興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

近排有無sis派左屋??派左邊區??等左幾耐呀???大家分享下

我自己就09/4, 一人申請, 之後結婚加左我c6, 10年加埋bb, 由新界轉擴展, 再擴展轉市區, 依家又轉番新界, 之前2人個時派過一次, 不過係大興又有人自殺過無要, 依家上網睇轉左字, 等配房
希望快d上樓,

大宅

我都係新界3人, 但冇你咁早申請, 我02/10有藍卡, 網上轉字做審查, 打左去房署問, 應該11/12月會正式收信做審查,希望順順利利pass等配房

男爵府

希望大家早日上樓唔使再捱貴租

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hihi, 我8月時審查passed左, 依家等緊佢派, 但好似d no.郁得好耐咁既
都唔知等到幾時

男爵府

回覆 kyowong 的帖子

我都係8月個時審查, 我仲要係月頭tim8月2日, 早幾日先收到信唔知依家新界區會派邊??
我想天水圍or元朗~仲知唔好太舊就得

男爵府

叻叻勳章

回覆:lwsdada 的帖子

你藍咭編號幾多呀?

LING

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 snowbaby521 的帖子

我想佢派大埔比我, 起碼近我媽咪同99先呀...不過超難, 多數天水圍 & TUEN MUN

別墅

hi~我最遲,我係10年9月拎藍咭,no.係g1265xxx而家咩冇未試過,試過一次特快law,但no.萬八,已經冇得揀啦....

男爵府

kyowong 發表於 11-10-28 23:14
hihi, 我8月時審查passed左, 依家等緊佢派, 但好似d no.郁得好耐咁既
都唔知等到幾時 ...
係啦~如果依家派都係派屯門多, 我唔想係屯門, 因為好舊, 唉!如果有得揀想市區, 不過又唔知等多, 幾多年~

男爵府

kyowong 發表於 11-10-30 15:54

我想佢派大埔比我, 起碼近我媽咪同99先呀...不過超難, 多數天水圍 & TUEN MUN ...

我反應想天水圍, 因為近我媽咪多~

男爵府

seemoyee 發表於 11-10-31 00:34
hi~我最遲,我係10年9月拎藍咭,no.係g1265xxx而家咩冇未試過,試過一次特快law,但no.萬八,已經冇得揀啦....
...

之前都有諗過特快, 不過全部都係不快事件既屋, 同埋就算無咩問題既, 都俾人一早揀左~慘慘

別墅

而家發生過兇殺既都一早比人揀晒la.........

大宅

Hi,大家好,我都係新界3人,5/09收藍咭,12/09第一次派寶田..冇要,3/10第二次派大興..死人屋..冇要,兩次都係合理拒絕,之後就再冇派過lu,17號仲要做多次審查,唉,都唔知幾時先有屋,不過我唔想要tuen mun同天水圍呀!

ShaShaB  其實點先知係死人屋呀@@??  發表於 11-11-5 18:03

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

hi~

我都係新界3人~09年1月有藍卡~擴展轉新界架~已經派左2次 ! 一次吾計等緊第三次已經11個月啦

ShaShaB  我都係擴展轉新界~請問你等左幾耐分第一次呀?宜家新界過哂我個no.啦!!  發表於 11-11-5 18:05
ShaShaB  你好呀~我都岩岩寄信去轉左新界,佢都回左信收到我轉~我都係09年收到藍卡^^  發表於 11-11-5 18:04

大宅

回覆 hinhin126 的帖子

我打去屋村辦事處問主任,間屋有冇發生過不遇快事件囉!

大宅

新界區3人申請打個招呼!!!

請問有冇人派過天恩?知唔知個廁所係唔係細到浴缸位都冇架? 雖然有排先輪到我不過想揾定資料先

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

ShaShaB

你咩no. 呀 ? 我上年9月中第一次~12月頭第二次 ! 等左11個月都未派第3次

ShaShaB  你頭2次分左邊度呀??  發表於 11-11-18 00:51
ShaShaB  我no.係1228呀,宜家過哂...唔知佢會點分配呢><"  發表於 11-11-18 00:35

男爵府

回覆:seemoyee 的帖子

就算有得揀都驚驚

男爵府

回覆:hinhin126 的帖子

我第一次派都係大興!都係有人自殺過之前又唔通知!知道既去都唔去啦!個時我仲岩岩大肚

男爵府

回覆:joan0807 的帖子

依家新界冇新樓起!派親都係超舊市區又有派等都唔知幾時先唔使捱貴租!

首頁

尾頁

跳至