想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問有無人試過?
我5/12有深粗及哈哈笑!
day12(16/12)綠d check
day14準x易check
day15綠d check 全部白雪雪
我每次深粗後,day16就有m,上2個月試過day19先有m,但嗰次day15已經跌體溫!但我今日已day17,仍然有37.05?點解?係未我身體有問題?如果唔bingo,可唔可以快d比m我!真係痛苦!check又check唔到!點好?我嘅體溫記錄如下︰
5/12(day1)37(深粗及有哈哈笑)排x(day24)
day2 36.5
day3 36.48
day4 36.7
day5 36.64
day6 36.4
day7 無量
day8 36.54
day9 36.94
day10 37.02
day11 36.92
day12 36.85
day13 36.96
day14 36.96
day15 37.07
day16 36.88
day17 37.05(已用耳探check36.8無發燒)
有無人試過?

男爵府

原帖由 may.bb 於 09-12-21 11:46 發表
請問有無人試過?
我5/12有深粗及哈哈笑!
day12(16/12)綠d check
day14準x易check
day15綠d check 全部白雪雪
我每次深粗後,day16就有m,上2個月試過day19先有m,但嗰次day15已經跌體溫!但我今日已day17,仍然有37.05?點解?係未我 ...

請問你個period有幾長ga~
我上兩個cycle都係排egg後keep住高溫,都有36.8-37,點知下午就嚟m~
放鬆d,唔好咁緊張
[url=http://lilypie.com]

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

照計應該CHECK, 可能差唔多黎 M

子爵府

原帖由 bwfw 於 09-12-21 11:58 發表

請問你個period有幾長ga~
我上兩個cycle都係排egg後keep住高溫,都有36.8-37,點知下午就嚟m~
放鬆d,唔好咁緊張

我約38-40一個cycle!咩高溫都會有m嘅咩?唔係低溫先有咩?因為我之前會跌約2、3日低溫先有m,未試過高溫有!依家個人好攰好攰,仲有d暈!個肚同胸都有d痛,個人好唔舒服!希望真係快d m come啦!

男爵府

原帖由 may.bb 於 09-12-21 15:30 發表

我約38-40一個cycle!咩高溫都會有m嘅咩?唔係低溫先有咩?因為我之前會跌約2、3日低溫先有m,未試過高溫有!依家個人好攰好攰,仲有d暈!個肚同胸都有d痛,個人好唔舒服!希望真係快d m come啦! ...

你有無用紅d check bingo呀~
紅d有深粗之後綠d先有淺線ga(如bingo)~
其實我上兩個cycle係小產後的,一路都keep住高溫,攪到我以為又可以bingo添,我上次bingo都keep住36.8度,都要遲咗五日先check到出嚟,不過6weeks時小產咗~
未小產之前都係嚟m前兩日個體溫跌0.2-0.3度左右就嚟m,所以溫度唔好儘信,因為訓得唔好及有夜晚要去尿尿,個朝check個體溫係唔準ga~
同埋壓力都有影響~所以平常心~係你始終都係你ga~
願天主祝褔你~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 may.bb 於 09-12-21 15:30 發表

我約38-40一個cycle!咩高溫都會有m嘅咩?唔係低溫先有咩?因為我之前會跌約2、3日低溫先有m,未試過高溫有!依家個人好攰好攰,仲有d暈!個肚同胸都有d痛,個人好唔舒服!希望真係快d m come啦! ...

一般情況係跌溫後當日/後1日黎M, 但亦有人係黎M後 1-2日先跌溫~

子爵府

原帖由 bwfw 於 09-12-21 16:30 發表

你有無用紅d check bingo呀~
紅d有深粗之後綠d先有淺線ga(如bingo)~
其實我上兩個cycle係小產後的,一路都keep住高溫,攪到我以為又可以bingo添,我上次bingo都keep住36.8度,都要遲咗五日先check到出嚟,不過6weeks時 ...

我今日仍有37.06,我再用準x易check竟然見到淺線/水印!今日係day18!我打電話問我個中醫,佢話check bingo原來係因人而異,有d人要再過多一個星期先check到!只要keep住高溫就得!我今朝搵返上次有阿女時d資料睇,嗰陣咩都唔識,初時又係check唔到!到大約day20才check到,仲要只有淺線!希望今次都係咁啦!我過多2日再check,希望有好消息啦!

男爵府

DAY 1 係你上次m黎第一日喎,
如果要check bingo, 最多都要day 26.
但係都係2x%人會咁早check 到.

子爵府

原帖由 I_O_U_baby 於 09-12-22 15:22 發表
DAY 1 係你上次m黎第一日喎,
如果要check bingo, 最多都要day 26.
但係都係2x%人會咁早check 到.

因為我38-40日1個cycle,所以我自己習慣哈哈笑嗰日再計day1!唔好意思!
我12/11 m come,今日係day41!

瑪瑙宮

原帖由 may.bb 於 09-12-22 15:18 發表

我今日仍有37.06,我再用準x易check竟然見到淺線/水印!今日係day18!我打電話問我個中醫,佢話check bingo原來係因人而異,有d人要再過多一個星期先check到!只要keep住高溫就得!我今朝搵返上次有阿女時d資料睇,嗰陣咩都唔識,初 ...

咁你過幾日, 買另一牌子再CHECK 過.

祝BINGO + MERRY CHRISTMAS

男爵府

原帖由 may.bb 於 09-12-22 15:18 發表

我今日仍有37.06,我再用準x易check竟然見到淺線/水印!今日係day18!我打電話問我個中醫,佢話check bingo原來係因人而異,有d人要再過多一個星期先check到!只要keep住高溫就得!我今朝搵返上次有阿女時d資料睇,嗰陣咩都唔識,初 ...

預祝你bingo先~
我連工都未開呀~又要等下先囉~
等你好消息~
如果係....bingo 我地班sister 明白的~

冬至快樂呀~

子爵府

原帖由 bwfw 於 09-12-22 16:07 發表

預祝你bingo先~
我連工都未開呀~又要等下先囉~
等你好消息~
如果係....bingo 我地班sister 明白的~

冬至快樂呀~

我尋日day42用曼仔驗,終於清楚見到有線啦!今日去普通診所驗,醫生話條線較淺色,叫我下星期再去check多次 !希望無咩差錯啦!

瑪瑙宮

原帖由 may.bb 於 09-12-24 21:37 發表

我尋日day42用曼仔驗,終於清楚見到有線啦!今日去普通診所驗,醫生話條線較淺色,叫我下星期再去check多次 !希望無咩差錯啦!

恭喜你, 祝順利平安.

大宅

恭喜妳呀!終於都bingo啦!妳今次係第幾個cycle中呀?同埋妳睇邊個中醫呀?我剛m完,希望快d排卵可以開工啦!今次係第6個cycle啦!真係唔明點解第二胎難過第一胎咁多,我第一胎第三個cycle就中啦!

原帖由 may.bb 於 09-12-24 21:37 發表

子爵府

原帖由 史迪仔 於 09-12-25 18:29 發表
恭喜妳呀!終於都bingo啦!妳今次係第幾個cycle中呀?同埋妳睇邊個中醫呀?我剛m完,希望快d排卵可以開工啦!今次係第6個cycle啦!真係唔明點解第二胎難過第一胎咁多,我第一胎第三個cycle就中啦!

...

miffymiffy、史迪仔多謝妳哋呀!不過我覺得一日未得醫生證實,一日都有d擔心咁!
我今次係第6個cycle啦!我第一胎第2個cycle就中啦!我係睇蔣醫師(應該無人識佢),我都好多謝佢!因半年多前想有bb時,發現自己d m一次比一次少,最後仲只係滴出嚟仲滴足6日(一日只需換2至3次m巾) !嗰時好驚,搵蔣醫師!先知原來m血量代表粒卵成唔成熟同健唔健康!之後食咗2個月中藥已經有改善啦!我係一路食一路開始嘅!近3次嘅血量已經正常返啦!所以都多謝佢嫁 !同埋唔知有無關係,第一胎時蔣醫師教我(唔記得高溫定低溫嗰日)dodo,之後第2朝早又dodo多一次,之後再隔一日dodo多一次就足夠,我第2個cycle就中!今次因上bk識多咗,怕連續2日dodo唔好,所以如好多姊妹隔日dodo,但唔中!今次我用返蔣醫師教我嘅方法,我係高溫(有哈哈笑)嗰日dodo,之後一晚再dodo,然後隔一晚再dodo多一次就收工(當然m come後都有dodo過,等d丁丁健康d),今次bingo啦!妳下次都試下呀!希望妳下次bingo啦!我如果證實bingo後會再係度講呢!

別墅

原帖由 may.bb 於 09-12-26 00:08 發表

miffymiffy、史迪仔多謝妳哋呀!不過我覺得一日未得醫生證實,一日都有d擔心咁!
我今次係第6個cycle啦!我第一胎第2個cycle就中啦!我係睇蔣醫師(應該無人識佢),我都好多謝佢!因半年多前想有bb時,發現自己d m一次比一次少,最後 ...

恭喜晒! 我都覺得第二胎比第一胎難, 我第一胎第三個cycle 就得, 今次試咗 7 個cycle 都未得.

珍珠宮

環保接龍勳章

恭喜晒你啊!
我既m量都好少,請問可唔可以pm 蔣醫師既資料比我 ?謝謝

男爵府

原帖由 may.bb 於 09-12-26 00:08 發表

我今次係第6個cycle啦!我第一胎第2個cycle就中啦!我係睇蔣醫師(應該無人識佢),我都好多謝佢!因半年多前想有bb時,發現自己d m一次比一次少,最後 ...

恭喜你呀!
小心身體,下星期又話轉冷呀~有好消息&心得可否教吓我地呢~
我都努力當中,我今個cycle除咗check醫生比個d試紙外,都唔係刻意日日check,加埋體溫無刻意去量,所以都唔知邊日排egg,(我今個cycle食排卵藥),都係諗住隔日開工囉~希望今個cycle可以bingo la~

大宅

蔣醫師係邊區架?

子爵府

原帖由 yubiwa310 於 09-12-26 10:53 發表
恭喜晒你啊!
我既m量都好少,請問可唔可以pm 蔣醫師既資料比我 ?謝謝

我已pm妳,希望妳都夾佢,可以快d bingo啦!

首頁

尾頁

跳至