跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仔仔10月18日出生,佢呢幾日開始認人,見到唔熟悉臉孔便哭. 唔知您阿B會唔會呢?

子爵府

畀面勳章

我個BB係8月28日出世(早產五個星期)
完全無認人的跡象
係人都跟

禁止發言

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

我BB 見到家人會笑, 但前幾日見到啤酒姐姐都會笑喎..都唔知算係認人未..

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我個仔仲未開始認人呀.

別墅

same
原帖由 fanfanpoon 於 10-1-13 17:57 發表
哈哈, 我阿b都認到d啦, 見到熟人會笑架!

洋房

我都好怕我亞b開始認人... 因為我要返工, 對佢嘅時間好短, 佢對住嫲嫲嘅時間就好長好長... 可以點呀 ?

禁止發言

民房

原帖由 win218ho1030 於 10-1-13 17:30 發表
我仔仔10月18日出生,佢呢幾日開始認人,見到唔熟悉臉孔便哭. 唔知您阿B會唔會呢?

嘩~咁快識認人喇!你bb有幾大?我個就快到3個月, 都沒有認人跡象wor

別墅

我BB 都係.當我放工一入門口,我就會即刻叫佢個名,跟住洗完手換左衫就會抱佢同佢玩,等佢知道我係邊個,因我覺得佢係識得認人同跟人,有時佢喊.唔跟我,只跟工人,咁樣我會唔開心架!

原帖由 fanfanpoon 於 10-1-14 14:44 發表
唯有一放工就即刻飛返去陪佢囉, 我都係要返工, 所以發覺阿b鐘意對住公公婆婆笑, 見到爸爸媽媽就呆左, 只有婆婆對住佢講野佢先會去開口學, 有時我抱住佢, 公公婆婆行過, 佢隻眼就跟左去囉 ...

男爵府

好媽媽勳章

我個b認得我哋,我要埋身餵人奶,一路除衫,佢已經知道有嘢啜,個頭會擰過嚟個咀張開等妳。
我同c6一齊係佢面前,佢剩係望住daddy,同佢講嘢係咁笑,手舞足蹈。
有時屋企人同佢講嘢會眼定定望住,跟住就笑騎騎。

洋房

我發覺d時間好似好唔夠用呀... 返到去, 只係對得佢一陣... 琴晚返到佢, 佢只係對住嫲嫲 ( 因同佢講緊嘢 ) 跟住佢就對住嫲嫲笑... 我呢... 就... 唉

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

我個BB都係嫲嫲叫親都笑, 我就唔係次次叫都笑比我睇. 有時仲唔會望黎我呢邊, 係咁望住嫲嫲,追住佢黎望.
所以我每晚都要同佢玩,笑到佢卡卡聲, 等佢中意同我玩!

原帖由 Maggie1014 於 10-1-15 09:59 發表
我發覺d時間好似好唔夠用呀... 返到去, 只係對得佢一陣... 琴晚返到佢, 佢只係對住嫲嫲 ( 因同佢講緊嘢 ) 跟住佢就對住嫲嫲笑... 我呢... 就... 唉
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

翡翠宮

AGREED!!!
自己個B都唔同你笑都真係幾傷心..

原帖由 heidys 於 10-1-15 11:03 發表
我個BB都係嫲嫲叫親都笑, 我就唔係次次叫都笑比我睇. 有時仲唔會望黎我呢邊, 係咁望住嫲嫲,追住佢黎望.
所以我每晚都要同佢玩,笑到佢卡卡聲, 等佢中意同我玩!

...

洋房

係呀...真係好傷心呀... 所以一定要抽多d時間同佢玩...

複式洋房

係丫...我丫b又係成日追住佢丫嫲黎望..
而家我得閒就痴左線咁同佢傾計同佢玩
等佢聽多D我把聲認得我
痴番我多D...
我次次見到丫b理佢丫嫲多過我
就好唔開心...

洋房

係啦... 要對多D啦... 佢地開始認人呀啦...

男爵府

因為人奶
我個仔一聽到我把聲就想食
特別係同佢講電話.佢會個口累埋個電話度.
俾佢笑死.

每次放工返屋企佢都喊住要食.
even 一個鐘前啱啱食完

別墅

我個女都未認人住, 係人同佢玩, 佢都笑, 有時工人姐姐可以同佢玩到o架o架聲

複式洋房

原帖由 tangerine 於 10-1-24 17:50 發表
我個女都未認人住, 係人同佢玩, 佢都笑, 有時工人姐姐可以同佢玩到o架o架聲

我個仔好似已經開始認人,見到D陌生人會唔望

首頁

尾頁

跳至