自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

尋日,收到電話,個地產開左個可觀價錢,條件係叫我即刻趕個租客走!!

我聽到真係嚇親,就話比我老公傾,跟住我老公話:而家新年流流,你唔係麻,叫我趕人地一家走?我真係出唔到口喎!

跟住,個地產就猛話個價真係出得好高,但最終露出馬腳,話:唔係喎,初一初二真係會好多人睇樓架!

老公:過左年先算啦! 點會而家趕人走架?!

我比10個叻老公!!

如真係有d人聽d咁既經紀講野,真係多得佢唔少!!

想話:而家d人真係為錢乜都得架喇!! 良心去晒邊?
良心的確唔可以當錢洗,但呢樣只係做人基本應有既野黎咋!!!
新年會叫人無屋住 ~ 奶粉狂加,食盡四圍撲奶粉既父母!

男爵府

醒目開學勳章

地產sales同地產商都係一樣咁無良心架....

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

個地產商真係衰到死呀.

大宅

醒目開學勳章

佢地眼裡只有錢的,你只係見 "THE ICON" 就知啦,有錢賺就乜都 OK,出事就乜都話唔知 / 唔關佢地事。

樓主,我比十個叻你

錢以外,人身還有其他野係唔可以少的。

男爵府

個地產咁衰..以後唔好搵果間幫你地做事..
有錢都唔比佢搵..

樓主你地一家人好好..會驚人地新年冇地方住..
一定要祝你地合家平安.. . 開心過肥年

珍珠宮

畀面勳章

個地產真係

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

個地產真係衰倒C..

原帖由 foggyao 於 11-2-2 13:41 發表
尋日,收到電話,個地產開左個可觀價錢,條件係叫我即刻趕個租客走!!

我聽到真係嚇親,就話比我老公傾,跟住我老公話:而家新年流流,你唔係麻,叫我趕人地一家走?我真係出唔到口喎!

跟住,個地產就猛話個價真係出得好高,但最終露出馬 ...
施比受, 更有福

珍珠宮

樓主英明!

D地產又係,又唔係冇得食,做咩要做到個格咁衰?

大家千期唔好為錢做埋D咁既陰騭事,要為自己仔女積福!

大宅

好媽媽勳章

d sales 得把口姐, 你個租客又唔關佢事, 佢真係唔會覺得有問題, 出口and make decision o個個永遠都係你.

p.s. 我有時都唔明而家呢個年代既人, 新年一年得o個幾日hea 下, 硬係要出街搵d 野做; 去睇樓當興趣咁, 我真係過年想抖下......

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

想問下係邊間地產公司?

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

個agent都痴痴地, 有咩都過埋年先啦!
初一初二好多人睇樓!

大宅

唔明點解可以趕租客走
約滿定唔交租...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

唉!大多地產 / 保險 sales 都無人性!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

樓主你好啱呀,有錢賺都差在個一時喇,過年趕人走真係好冇人情味
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

翡翠宮

條友係咪痴痴地~~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 meowli 於 11-2-2 14:14 發表
想問下係邊間地產公司?

係大地產公司,名就唔好開人喇,因我諗都唔關間公司事,係關人既事!!

聽把聲,係後生仔廿幾或三十幾既聲囉 ~ 但講明,我係電話度聽聲估咋,無見過真人 ~ 唔準確!

希望佢只敢晌電話度亂咁up,如唔係佢夠膽當面對人講呢番說話 ~ 真係唔知佢會唔會比人鬧死!!

而家真係好多人新年走去睇樓架 ~ 眼見都係近幾年既事。

可能而家d 家庭細,又好多家庭都分拆到世界各地,都無話以前咁大家族,拜年拜到初七,都話要未去晒!

再係咁,就黎無晒習俗架喇 ~ 所以我都要努力教仔女,盡量保留此習俗(其實我自己呢代覺得都變晒質 ),唔係第時佢地成家立室,新年都唔識黎搵我地兩老,去晒玩就弊喇! 所以而家就算係小家庭,d較疏親戚,自己都盡量去得就去!

珍珠宮

唔怕得罪講,我覺得 d 地產唔係個個靠得住

我身邊有兩對朋友都係比佢哋害到雞毛鴨血,佢哋只係小家庭,唔係炒樓個批人
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

唉..我之前個業主咪就係聽個pk agent講..11月果陣叫我搬走..佢要賣樓囉..我好彩..11月尾搵到樓..大佬近年尾..個女12月頭又考試...週身唔得閒...走黎話賣樓..要我快d搵樓搬..仲要冇咩租盤既時間(業主又攪笑..叫我租住套房先..我同佢講: 我電腦都3部啦..套房邊夠住呀..又叫我搬番奶奶度先..我話:如果係可以同奶奶住既..我駛鬼租你層樓..個倨月比幾千蚊你咩..我比幾千蚊奶奶好過啦)..我同業主講..我唔比人上黎睇樓嫁bor..你等我搬走左先啦..(當然..我好偏心既..幫我搵到屋搬果間agent就有得上黎睇..不過都要半個鐘前話我知啦)..果個pk agent仲要最後同業主上黎收樓攪足我一個鐘(事後同業主傾開先知..原本業主叫我拎key比佢就ok..因為我重感冒中仲搬完屋..發緊高燒..業主驚我辛苦..點知個pk agent呃業主話係我要求個agent同業主上黎收樓..跟手同我講話係業主叫佢幫手一齊上黎收樓,,攪足我一個鐘..仲要間屋吉左冇得坐..一個燒到104度既病人企響度企足一個鐘)....死人賤agent上黎又呢又路..又話殘又剩(我搬入去果陣已經好殘..上手個租客住左4年幾..業主咩都冇執連收樓果陣都冇上去睇過就到我接手住...唔殘就有鬼囉..我同老公對裝修冇要求..唔係鬼屋我都ok果隻)我把幾火話: 小姐..3年幾前你幫我搵呢度果陣..間屋已經係咁殘..我都冇出聲話啦..我當年仲同你講..唔鬼屋咁款我都ok嫁喇..大風雨果陣個窗係咁噴水..我成晚都冇得訓..我都未叫業主整啦..廁所抽氣扇唔得..d牆潮濕會出水..上手租客住到d牆發毛..我都叫業主唔駛整wor..我搬晒d野清晒垃圾不特止..仲幫業主吸埋塵抹埋地..抹埋d門窗..我都算係咁喇..下話......後來同業主傾開..話呢個agent有日撩佢賣樓..因為業主話等錢用(業主響附近做野)..不過我仲住緊都係唔好喇...個pk agent話: 過左死約喇..叫佢搬囉..趁而家好價呀..過左年就冇呢d價嫁喇..卒之我個業主咪落搭囉..好彩..天有眼..個pk agent做唔成..係幫我搵樓個agent做成左..我都唔知幾心涼..做咁多小動作咪又係得個吉..

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

過年流流要趕走人地一家真係好慘,樓主你人真好,"讚" 記得我之前個 業主(唔係本地人),我地要提前退租,佢二話不說 話唔緊要,仲退番2個月按金俾我,我地搬走時都幫佢清潔間屋,跟住1個星期後佢又再俾人租左,唔駛吉左間屋.

大宅

個地產商真係衰

首頁

尾頁

跳至