自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

早2晚, 誰家x頭無煙火內, 講家明執到個dom dom錫紙袋話要負責任, 亞仔即刻問我咩黎, 有咩用?

我應該點答佢呢??

問老公點答, 老公教我答, 唔想生bb就用,

甘如果仔仔繼續追問, 例如, 係唔係, 想生bb就唔用, 甘點用呀??

點答好呢??

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

千嬅"出入平安"廣告:http://www.youtube.com/watch?v=wZ_2aWVnQG0

要有一套:http://www.youtube.com/watch?v=9hj8HacSg8w

做個負責任的男人請用安全套:http://www.youtube.com/watch?v=9bkUHJ8ChoU

rrxx    發表於 11-9-8 09:58

珍珠宮

亞仔幾大先 ?
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

禁琴日、今日仲有無問??無就由佢呢!小朋友都係一時好奇唧!為發問而發問!

禁當然佢真係求知就要正確面對!

睇年紀而作出深入定淺出答案比佢!

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

侯爵府

小倩 發表於 11-9-3 00:54
千嬅"出入平安"廣告:http://www.youtube.com/watch?v=wZ_2aWVnQG0

要有一套:http://www.youtube.com/wat ...

佢讀小三, 睇唔明呢d廣告..

有時佢見到女性用品廣告, 都要問咩黎..

佢呢2日無再問, 但如果下次再有機會, 佢會死心不息的..

侯爵府

Bing.Jing 發表於 11-9-3 01:01
亞仔幾大先 ?

bj, 你最有計, 佢而家讀緊小三,

佢無再問, 但一有機會, 就再問..

好似小二的常識科, 有講bb在母親體內成長, 佢就問, 個bb點入去媽媽個身體入面??

我係好求其答佢, 但再溫常識, 就再問多次...

lailaiha  哈哈~笑左,BB點入媽媽身體!  發表於 11-9-8 15:06
rrxx  good  發表於 11-9-8 10:02

珍珠宮

畀面勳章

焯媽媽 發表於 11-9-8 09:57
bj, 你最有計, 佢而家讀緊小三,

佢無再問, 但一有機會, 就再問..
我個仔小2都有讀過,其實只係自己唔好意思,呀仔都係當讀書

子爵府

回覆:唔知應該點同個仔解釋??

買本我從哪裡來教佢家計會出的不過唔知依家有無我幾年前買泥教女有圖好詳細的

Lhin  我都買咗, 個仔有時都有睇, 不過唔會點問, 因為我有解釋過  發表於 11-9-8 15:18

珍珠宮

我有計都冇用~~~ 家下 d 電視做得 快過 小朋友心智成長,

早兩日因意外,禾同亞囡在親友家睇咗第一次 chok chok chok,見到 d 人騷首弄姿,

禾單直想 ,但禾囡就

講返你個條............

禾會話

爸爸會放 d嘢入 媽咪度,咁就會有 b b,錫紙入面有個袋仔,用咗佢嚟裝住的話,d 嘢就比唔到媽咪,咁個 b b 就會遲 d 至出現............ (下删幾百吹水字)

咁 d 嘢點比架?咩嚟架?

係响爸爸同媽媽小便既地方,即係好私人架............. (下删幾百吹水字)

咁即係點比架?快 d 講

.......... 要結咗婚至比得架喎,你咁快想知? 好彩我知你五年班常識有教,你快 d 比心機讀書,第日就可以圖文並茂咁嚟了解架喇 ........(下删幾百吹水字)

btw ~~ 禾家真係冇睇劇集,你話脫節又好,你話 xxxx 都好,真係少咗呢 d 失驚毛銀既考驗 mouth:

YYCHIN    發表於 11-9-8 18:08
Sumyeema1  勁  發表於 11-9-8 15:07

珍珠宮

HAPPY~123 發表於 11-9-8 10:07
買本我從哪裡來教佢家計會出的不過唔知依家有無我幾年前買泥教女有圖好詳細的

...

你真識貨,禾家都有呢本

禾囡 kg 已經好熟人體結構喇 ,仲成日想研究企老豆老母天

180  研究企老豆老母天<<---哈哈...貢你點拆招呀 ?  發表於 11-9-8 18:58

伯爵府

我試過由大家中意大家講起.....跟住有性行為.....

再解釋生理結構.....男女大不同........

精子同卵子會結合..........

避孕套的用處.........

我要講既都講晒, 唔知佢明唔明呢

珍珠宮

crab 發表於 11-9-8 10:25
我試過由大家中意大家講起.....跟住有性行為.....

再解釋生理結構.....男女大不同........

咁可以中意幾多個呀媽咪? d 女同學個個都好好呀

伯爵府

Bing.Jing 發表於 11-9-8 10:30
咁可以中意幾多個呀媽咪? d 女同學個個都好好呀
唔怕, 亞女知道女生無angry bird的....

Lhin    發表於 11-9-8 15:20
Sumyeema1  哈哈  發表於 11-9-8 15:08
Bing.Jing   呢位會員,禾講緊樓主個 case 呀  發表於 11-9-8 10:50

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Bing.Jing 發表於 11-9-8 10:19
你真認貨,禾家都有呢本

禾囡 kg 已經好熟人體結構喇 ,仲成日想研究企老 ... 老豆老母天

你囡得呢珍全, 都咁鬼馬

呢本野幾銀?

珍珠宮

miffymiffy 發表於 11-9-8 10:54
你囡得呢珍全, 都咁鬼馬

呢本野幾銀?

冇錯,你講得好啱,佢做出嚟d 嘢真係鬼五馬六,成日要跟手尾

btw~~ 本書幾銀唔記得喇,五六年前買,可能己經冇出,屠芝管或者有得借

miffymiffy  thx  發表於 11-9-8 12:10

子爵府

回覆:Bing.Jing 的帖子

禾家有女兒~所以要從小教導企唔好行差踏錯所以禾家有巧多呢種詩架!依家已經睇緊"面紅心跳性知識"講青春期男同女拍拖等等…禾條女巧喜歡睇仲成日械到偷笑!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我都要參考吓妳地d 摸都ant 沙
將來應付兩條仔至少都應該用得著

珍珠宮

biancaho7 發表於 11-9-8 15:16
我都要參考吓妳地d 摸都ant 沙
將來應付兩條仔至少都應該用得著

係摸着石頭過河至真

伯爵府

Bing.Jing 發表於 11-9-8 10:19
你真識貨,禾家都有呢本
阿囡KG時都有睇過這本書, 好記得睇這本書時要我解釋.

阿囡問我: 點解爸爸要將小便個度放入媽媽度, 係咪要將小便個度亙相交換????

我: ..........唔係, 係因為.......

阿囡: 我知,我知, 係因為男仔通常懶些, 要疴些小便去女仔度, 叫女仔幫佢疴返出來. 係咪咁呀?

我: (都係快快趣趣收返埋本書......)

珍珠宮

有點頭暈,得手唔該過嚟 扶扶我

首頁

尾頁

跳至