想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Hello 各位JM我一次IUI fail左 心情好低落
好怕自己會成世無BB
聽人講依d醫生好popular
想準備定IVF
想問下覺得依幾個醫生好唔好
同有無意見

藍寶梅/ 董曉芳 / Dr Tay / 李天照

謝謝🙏🏻

別墅

藍寶梅好好

子爵府

回覆 Joetingting 的帖子

呢幾個醫生都有好多人讚,首先你要先打去問吓佢收唔收新症,同埋初診會幾耐,因為董曉芳有機會停收新症

另外,睇醫生好個人,要見過先可以知道佢俾唔俾信心你,所以人哋話好,對你黎講又唔一定好

複式洋房

回覆 rilakkuma120 的帖子

請問你係做IVF 成功嗎?可以講下佢幾好嗎?

複式洋房

回覆 HOPEFORBB 的帖子

依個都明 因為我睇梗有個醫生幫我做IUI失敗左佢又無同我講咩原因
其實都係想知番點解
下次可改善

所以可能做完IUI 都未必跟佢IVF
想搵個會解釋清楚既睇

別墅

睇過。好詳細講解iui ivf 的不同,根據我的需要比建議。做過一次iui失敗,照子宮睇返狀況建議割左息肉先。手勢好好⋯⋯睇左中醫一排就自己有左。好用心聆聽你需要,藍醫生都係有問必答。唔會亂叫你做多餘的treatment / 用藥。
希望幫到你

大宅

如果你心目中四個都出名,咁可能你自己要揀男醫生定女醫生、預算等等。

大宅

我自己做過iui ivf經歷左三四次失敗之後搵藍醫生,所以我比較到藍醫生手勢好,唔痛,我成功生咗兩個女,祝你早日成功

大宅

我都係藍醫生嘅粉絲。我超高齡,BB 已經八個月大。

董醫生都好 (我都睇過),但未必接新症。
另外,兩位男醫生嘅收費應該比兩位女醫生貴啲。

藍醫生新症要等大約兩個月。你有興趣嘅話,排得嚟差唔多啦。祝早孕,加油!

複式洋房

多謝你既回覆,你自己中左都好幸運!

複式洋房

回覆 vt2011 的帖子

多謝你中肯既意見~

複式洋房

回覆 vt2011 的帖子

多謝你回覆~

複式洋房

回覆 j_chan 的帖子

謝謝你~ 等我問下價錢先

別墅

Joetingting 發表於 23-7-4 16:06
好怕自己會成世無BB

我覺得黃慧儀醫生都幾好,不過人夾人的

複式洋房

搵佢做一次IU I我IVF大概要幾多錢左右?

別墅

上年年尾搵藍醫生初診,本身做過兩次朱古力瘤手術,AMH 0.2幾,藍醫生建議直接ivf, 但自己想試吓IUI,佢都跟我意願,結果一次失敗咗,另一次就準備打破卵時發覺粒蛋偷走咗,所以就去下一步。佢係一個有得傾嘅醫生,成個過程都好信任佢,開針時只有3粒基礎卵泡,但佢都好支持盡快開針,幸福地一take 中咗,依家4個月啦。想搵佢就快啲排咗期先,新症都要等1-2個月嫁,祝你早孕呀!

別墅

早幾年備孕左9個月都未有消息, 家庭醫生介紹Dr Tay比我, 佢排到我3個月之後 (備孕滿一年, 醫學定義上係不育先有得睇), 第一次睇時佢已經建議我地各自做test (男方先做, 如果發現男方有問題, 女方就唔洗做, 而男方test係平好多), 最後數據上係搵唔到原因, 佢就直接建議我地做ivf, 因為iui性價比低, 而且佢話唔會放孖胎, 因為目標係要bingo, 一個好嘅胚胎已經得, 無謂增加風險, 最後都開左4個cycle排卵藥比我, 叫我做最後嘗試, 而我好好彩地去到第3個cycle就自然bingo左 (雖然唔知關唔關啲排卵藥事), 整體黎講我覺得Dr Tay都幾好, 目標為本

大宅

2021可愛聖誕B勳章

Joetingting 發表於 23-7-4 16:06
好怕自己會成世無BB

我覺得Dr Tay 勁好
我生左2個

別墅

我睇過藍寶梅同Dr Tay

Dr Tay 超好,個人好科學,唔會轉彎末角,好實事求是。我先生都好鍾意佢。

子爵府

Poo得好勳章

j_chan 發表於 23-7-5 18:33

我都係藍醫生嘅粉絲。我超高齡,BB 已經八個月大。

唔好意思,請問介唔介意講你幾多歲?
因為我都40,猶豫緊仲試唔試 (第二胎ivf小產左)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊