跳至

首頁

尾頁

大宅

bb學識做bye bye個手勢未呀

各位媽咪,你地個B識同人bye bye未呀

男爵府

Re: bb學識做bye bye個手勢未呀

都可以講識同人byebye, 但有時要佢byebye, 佢又唔會做, 有時出咗門口先byebye...
而家學緊點虫虫 & 拍手 ...但仲未識, 慢慢黎啦...

複式洋房

depends on his mood la,,sometimes he shakes or closes his hand and bye bye to us,,,but if he is watching vcd, he shows no response to us ar.

禁止訪問

複式洋房

我囡囡識byebye, 仲未識拍手

複式洋房

好多次我返工bb都有同我bye bye, 但唔係時時肯bye bye, 睇心情

bb開心時會拍手手, 有一次佢自己係度玩, 我靜雞雞開咗佢個玩具琴d music, 佢玩玩下突然聽到music 響呆咗一陣搵music 來源, 搵到原來係個琴, 跟住望住個琴自己跟music拍手手, 拍成3分鐘有多...... 好cute

男爵府

我估開始識, 同佢講bye bye, 佢d手指係咁郁, 我mami仲笑佢好似李師傅(o係度算命)

伯爵府

henhen

妳形容得好攪笑
同我細佬文都一樣 ~~ 隻手係咁揸揸

仲有, 細佬文要食野會揸實2個拳頭講 :[暗呀 ! 暗呀 !]
芳 C 妳唔比佢食咁
哈哈...好似話..再唔比佢食就打鑊妳咁

Mandy

子爵府

焯瀅都會,
一同佢講byebye佢就會咁做架啦~~~

伯爵府

至於, 做動作呢家野 ~~~

一定要同大家講聲
BB 女 係會叻過 BB 仔既

所以, 希望有 B仔 D 媽咪唔好咁失望

Mandy

大宅

唉~我有個朋友成日將佢細妹個女黎同我個仔比,我有時覺得好煩,好似我個仔成8個月都未出牙咁,佢覺得好驚奇事咁,個表情好似話~有冇攪錯!! ,有時攪到我有d唔開心 :-( 尋日佢問我我個仔識byebye未,我話未,佢話佢細妹個女識喇,好似我個仔好蠢咁 :-(

子爵府

pianocalvin ,
唔駛唔開心.......我仔唔識byebye.......叫ma, pa都唔識架.......我都成日話佢蠢豬.........冇所謂啦........遲d一定識....

大宅

hi~prettymother
我都明白個個小朋友學野0既進度都唔同,只不過係身邊d人唔明,但點都好,我會好努力咁去教我個b!thx!!

大宅

我個力行仔都識了, 不過一定要企係大門才可以有呢個效果, 房門係唔得架, 識得byebye後, 而家久不久自己望住自己對手又開又合咁, 好似研究到d野咁!好認真, 好好笑!

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係呀, 唔使太心急. 成日同人比, 好辛苦架...個 bb 同你.
個個 bb 進度唔同嘛, 遲來先上岸都唔奇架.

子爵府

咪係~~~
好似焯瀅咁~~~
雖然識做好多0野,但係佢咪又係未識坐
所以個個bb都唔同,唔好咁心急啦~~

大宅

我個仔都未識啦....個個小朋友進度唔同。

話是話,上個星期去健康院先激C我。個姑娘同我個仔做評估,問我佢識拜拜同請請未,我話未識,跟住佢話“係唔係你未教過佢呀,無理由未識喎!”

伯爵府

好媽媽勳章

未識有意識咁bye bye. 邊有咁快識? 亦都未識遞野俾人. 我覺得要慢慢來.

佢依家識拍手, 兩隻手合攏扭來扭咁..
佢又好鍾意係咁fing隻手, 俾野佢, 佢就一定會拎來fing下先, 睇識唔識得發音.

伯爵府

好媽媽勳章

我又係咁呀!

前幾日做觀察, 佢話bb未識遞野俾人, 代表"社交技巧"有疑問喎! 我再睇, 呢樣野係八至十二個月bb的發展目標, 做觀察果日, 我個仔八個月都未夠呀!

ballfish 寫道:
我個仔都未識啦....個個小朋友進度唔同。

話是話,上個星期去健康院先激C我。個姑娘同我個仔做評估,問我佢識拜拜同請請未,我話未識,跟住佢話“係唔係你未教過佢呀,無理由未識喎!”

伯爵府

好媽媽勳章

係呀?

我都想知, 男仔學講野係咪都慢過女仔呢?
我個仔好活躍, 成日郁, 家陣已經會扶住d野由坐變企.
但係佢就好似好少發ar以外的音, ma都係好間唔中先講
成日都係ar ar ar ar ar.....
我係佢面前講左幾萬次ma ma, 佢都無跟我講....

mansonwai 寫道:
至於, 做動作呢家野 ~~~

一定要同大家講聲
BB 女 係會叻過 BB 仔既

所以, 希望有 B仔 D 媽咪唔好咁失望

Mandy

首頁

尾頁

跳至