自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

阿仔每晚瞓覺時對手申出黎
就算佢瞓藉左, 幫佢放返入被裹面都好啦
佢瞓瞓吓都會申返出黎
雖然而家藉長袖衫瞓 (厚料衫)
(每晚幫佢襟被時, 對手凍冷冷)

有咩方法可以令佢將手放入被度瞓 ?
定係又得佢算, 只要個身夠暖就得 ?

thanks.

水晶宮

幾多歲...我個仔5歲...舊年都系甘...今年已經識得自己擺入被...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

我個女重衰, 腳都放埋出來, 都唔怕凍, 佢話好熱喎, 比佢激死:;pppp:

男爵府

原帖由 DANNIS 於 09-11-19 10:25 發表
我個女重衰, 腳都放埋出來, 都唔怕凍, 佢話好熱喎, 比佢激死:;pppp:

我個女又係, 瞓前手一定放係出面, 瞓緊時連腳都伸埋出來, 如果整返佢入去, 佢話好熱又伸返出來, 反而唔理佢, 佢會一覺瞓到天光

男爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔都係, 手,腳由細到大都要伸出來, 冬天都一樣, 我唔怪佢, 因為.............我都一樣係咁..

原帖由 星人mama 於 09-11-19 10:31 發表

我個女又係, 瞓前手一定放係出面, 瞓緊時連腳都伸埋出來, 如果整返佢入去, 佢話好熱又伸返出來, 反而唔理佢, 佢會一覺瞓到天光

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我果個又唔會喎~

男爵府

我個又係喎, 唔知係咪真係覺得熱得滯....要散下熱氣...

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

系呀, 我囡囡都系咁, 幫佢放番入去, 就扭計, 話唔好唔好,手仔系好凍架, 對脚我可以同佢著襪, 但對手點算?

子爵府

醒目開學勳章

小朋友係鐘意四肢放出黎, 唔like有嘢"come"住.
我成日覺得我仔瞓到咁樣 → 我都無計.

男爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我細個時已經覺得唔伸對腳出來好似比人困著既感覺,真係唔知點解. 好唔舒服. 更加唔洗指意瞓睡袋. 直頭想c

原帖由 fannynsf 於 09-11-19 10:40 發表
我個又係喎, 唔知係咪真係覺得熱得滯....要散下熱氣...

侯爵府

好媽媽勳章

我女5歲 不單手放出黎 仲踢開張被 呢幾晚甘涷 怕佢冷親 即頭擺左佢入睡袋瞓 唔晒煩
原帖由 babych 於 09-11-19 10:51 發表
我細個時已經覺得唔伸對腳出來好似比人困著既感覺,真係唔知點解. 好唔舒服. 更加唔洗指意瞓睡袋. 直頭想c

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 54heima 於 09-11-19 10:03 發表
幾多歲...我個仔5歲...舊年都系甘...今年已經識得自己擺入被...

2歲幾

大宅

點解一定要手仔放入被度?
我女同仔訓覺,
我會將佢地對手放在被外面,
只要他們的手仔暖洋洋就得了,
因為張被蓋過肩膀奇實好危險,
小朋友反訓, 轉下轉下將張被蓋過了頭,
局親咪仲大件事!!!

寶石宮

原帖由 DANNIS 於 09-11-19 10:25 發表

我阿仔都會架, 腳放出來
等佢瞓藉時幫佢襟好隻腳
襟好之後佢好少再放出來

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我囡囡ONLY歲半, 唔肯用睡袋, 每晚訓覺都係大字型. 試過著襪仔, 不過老人家話唔好著襪仔訓覺, 因為箍腳仔成晚唔係咁好喎, 對手仔永遠都係舉高過頭...

好彩, 呢幾晚咁凍開暖爐訓覺, 就算手仔&腳仔伸出黎都無問題..

原帖由 shirleycsy 於 09-11-19 10:45 發表
系呀, 我囡囡都系咁, 幫佢放番入去, 就扭計, 話唔好唔好,手仔系好凍架, 對脚我可以同佢著襪, 但對手點算?

寶石宮

原帖由 眼超超 於 09-11-19 10:45 發表
小朋友係鐘意四肢放出黎, 唔like有嘢"come"住.
我成日覺得我仔瞓到咁樣 → http://blog.huayuworld.org/gallery/9277/青蛙心.jpg 我都無計.

張青蛙相好貼切, 我阿仔瞓就係咁啦

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個囡對手腳都唔可以用被蓋住, 要申晒出黎, 對手都冇所謂, 暖就得, 但對腳一用被蓋住, 佢就會狂踢, 張被會踢到大脾位咁高或者踢開左, 有時摸落去隻腳仔會好涷, 唯會將張被幫佢拉落D

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我個女都係呀
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

寶石宮

原帖由 shirleycsy 於 09-11-19 10:45 發表

我有諗過織對手套比佢瞓 (由手臂至手腕)
老公話我痴線, 所以冇織到
咁對手唔怕凍冷冷

寶石宮

原帖由 ShinTeresa 於 09-11-19 10:53 發表
我女5歲 不單手放出黎 仲踢開張被 呢幾晚甘涷 怕佢冷親 即頭擺左佢入睡袋瞓 唔晒煩

有次阿仔瞓藉左,
咁我搬阿仔入睡袋瞓啦,
瞓左個令鐘,
佢成個人爬返出來就咁瞓地下到

首頁

尾頁

跳至