自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今朝新聞話可能會延續停課,咁我我想問,一路都有人感染既時候,係咪無了期停課呀,停到幾時為止呢,我而家日日要帶埋個女番工,老闆唔話都悶死佢啦 ,同好多家長都帶小朋友出街,係交通工具又無帶口罩,集體感染係遲早既事啦,

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔... 我都有睇到呢個新聞,
話有機會延期停課,
如果係咁,就話今個學期唔會再有復課.
我估因為少左集體活動但仍然都有感染.
不過我去圖書館就超多人,
好多媽咪同小朋友都去睇書/做功課.

我個friend的小朋友幾日已經超悶,
在屋企成日玩玩具,同打電話比返緊工的屋企人.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 jamieconnie 於 09-6-16 10:14 發表
今朝新聞話可能會延續停課,咁我我想問,一路都有人感染既時候,係咪無了期停課呀,停到幾時為止呢,我而家日日要帶埋個女番工,老闆唔話都悶死佢啦 ,同好多家長都帶小朋友出街,係交通工具又無帶口罩,集 ...

你公司咁好, 可以俾你帶埋小朋友返工

大宅

阿仔係屋企悶死, 我又要返工. 冇人同佢玩. 唉.....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

新聞講得有可能延續停課, 即係9成9代表會真係提早放暑假囉 放定風等你地D家長做野, 到時唔好又埋怨政府唔早講囉
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

複式洋房

慘!!!!!!!!!!!!

子爵府

一直有人感染,2009年就全年停課吧喇!:;pppp:
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我全職揍女架, 阿女都話好悶, 好想返學呢

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 yumiwan 於 09-6-16 10:47 發表
阿仔係屋企悶死, 我又要返工. 冇人同佢玩. 唉.....

妳既case同我一樣呀,我囡平日又係得一個一同工人,我又要返工,daddy又唔想佢四圍去,所以佢一日會打10幾次電話俾我話悶......

大宅

Oh my god...學校 d summer programme 都有可能要取消?

男爵府

提早放暑假....

亞囝朝朝起身問我今日返學未呀...

男爵府

最慘係暑期班都可能cancel, 太曬 or 落雨又唔適合户外活動, 屋企附近又無公園~~我都"鄧"佢慘同悶
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

男爵府

畀面勳章

我諗我個女嘅畢業典禮都好大機會取消

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實大前提係政府最終目的係點先,想個病消失,定係等大多數人有呢個病之後有抗體就當一般流感就唔理佢先,如果唔係真係想停到幾時

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

果然要做最壞打算

子爵府

如果 summer programme 都一刀切要取消,唔得佢死囉! D 細路日日困係屋企,好似同 sars 殺到一樣咁嚴重噤!

坐監兩個月?!
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

禁止訪問

男爵府

我個仔(n1)平時成日話唔返学,今早起身問今日係咪唔駛返!
我話:「係」!佢居然話:「我要返学,我唔放假!」
可想而知有幾悶!

大宅

原帖由 山SANDRA渣 於 09-6-16 11:04 發表
最慘係暑期班都可能cancel, 太曬 or 落雨又唔適合户外活動, 屋企附近又無公園~~我都"鄧"佢慘同悶

我的情況和你相似,慶幸自己有兩個小朋友,唔係真係變悶死.

水晶宮

原帖由 jk67jk 於 09-6-16 11:08 發表
如果 summer programme 都一刀切要取消,唔得佢死囉! D 細路日日困係屋企,好似同 sars 殺到一樣咁嚴重噤!

坐監兩個月?!

首頁

尾頁

跳至