單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

我囡囡今年八歲,想分享湊小朋友的心路歷程

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我囡囡今年八歲,想分享湊小朋友的心路歷程

原帖由 彭書瑩 於 13-05-24 發表
我囡囡今年八歲,想分享湊小朋友的心路歷程
青衣一囡,12月就8歲

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

別墅

回覆:ChammyMAMA 的帖子

你囡囡現在也是二年級嗎?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:你囡囡現在也是二年級嗎?

原帖由 彭書瑩 於 13-05-24 發表
你囡囡現在也是二年級嗎?
係呀

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

別墅

回覆:葵青區的單親媽媽

青衣區,女女就1歲5個月!

大宅

青衣,阿囡今年小三

大宅

葵涌,有一仔九歲了,老公早三年前過世,現在都有拍拖,男朋友好錫我兩個!

別墅

引用:葵涌,有一仔九歲了,老公早三年前過世,現

原帖由 hss_qh214 於 13-06-05 發表
葵涌,有一仔九歲了,老公早三年前過世,現在都有拍拖,男朋友好錫我兩個!

...
恭喜你呀

大宅

但男朋友都好心急,好想結婚,但我怕世俗眼光,又怕好似之前老公咁,經常情緒病又出來(因為我老公的問題之後先發現有情緒病)!

別墅

引用:但男朋友都好心急,好想結婚,但我怕世俗眼

原帖由 hss_qh214 於 13-06-06 發表
但男朋友都好心急,好想結婚,但我怕世俗眼光,又怕好似之前老公咁,經常情緒病又出來(因為我老公的問題之 ...
你同佢識咗幾耐?我都係帶女剛改嫁,而加佢都好錫我同我囡囡。大家都要珍惜呀!

別墅

引用:但男朋友都好心急,好想結婚,但我怕世俗眼

原帖由 hss_qh214 於 13-06-06 發表
但男朋友都好心急,好想結婚,但我怕世俗眼光,又怕好似之前老公咁,經常情緒病又出來(因為我老公的問題之 ...
我覺得世俗眼光其實未必會存在,佢咁急想同你結婚佢一定好愛你,佢身邊嘅人會感受到的

大宅

回覆:彭書瑩 的帖子

其實我所講的世俗眼光是指我親戚,我有曾經問過為什麼要咁心急結婚,答案係佢想比個名份我,我還笑佢古老思想,講下我男友背景,佢有兩個小朋友都讀中學啦,佢好後生結婚但婚姻失敗,男方不滿意女方經常出去玩和打通宵麻雀,到最後女方都忍不住走了,其實我男友的性格係過份緊張最愛的人,但對我來說都是幸福的一種,有時自己諗都想再婚,但對前事還未淡忘,在腦海中瀝瀝在目!

別墅

引用:其實我所講的世俗眼光是指我親戚,我有曾經

原帖由 hss_qh214 於 13-06-07 發表
其實我所講的世俗眼光是指我親戚,我有曾經問過為什麼要咁心急結婚,答案係佢想比個名份我,我還笑佢古老思 ...
其實當初我帶住囡囡同我而加老公一齊(佢未結過婚),佢屋企人極力極力反對,我面對的唔止佢屋企人,有佢親戚,仲要只係佢阿姨舅父都有十個,我都好尷尬,但到最後佢地睇到我老公係點對我,先接受我。

別墅

引用:其實我所講的世俗眼光是指我親戚,我有曾經

原帖由 hss_qh214 於 13-06-07 發表
其實我所講的世俗眼光是指我親戚,我有曾經問過為什麼要咁心急結婚,答案係佢想比個名份我,我還笑佢古老思 ...
雖然你對之前嘅感情可能仲有少牽掛,但你再遇到個對你咁好嘅男人,其實係緣份,上天安排比你㗎!你應承嫁比佢啦

複式洋房

真係仲有機會搵第二個嗎?
我打算跟我老公離婚
我bb只有九個月大.....

別墅

引用:真係仲有機會搵第二個嗎?我打算跟我老公離

原帖由 hoyee_lyl 於 13-06-07 發表
真係仲有機會搵第二個嗎?
我打算跟我老公離婚
我bb只有九個月大.....
你諗清楚未?我c6真係做得太多過份嘅事,我掙扎咗好耐先選擇呢一步

大宅

住葵涌村,,囝囝就一碎
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

伯爵府

回覆 lavenderwong 的帖子

大窩口細仔2歲大仔7歲
開開心心又一天

大宅

引用:住葵涌村,,囝囝就一碎

原帖由 lavenderwong 於 13-06-07 發表
住葵涌村,,囝囝就一碎
我都系葵涌邨bb 36w.....

大宅

引用:Quote:原帖由+lavenderwong+於+13-06-07+發

原帖由 mybabyk 於 13-06-08 發表
我都系葵涌邨bb 36w.....
比你電話我啦。我開左個葵涌村mummy group

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

首頁

尾頁

跳至