心聲留言

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

DEAR ALL,
好久不見了, 好褂住你地啊 真械5巧CC一械5雷一雷就要帶個5巧既焦色過乃地朱

尋日收到E院通知我地屋企人既骨髓5啱家姐用呀 現階段唯有向外間尋找 想必辛苦你地有心人, 如果有意者請盡快向紅十字會登記 雖然你地既捐獻未必係我家姐受用, 但起碼都叫做有個希望嘛 其實在香港真係有好多人等緊骨髓救命的, 我眼見瑪麗K20北裡頭有好多都係年青有為既人等緊救援 你要知道骨髓配對真係好難尋覓的, 你睇我地同一父母所出都竟然配對5到就G有幾咁難啦 所以希望你地願意出一分力, 如果咁難中都比你中到就刻不容援馬上拯救世人啦兼買多張六合彩添 捐血幹細飽排斥少, 捐輸簡易好似抽血咁之嘛 我諗~~本著施比受更有福既道理, 你地一定會在所不遲既係咪呀 多謝有心人

有心牛敬上

翡翠宮

是咪真係可多人刀5願損架咩

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

呀牛~
祝願你家姐能夠早日搵倒吻合既骨髓.
呀牛~唔好灰心,記住:有信心先有希望~希望在人間.

早兩個月我想去捐血順個便驗埋血幹細胞時,原來紅十字會黎我公司攪捐血...我已經兩樣都做左..

翡翠宮

多謝你呀CHUN媽 禾就是抱有太大既信心著得主己既七定啱+姐, 就是咁希望越大的同時當遇到失望之濟禾到依家刀未平伏到
原帖由 chunchunbb 於 09-9-8 14:35 發表
呀牛~
祝願你家姐能夠早日搵倒吻合既骨髓.
呀牛~唔好灰心,記住:有信心先有希望~希望在人間.

早兩個月我想去捐血順個便驗埋血幹細胞時,原來紅十字會黎我公司攪捐血...我已經兩樣都做左.. ...

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 ringoivy 於 09-9-8 16:05 發表
多謝你呀CHUN媽 禾就是抱有太大既信心著得主己既七定啱+姐, 就是咁希望越大的同時當遇到失望之濟禾到依家刀未平伏到

阿牛,

5 巧放氣呀, 禾雙呻一電灰粉到息合既骨水既!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

公爵府

亞牛:

我今天與你msn時,同你傾左好耐好耐,我完全明白你的心情,到你問我有茅捐血等問題時,我亦講左你知,我冇捐血既原因,可能你會覺得我既理由好方戊
但我強調我已經同老公相討緊,簽死後器官捐贈卡
但我今天都真的好唔開心,因為我知道你想我都去做骨髓test,但我都好老實同你講,我暫時未必會咁做,
而你睇到後,你居然答我:我知道啦,唔係有好多"有心人",
我睇到我個心真的好hurt,唔通我唔去捐骨髓就唔係有心人既咩 我知道你心情好差,但我好想同你講,假若你家姐未有此病既話,你又係咪會今年去捐骨髓呢???
我唔肯定我將來會唔會去捐,因為我暫時未嘗到等待的煎熬,如果我有這經驗,或者我會,又或者我家人有事,我亦一定會.

我想你明白,每一個人有自己去捐或唔捐既原因,
可能你會覺得我好自私,但我暫時未去到咁既層次囉
之前,我收過無數咁多封e-mail講某某小朋友急需骨髓等既mail,我相信好多人都收過,但當時你又有什麼想法呢??
就當e-mail內容係呃你去做骨髓既test又如何呢??
你又想想當時自己點做呢
sorry~我並非與你唱反調,只係想你明白我自己個人想法,
我亦都祝福你家姐,早日搵到合適既骨髓,早日康復

原帖由 ringoivy 於 09-9-8 14:18 發表
是咪真係可多人刀5願損架咩

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

阿牛,有時啲野唔係你可以控制,既然係事實就要面對,自有天安排,盡咗自己能力就得啦,唔要唔開心,有信心先有奇蹟,我都有驗過骨髓,但唔一定能幫到你家姐或其他人,願你家姐早
日搵到合適骨髓

公爵府

其實之前我姑奶個仔都係血can...............周算自 己父母妹妹所有骨水唔岩,都仲有其他方法.........姑奶個仔加下食得走得............一 樣會好番,最緊要有屋企人支持

男爵府

牛,
奇蹟都會係不知不覺間出現。唔好灰心~
布望你家姐早日康復!

珍珠宮

畀面勳章

牛牛,

衷心希望妳家姐早日搵到口岩既骨髓,早日康復

男爵府

牛牛
祝你家姐早日康復
在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當你打我時請記得,我其實擁有可以咬碎你手骨的尖銳牙齒,我只是選擇不咬。
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

珍珠宮

好媽媽勳章

牛牛,

祝你家姐盡快找到合適的骨髓~~

珍珠宮

希望妳姐姐能早日搵到啱嘅骨髓!
早日康復!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

翡翠宮

些些
原帖由 Fiona0235 於 09-9-11 12:03 發表
希望妳姐姐能早日搵到啱嘅骨髓!
早日康復!!!

翡翠宮

一切聽上天既安排啦
原帖由 吱仔與lo仔 於 09-9-9 23:33 發表
牛牛,

祝你家姐盡快找到合適的骨髓~~

翡翠宮

C旺啦
原帖由 進藍 於 09-9-9 15:43 發表
牛牛
祝你家姐早日康復

翡翠宮

粉5粉到刀械由個天定5到禾諗囉
原帖由 SandyWu 於 09-9-9 15:29 發表
牛牛,

衷心希望妳家姐早日搵到口岩既骨髓,早日康復

翡翠宮

禾矛灰心到亦無放次過架 只械當天到禾主己個吉水包告5吻合佢時珍械不自主地 左巧計日啦 軒解有D人拱巧彩一CLICK即中, 而禾地就仲要聽個天雷安排呀 禾平薯刀做5少善事架啦
原帖由 bella_law 於 09-9-9 12:11 發表
牛,
奇蹟都會係不知不覺間出現。唔好灰心~
布望你家姐早日康復!

翡翠宮

禾地巧豬持佢架 亦巧巧娶佢主己刀看似吃得開 5G是咪巧似禾表面強啫 禾爽問李姑9個齋計大個呀 耳果械小朋友軒解佢5叩瀘生多個比遲帶雪佢呀
原帖由 loloma 於 09-9-9 11:48 發表
其實之前我姑奶個仔都係血can...............周算自 己父母妹妹所有骨水唔岩,都仲有其他方法.........姑奶個仔加下食得走得............一 樣會好番,最緊要有屋企人支持 ...

翡翠宮

些些李啊 禾刀唯有響樹旦囉咩刀助5到啦
原帖由 acbeans 於 09-9-9 10:56 發表
阿牛,有時啲野唔係你可以控制,既然係事實就要面對,自有天安排,盡咗自己能力就得啦,唔要唔開心,有信心先有奇蹟,我都有驗過骨髓,但唔一定能幫到你家姐或其他人,願你家姐早
日搵到合適骨髓 ...

首頁
12345...8

尾頁

跳至