4-50歲結咁又代表乜

男爵府

回覆樓主:

會㗎,20幾歲時餵緊奶睇電話見到朋友去旅行,勁羨慕。但我等40歲個大仔都已成年,可以賣甩仔女去旅行啦,到時就到我朋友餵奶
早生同仔女少d代溝,而且遲婚唔一定係揀得好,見時間無多是但搵個結婚生仔嘅都大有人在

珍珠宮

回覆樓主:

你已經搵到拖拍?另一半點睇先重要。

大宅

大學畢業廿歲頭,做兩,三年工,儲$結婚,再生b,好正常丫。

wcpcelia    發表於 20-7-8 10:34

翡翠宮

peachpeach99 發表於 20-7-7 11:45
有經濟能力咪開心

X2

子爵府

其實廿零歲年齡也可以有成熟心理我未夠18識C6,拍拖6年結婚,現在仔都有我高了。只要兩個人有共同目標一齊生活,完全唔會有問題

珍珠宮

回覆樓主:

都開心架, 揀岩就結婚囉。一同計劃將來是美好的事
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

開心與否自己心態調節

子爵府

育兒性格勳章

我27結婚,30歲生BB,32歲第二胎,今年入伍。 大B過2年大學畢業,細B今年入大學,過多幾年就可以退休周圍去。 如果你太遲生B,70歲先可以退休,到時身體都未必可以隨心所欲做自己喜歡的事。

如果遇到對的人,不必計較是否2x歲太早結婚生仔,人本來就應該趁後生時打拚老來享福,而唔係後生時玩樂老來為生活担憂。

子爵府

而家啲3x..個樣睇落都好後生喎
我去健康院啲姐姐都話我地2公婆好細個...
買飯都會有人問有無學生證.....明明都35+

子爵府

回覆樓主:

女人廿幾生好 有仔襯嫩生 有咩事離婚帶住個小朋友亦易d搵第二春

大宅

經濟冇太大問題就得

首頁
12345...6

尾頁

跳至