自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

本來個女派到心儀既小學好開心, 點知個同事講埋晒什麼白老鼠理講, 講到窮人即係窮人, 有錢讀私校所以讀津校, 以後世世代代都唔會做到有錢人!

佢話自己唔想晒咗個仔, 所以, 點都要比個仔讀最好既小學, 即係私校.

9年免費教育點解唔享用? 人各有志, 點解係都要踩住人地個頭就當自己好叻!!!! 我老公個堂弟係醫生, 佢係屯門讀津貼學校, 跟住升上大學, 佢都同我講, 唔使一定要入私校, 成唔成功係個小朋友自己問題, 家長只係助佢地一把, 唔通入到私校, 一定個個成就好高咩!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Karly媽咪 於 09-6-11 11:14 發表
本來個女派到心儀既小學好開心, 點知個同事講埋晒什麼白老鼠理講, 講到窮人即係窮人, 有錢讀私校所以讀津校, 以後世世代代都唔會做到有錢人!

佢話自己唔想晒咗個仔, 所以, 點都要比個仔讀最好既小學, 即係私校.
...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Karly媽咪 於 09-6-11 11:14 發表

...

唔使咁唔開心, 香港地咩人都有, 嬲得幾多, 可能佢唔抵得你先專登咁講添呢, 你應該開心至真! BY THE WAY, 恭喜你個女派到心儀既小學!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

‧我又唔信讀私校冇壞人:;pppp: :;pppp: :;pppp:

順順利利 大吉大利       

水晶宮

2024年龍年勳章

唔好理人地點講啦. 學校好唔好唔係以津校/私校分, 都好睇個辦學理念同埋老師有冇heart.
唔好介懷, ok ?
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

禁止訪問

水晶宮

或者佢派唔到心儀學校,之前有私校墊底先咁講。我唔信津校無好學生,喇叭都係津校黎啦。

侯爵府

理得佢啦~
津校官校大把好野~
佢井底之蛙啫~

別墅

...

d人8痴哂咩理佢, 個女派到心儀既小學開心來唔切啦, 你個同事既小朋友當年都一定有參加派位但應該係派得唔好先讀私校, 我全部朋友d子女派位派得好都放棄讀私小

別墅

好媽媽勳章

呢個世界大把呢d人,唔使理佢,都唔好放上心

大宅

原帖由 lyhv 於 09-6-11 11:17 發表

唔使咁唔開心, 香港地咩人都有, 嬲得幾多, 可能佢唔抵得你先專登咁講添呢, 你應該開心至真! BY THE WAY, 恭喜你個女派到心儀既小學!

agree
我估計上大學佔大部份都係津校生

珍珠宮

環保接龍勳章

大把小朋友私校讀唔掂要轉校, 私校多數係催谷,如果小朋友唔夠斤兩根本好難讀上去, 反而打擊佢自信心, 影響深遠. 何況津校都有好多好學校, 唔駛同呢d人一般見識.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

禁止訪問

大宅

forget it la...

複式洋房

米理佢啦, d 人要傻米有佢 law!

珍珠宮

駛乜理佢.. 吃不到的葡萄是酸d.. 狗眼看人低.. 狗口長不出象牙.. 見高拜見低踩,.....大把形容詞岩佢..

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哩個讀"最好的私校"的上等人家的學生 ..
好可悲 ... 有咁既父母
淡淡的來, 好好的去 ....

男爵府

回覆 1# Karly媽咪 的文章

有D 人係咁架! 唔好唔開心喇!

侯爵府

...

如果我派到心儀的小學, 我都好想讀津校, 我係焗住入私校的, 你估我唔想慳錢, 兩個入私校, 你計下, 我白白唔見左成皮, 都係34區累事.....

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

你同事認為上左私校就已經可以平步青雲,上到大學,做定人中龍。
讀津校就要比人辛苦,冇佢個仔條路咁平坦。
呢D係我一D讀私校朋友的心態。

首頁
12345...6

尾頁

跳至