想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我做 IVF 的(放雪胎),9/6 驗到bingo 後一直喉嚨痛同咳,有睇醫生同食藥 (但到今日仲咳緊),早2日開始覺得個肚無咁漲,淋左,胸無咁漲痛,nipple 都無咁痛,所以今日去C +照下,按日子應該5W,照到只有胎囊照唔胎,因為我懷孕徵狀有退減,醫生都有D擔心所以今日同後日抽血驗HCG 有冇倍增。而家成個人亂晒,好擔心,我3月先10週小x左調理左好耐先再放胎,本來好開心覺得個天對我好好比返個B我,點知而家又咁,都唔知點算!

禁止訪問

引用:我做+IVF+的(放雪胎),9/6+驗到bingo+後

男爵府

回覆 kaki_koori 的帖子

我都同自己講要放鬆D , 但真係冇辦法唔諗,成個人好似散哂咁,好亂,好愁。

大宅

回覆:好擔心! 5W 忽然無哂懷孕嘅徵狀

唔好擔心。幾時有報告,睇咗報告先,不要自己嚇自己。

男爵府

回覆 catcat888 的帖子

星期3下晝先有,呢兩日都唔知點捱,加上又仲係咁咳,超辛苦!

大宅

回覆:ckbb630 的帖子

咁耐先有?平時4個鐘就有報告。你放輕鬆先,太緊張都有影響。或者拎支驗孕棒試下,有無深色咗。或者電子棒試下有無顯示多咗週數。

男爵府

因為今日抽血同星期3又抽作對比,睇下HCG有冇倍升。我有用呢兩日有用捧捧自己驗過,唔知係咪心理作用覺得淺左DD, 所以我今日即刻去C+ 到照同驗血。我係高齡,經過上次小X,已經放左兩次胎,今次成功左我哋c6 都樣樣野好小心,但都攪成咁。唉!

大宅

可能係你心理作用,其實咩事都無。呢個時候一定要輕鬆,越緊張越無益。5w只見胎囊亦係正常。關關難過,關關過。你要加油!

男爵府

多謝你鼓勵呀! 希望好似你咁講係諗多左,冇事啦!

大宅

BK Milk勳章

引用:我做+IVF+的(放雪胎),9/6+驗到bingo+後

原帖由 ckbb630 於 13-09-16 發表
我做 IVF 的(放雪胎),9/6 驗到bingo 後一直喉嚨痛同咳,有睇醫生同食藥 (但到今日仲咳緊),早2日開始覺 ...
你有冇睇開中醫,如有就快d去睇叫佢開d安胎薬比你食,然後咩都唔好唸!只係食同訓!你要多休息bb先會長胎㗎!加油

公爵府

我做 IVF 的(放雪胎),9/6 驗到bingo 後一直喉嚨痛同咳,有睇醫生同食藥 (但到今日仲咳緊),早2日開始覺 ...
先等後天驗血報告看看HCG指數是否升得正常,別胡思亂想自嚇自先

大宅

係呀,你已經病緊一定要多休息先可以保胎!瞓床休息啦!我個時都係5w只見胎襄,多休息先可長胎,唔好亂食中薬!瞓多d已經好好!加油!

男爵府

回覆:2001911 的帖子

吓! 咁我去唔去睇中醫安胎好?

大宅

引用:吓!+咁我去唔去睇中醫安胎好?

吓! 咁我去唔去睇中醫安胎好?
我有朋友食安胎薬後出血入醫院,你自己考慮博唔博!我就認為多瞓床休息已足夠!

男爵府

回覆:Ewawa 的帖子

放胎前有一路睇開中醫, 放胎bingo 後諗住等照到閃閃先睇, 咁上星期病又睇極西醫唔好, 星期六已去睇中醫, 我話比佢知我bingo 左, 佢話太細把唔到, 有開兩劑安胎藥比我, 又話因為有左唔可以落藥幫我只咳, 只可以幫我令到條氣順D, 佢有叫我今日返去睇, 但今日照完後太亂咩都唔記得晒。 咁我聽日好冇返去安胎?

男爵府

引用:Quote:原帖由+ckbb630+於+13-09-16+發表吓!

原帖由 2001911 於 13-09-16 發表
我有朋友食安胎薬後出血入醫院,你自己考慮博唔博!我就認為多瞓床休息已足夠!

...
吓, 咁得人驚! 咁你5W 只照到胎囊, 有冇好似我咁D懷孕徵狀冇晒? 我上次10W小X 時就係忽然覺得輕鬆左, 冇嘔了以為自己適應左, 點之冇左心跳。 所以今次忽然覺得D徵狀減退就覺得唔妥。呢幾日都唔知點過!

大宅

BK Milk勳章

回覆:ckbb630 的帖子

你自己睇下身體可唔可以頂得順,如果睇咗安心嘅就去睇啦!

大宅

引用:Quote:原帖由+2001911+於+13-09-16+發表我

吓, 咁得人驚! 咁你5W 只照到胎囊, 有冇好似我咁D懷孕徵狀冇晒? 我上次10W小X 時就係忽然覺得輕鬆左, 冇嘔 ...
我5w時只見胎襄,其實當時都好擔心,醫生都話長唔長要靠佢自己,話我無乜嘢可以做!我當時仲流啡同流血又肚痛,我媽想幫我㷛中藥安胎,但中薬師話叫佢唔好亂俾我食中薬,要靠休息先可保住個胎!我就瞓床二星期先再去照,之後先有閃閃!
食唔食中薬你自己決定,但最緊要放輕鬆個人,一切要隨緣!

大宅

引用:Quote:原帖由+ckbb630+於+13-09-16+發表吓,

原帖由 2001911 於 13-09-17 發表
我5w時只見胎襄,其實當時都好擔心,醫生都話長唔長要靠佢自己,話我無乜嘢可以做!我當時仲流啡同流血又肚 ...
請問當時照肚or陰超?流血多嗎?

我而家5w( last m 計), 尋日條腰好酸,流啡跟住晚上流血,睇左仁安婦科,只照肚,看不到胎long, 醫生開左口服白色圓形的安胎藥,但今早仍有流血,好似m咁,是否...不樂觀?要繼續食藥嗎?

大宅

我之前食藥打針之後止咗血, 加油! 不要放棄!

首頁

尾頁

跳至