跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

亞囡今朝去睇陳醫生,話出左通告做埋今朝就正式退休了,元朗區又少了一位好醫生了~~~~~~~~~

伯爵府

牛年勳章

咁快??

我老公諗住去睇佢 , 但姑娘話佢病左咋喎
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

好媽媽勳章

吓.... 以為佢病咗無開咋喎...我一家3口都睇佢架

大宅

好媽媽勳章

今朝我個同事睇完醫生,返來話陳駿基醫生快退休了!同事還說捨不得他...(我覺得主因係....陳醫生好易比病假,就算你唔開口,只是一般傷風咳,佢都會主動比1日病假你,如果你夜D去,佢有可能比多2日你,次次同事都一定攞到病假返來,有時還有2日,佢話醫生主動比,我都知,因為陳醫生真係好好人,唔駛你開聲)<----唔係批評陳醫生,只是講出有D人點解捨不得他原因.老實答,佢真係唔錯,唔似有D醫生---金口難開,心情好就答你2句,多數有你講,無佢應,但陳醫生會仔細幫你睇病,陳醫生算係甘,佢會講比你知甚麼葯,有物用,呢點一定要讚;不過佢真係唔似甘老喎!細細粒,成日背住個包包,成個好有活力的後生仔甘!佢仲好勤力,人地醫生大時大節會放長假,佢唔係,成日開館,當時我和同事還開玩笑,話佢唔知係唔係揾快錢,想快D退休添!
元朗區(天水圍都無個好似佢甘好,起碼會同病人講解吓)又少左個好醫生,已經揾唔到甘滯;有1個係"大橋街市"對面,唔錯,唔會開重葯,還會開解你,有時連繼2次睇佢,第2次佢還有機會唔收你錢,見個有case甘,佢好似唔好意思再收錢甘,真係好好人!(唔係蕭建X呀!佢成日開重葯,所以D病人好快好,十幾年前唔係甘架).我諗我個同事第2時唔知點算!睇出佢好失落!

原帖由 angelfan07 於 11-1-26 12:47 發表
亞囡今朝去睇陳醫生,話出左通告做埋今朝就正式退休了,元朗區又少了一位好醫生了~~~~~~~~~

大宅

原帖由 Sherryko9 於 11-1-26 14:38 發表
今朝我個同事睇完醫生,返來話陳駿基醫生快退休了!同事還說捨不得他...(我覺得主因係....陳醫生好易比病假,就算你唔開口,只是一般傷風咳,佢都會主動比1日病假你,如果你夜D去,佢有可能比多2日你,次次同事都一定攞到病 ...

我都系上月尾睇完佢炸喎,真的好唔錯的醫生,記得囡囡有次睇佢,比左D重小小的藥(叫你唔好食住)嚴重時先食;跟住又話今次食唔到就留住,下次黎睇佢時帶回比佢睇,睇下個症是否岩食......

雖然我地系最近先睇佢,但佢真的好好人!

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

佢真係一個好醫生!!!
我同亞囡一直睇開佢架,我地都好唔捨得佢~~
有醫德的醫生實在是買少見少了~~~~~

伯爵府

佢係一個好有醫德既醫生

大宅

好媽媽勳章

我好少睇佢,因為離家太遠,都覺得好突然,今朝還開玩笑,笑同事當日批中曬!但而家諗吓諗吓,開始担心佢有病,醫生真係好少甘後生退休,就算辛苦,都可以減少應診啦!見好多醫生年紀好大都做緊,除非移民,但今日又唔係97,唔駛走喎!陳醫生無返工了嗎?同事說他仍會做多幾個月,不過開半晝喎!因為點都要照顧吓D病人先.如果邊位BK友去睇開,唔該幫我問候吓佢,叫佢諗諗開半晝吧了!但唔好退休啦!大節日比佢放長假,唔好學以前甘算吧!我地病人會體諒佢的,最緊要佢唔係因病退休,否則我地會好担心佢!

原帖由 angelfan07 於 11-1-26 14:59 發表
佢真係一個好醫生!!!
我同亞囡一直睇開佢架,我地都好唔捨得佢~~
有醫德的醫生實在是買少見少了~~~~~

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

因為今早係工人帶我囡去睇的,我囡話陳醫生退休了~下午有病人都唔收了~~~~
我打電話去醫務所想問棈楚,但唔通lu~~~~

我都希望佢唔係有病先退休,我都唔想佢咁快退休(佢都唔係好老),開半日都好呀~~~~~~

複式洋房

哎呀~ 我同亞女都系睇開佢GA~ 點解唔做呢~~ 我仲想今晚同亞女去開定D平安藥, 新年番大陸添~~

男爵府

He is good good good....

禁止訪問

大宅

開重藥係大橋街市對面的西醫謝建X, 蕭建X在教育路,是牙醫,不是西醫呀!

原帖由 Sherryko9 於 11-1-26 14:38 發表
今朝我個同事睇完醫生,返來話陳駿基醫生快退休了!同事還說捨不得他...(我覺得主因係....陳醫生好易比病假,就算你唔開口,只是一般傷風咳,佢都會主動比1日病假你,如果你夜D去,佢有可能比多2日你,次次同事都一定攞到病 ...
SumSum媽咪

男爵府

畀面勳章

睇咗佢十幾年.佢退休,禁睇边個好呀
有無好介紹呀?

大宅

畀面勳章

上星期一先同亞你睇完陳醫生咋喎...好辛苦先係元朗揾到個醫生夾同亞仔...

男爵府

好媽媽勳章

昨天行過診所, 貼咗張紙寫住"陳醫生退休在即, 只維持上午應診, 下午休息, 如早上輪候籌超過30個, 就停止收診"

大宅

好媽媽勳章

直覺覺得佢有D問題出現,希望唔係健康啦!請代為問候陳醫生,並祝福他!

原帖由 cacachow 於 11-1-28 09:05 發表
昨天行過診所, 貼咗張紙寫住"陳醫生退休在即, 只維持上午應診, 下午休息, 如早上輪候籌超過30個, 就停止收診"

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 tww1229 於 11-1-27 11:25 發表
睇咗佢十幾年.佢退休,禁睇边個好呀
有無好介紹呀?

唉, 我都睇左佢好多年啦, 我仔都係睇佢, 加上佢診所又收我公司醫療 CARD, 我尋日病左想睇, 但聽朋友講起佢退休, 即時煩惱, 都唔知轉睇邊個好, FINAL 去左睇小巴站果邊O既徐 X 尉醫生, 收 $200 診金, 但醫療 CARD 唔包抗生素消炎藥等, 佢可以寫紙你外出買, OR 幫襯佢, 咁我費事麻煩咪係佢度配囉, BUT 比我想像中貴呀, 佢 LOOK 左我 MEDICAL CARD 外, 仲要我比多接近 300蚊7日抗生素藥, 依家我都唔知可以轉邊個醫生好, 始終陳醫生我睇左咁多年, 又夾得到丫 MA, 每日30個籌即係唔用睇, 邊夠人早丫

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

年三十佢8:30AM開門,我叫工人帶亞囡8:15AM就要去到都拎18號,遲多兩個字去分分鐘過30籌睇唔到~~~

大宅

好媽媽勳章

我朋友店舖係佢附近,識佢其中一個姑娘,陳醫生年尾時本來是唔舒服放病假的,後來又轉了退休,不過無講原因!

首頁

尾頁

跳至