興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有得賣 HTC Desire S 的, 就冇 Incredible S; 調返轉又係噤!

其實, 兩部機ge功能上, 有幾大分別?
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

子爵府

原來仲有部 Wildfire S, 好似全部都係行 Android 2.3。 咁其實邊部都好呢?

禁止訪問

子爵府

cthui99 發表於 11-7-19 19:51
否則 以甘既價錢比佢仲要好既都有好多選擇
噤... 其實仲有乜嘢選擇? 可以畀我參考一下嗎?

禁止訪問

男爵府

除了打機,咩都需要啲,有咩推介?

男爵府

除了打機,咩都需要啲,有咩推介?

禁止訪問

子爵府

cthui99 發表於 11-7-19 23:06
3. Galaxy S聽歌睇片中上, CPU好過HTC果D,Mon大過靚過HTC 價錢同HTC DS/IS一樣

4. LG 2X 聽歌睇片中上 CPU比Galaxy S2差小小兩個都係雙核但價錢會貴DD 4200左右
我應該主供上網 : facebook, check email, 睇網上電子報(html 文字版)。 睇片唔係重點, 有就當然會用, 但唔會用得太多。 Game 好少玩。

Galaxy S 的 CPU 好d, 但其實 HTC DS/IS 乜唔係雙核咩? 雙核唔係應該好d 咩? 同埋 Galaxy S 只係 Android 2.1, 但 DS/IS 係 Android 2.3 喎! 哩d 又點比較好呢?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

cthui99 發表於 11-7-20 00:45
仲有部好野就係galaxy s plus衣部野剛到未試…但看spec應該都係上品尼
S plus, 你意思係未出? 售價會比 S2 更高嗎?

其實, 真係唔想用多過 $4000 買機呢....... 但見到好嘢, 又心思思.....

侯爵府

畀面勳章

jk67jk 發表於 11-7-20 10:03
S plus, 你意思係未出? 售價會比 S2 更高嗎?

其實, 真係唔想用多過 $4000 買機呢....... 但見到好嘢, ...

S plus 應該係介符 S 同 SII 之間,
因為得 4" Mon...

其實個 Budget 都去到 4000,唔差在果幾百蚊啦...

禁止訪問

子爵府

cthui99 發表於 11-7-20 10:46
公價如果無報錯的話就是 $3998....細鋪會平$100~200.
其實.... 我都有少少趕住換機, 因為打算用手機上網, 兼且用緊的普通通話月費仲有一個月就完約。

哩部 S plus, 會幾時上市?

都想問下你意見:
(一) 我見$0 機價GE電訊公司, 一定要 join 最貴的「買機上台」 plan; 扣返回增的機價, 好似相等於佢地同等服務的「携機上台」plan。 計落條數其實係咪冇著數呢!?

(二) 咁, 我係出面買機, 自携機上台好似 free D 噤喎! 我ge諗法有冇錯?
我發覺有d 電訊公司的 website, 係冇我想要ge 型號手機..... 唔知落舖睇都係一樣冇ge呢.....

禁止訪問

子爵府

回覆 cthui99 的帖子

我又係 15/16 緊有冇需要用無限。
雖然我估計自己唔係上網精, 但始終....
無限數據的好處就穩陣d, 為怕有時無聊, 唔覺意做咗d 用好大mb 的行為都唔知, 收到月費單時就死得.....

子爵府

cthui99 發表於 11-7-20 11:55
1. Galaxy S Plus 已經上市...但好似未有電話網絡商出衣部機(這幾天無去行街所以唔清楚)
我上衛訊 website 都唔係好覺眼, 佢係咪有另一個名稱架?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至