跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家照咗OSCAR未呀?

我明天會到威院照OSCAR,大家照咗未?
有些緊張,希望一切順利喇!

大宅

Re: 大家照咗OSCAR未呀?

Hi PS1,

係咪照左OSCAR喇? 不如報告下呀!!!

別墅

relax! 祝順順利利

PS1 寫道:

複式洋房

多謝晒呀!一切順利!bb好得意呀∼醫生為我們逐一數 亞b手指,腳指,聼bb心跳,睇bb backbone~ bb動作多多,有時又show下個背脊,有時又打側身,最後醫生仲送給我們漂亮的超音波相,讓我高興了好久!
:lol:
你們照了嗎?

別墅

我下星期係威院照。有D擔心,其實個肚仲好細,又無特別感覺,只是覺得個肚漲了小小.... 係肚面照真係咁快睇到咁多野?希望我都順順利利啦!
照完再上黎報告!

大宅

Hi PS1,

恭喜哂!

Hi bu,

未見肚係正常架, 好多BK mami 4-5個月先見肚架, 唔好太擔心!

複式洋房

Hi Bu,

到時見到BB,你就會好開心gar,因為第一次睇見小B,好感動gar!!
祝一切順利

pigbb2007,

你會照嗎?

別墅

我都照左OSCAR!好開心呀!第一次見到bb咁多部分,每隻手指仔都見到,個心好感動!但係因為BB朳係度,所以睇唔到性別!
整個過程連抽血、醫生都唔洗一個鐘!之他大約兩小時姑娘就打電話比我!咁就安心好多,比例係1:10600。

複式洋房

我都做左oscar喇.....醫生打尼話好正常!!!
好開心.....不過又係未睇到性別...好心急!!
大家要加油...努力呀!!!

大宅

好媽媽勳章

我都係6月準媽媽, 剛剛在威院照了Oscar, 都好快, 我地選擇等報告, 結果都是低風險, 安心了很多
當日真係好感動, 我同先生都是第一次在照聲波中見到亞B 郁, 舉下手, 扭下身, 好開心, 醫生亦解釋BB 的手手腳腳, 臍帶, 眼仔, 鼻仔, 聽下心跳聲, 可能我個B合作, 姿勢啱, 醫生講左性別比我地聽, 不過都補左句 7成準 不過我地最重要知Oscar 結果ok, 便很開心 :-P

禁止訪問

大宅

我會晌聽日去PWH照, 好耐冇見呀B喇, 希望平平安安, 順利過渡啦!

大宅

我都係明天早上威院照, 咁岩既 ?!
PS1 寫道:

男爵府

請問你地o係邊度照oscar o家? thx

子爵府

下星期四我去冼世源醫生診所照oscar ( 因為威院要waiting list)

大宅

Re: 大家照

我聽日都去冼e生到照呀~~~~ 希望照到仔定女啦~~~

大宅

Re: 大家照

今日去左贊育照 ocsar. 頸皮係0.16cm. 驗血報告就要三日後先知. 希望無事喇 ~
張諾瑤 Yoyo 7/11~3.72 kg, 8/11~4.40 kg, 9/12~5.5 kg, 10/15~6.05 kg, 11/15~6.85kg, 1/12~7.8kg, 2/21~8.31kg, 7/16~9.2kg
張灝 Isaac 6/13~3.67kg, 7/16~4.74kg, 8/17~6.44kg, 10/24~8.34kg, 1/3~9.3kg, 7/17~11kg

大宅

我今日岩岩威院照左, 攪左好耐呀, bb個post唔靚, e生度唔到, 照左3次先攪掂, e家bb有5.51cm了
報告都出左, 低風險 :)
e生無講男女呢, 等大d先啦

複式洋房

我下星期才在PWH照OSCAR,上星期六才在C+照普通超聲波,已經見到BB係到游來游去好得意 ,但C+話我胎盤低而且有BB咁耐日日都仲有流啡,我驚胎盤前置呀!
:-| ,我打算係威爾斯照OSCAR時再問吓胎盤低嘅問題。

But,我怕C+話好嚴重時,佢地政府有時都只係話好輕微,又趕左我走就唔知點算。因為上次我在威爾斯睇產前時,佢地明知我仲有流啡,都趕左我去母嬰健康院睇。 最衰係依家D大陸孕婦擺咗好多服利, 整到佢地威爾斯明知我仲有流啡,都仲要趕左我去母嬰健康院睇。政府依家D覆診咁求其,我一定會係C+ keep 住睇。

複式洋房

MrsTing,

我下星期係威爾斯照oscar 收費$950,如果你仲未book政府醫院照oscar,可能已經無晒位,不過不用擔心,好多私家都有得做,你可以問吓你個C+ ,只係價錢貴少少,不過最好11至13week之間做會準D,otherwise 就做唔到OSCAR,到時要做只可以做中孕期測試,好似會麻煩D架,快D做就當買個安心啦。

Belle

MrsTing 寫道:
請問你地o係邊度照oscar o家? thx

首頁

尾頁

跳至