自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

一個健康碼直接比你用唔用
係要曬甘多錢人力去攪呢D無畏野
安心出行 一日無追蹤永遠都係垃圾

soso1227    發表於 22-2-21 23:16

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

我只係覺得擾民
攪咁多野
又呢樣果樣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我只係知 唔係知呢個疫情, 我都唔知呢個政府有幾廢
以前亞洲4小龍, 宜家覺得自己同第3世界冇乜分別

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

其實疫症當前,用健康媽有咩問題?
點解要為咗一小撮嘅刁民,去犧牲大部分市民嘅健康?

子爵府

熊熊老婆 發表於 22-2-21 15:26
其實疫症當前,用健康媽有咩問題?
點解要為咗一小撮嘅刁民,去犧牲大部分市民嘅健康?
:an ...

係!班刁民點服侍佢都係唔滿意架啦

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢個奇怪政府, 永遠就啲反政府嘅人.

尚方寶劍俾埋你, 都唔用, 嗰位女仕唔搞冧香港誓不休

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

當初我啲黃同事話寧願死都唔會去打疫苗, 而家話唔打疫苗入唔到學校,可以炒魷魚,咪即刻走去打囉!

子爵府

香港政府真係廢,d刁民都搞唔掂

水晶宮

回覆 熊熊老婆 的帖子

唔單止政府架, 傳媒都居功不少架, 剛剛聽疫苗通行證直播, 幾間記者問關於私隱問題. 如果我無聽錯係彭博, 直情問到出口話內地政府係用黎監控異見人士, 香港政府點確保私隱問題

珍珠宮

回覆樓主:

立法會議員陳曼琪則建議,政府以全港18區為單位,分階段圍封強檢,最終達至全民強檢,在區內實行紅、黃、綠三色碼的「安心出行」,同時要在圍封區域內為市民接種疫苗,只有強檢結果為陰性及已接種疫苗的人士,才可獲發「綠碼」。https://www.wenweipo.com/a/202202/18/AP620eb251e4b036dce9942c41.html

emilypyhui    發表於 22-2-21 16:32

珍珠宮

回覆樓主:

國家衞健委新冠疫情應對處置工作領導小組專家組組長梁萬年對香港抗疫的建議,首要就是精準進行流行病學調查、精準劃定密切接觸者和精準救治。由於本港擔負追蹤重責的「安心出行」沒有實名制、不具追蹤功能,本港對疫情的精準追蹤、及時排查,一直存在嚴重漏洞,第五波疫情的爆發蔓延,最大的原因就是追蹤手段落後、追蹤速度追不上病毒傳播速度。https://www.wenweipo.com/a/202202/15/AP620abe23e4b0a1098fd4eef3.html

大宅

loveshp238 發表於 22-2-21 14:41
一個健康碼直接比你用唔用
係要曬甘多錢人力去攪呢D無畏野
安心出行 一日無追蹤永遠都係垃圾 ...
想知用健康碼有咩問題?攪咁多做乜

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

香港政府真係廢物,垃圾到不得了。

我深信不少黃屍藏在裏邊,係要搞死香港。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

1314625 發表於 22-2-21 15:34
回覆 熊熊老婆 的帖子

唔單止政府架, 傳媒都居功不少架, 剛剛聽疫苗通行證直播, 幾間記者問關於私隱問題. ...

其實好簡單, 你地大可以唔用, 唔好到時話呢度唔去得嗰度唔去得.

私隱? 唔知點睇啲人新年狂放拜年相上fb/ig, 唔知點睇自己捐錢俾一個呃自己錢嘅人, 唔知點睇自己將犯法事擺上網跟手俾人拉埋?

水晶宮

要與中央為敵

盲都睇到

珍珠宮

SU213 發表於 22-2-21 15:42
其實好簡單, 你地大可以唔用, 唔好到時話呢度唔去得嗰度唔去得.

私隱? 唔知點睇啲人新年狂放拜年相上fb/ ...

保護漢奸/有錢佬私隱

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

熊熊老婆 發表於 22-2-21 15:30
當初我啲黃同事話寧願死都唔會去打疫苗, 而家話唔打疫苗入唔到學校,可以炒魷魚,咪即刻走去打囉!
...

多數佢地係得個講字

男爵府

selinako^^ 發表於 22-2-21 15:09
我只係知 唔係知呢個疫情, 我都唔知呢個政府有幾廢
以前亞洲4小龍, 宜家覺得自己同第3世界冇乜分別:igiveu ...

林太上任後都無咩好結果
CY都起碼零雙非+限奶

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jon12345 發表於 22-2-21 16:22
林太上任後都無咩好結果
CY都起碼零雙非+限奶

黑暴比人見到香港人質素有幾差, D人可以去到幾癲
佢就好似完全睇唔到, 果陣見到D人比人打到流晒血 搶槍 爆商場玻璃 ..佢做過乜野?
宜家疫情 之前排隊撲口罩, 搶糧搶日用品 宜家佢引爆第5波.. 排隊檢測 排隊打針 病人訓街

我真係諗唔到佢有乜野係好? 可唔可以話比我知
佢最叻咪限你乜限你物, 唔準你咁咁咁, 整個疫苗通行證 等唔聽佢話果D 乜都去唔到/做唔到囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

SU213 發表於 22-2-21 15:29
呢個奇怪政府, 永遠就啲反政府嘅人.

尚方寶劍俾埋你, 都唔用, 嗰位女仕唔搞冧香港誓不休 ...

好想掟佢臭雞蛋

首頁

尾頁

跳至