自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

各位C姐,我想問你地湊仔買邊隻背囊又實用又耐用呀???
因為我本身用個隻已經係NIKX,行山特大客量個隻....因咩事爛呢?咪就係成日又要拎呀仔幾件3,自己又一件褸,得閒又帶下呀仔D玩具,買送手抽唔晒又質D入背囊,仲有加多件呀仔既水樽.....所以攪成咁咯.....
回想未嫁時,我每日好型咁拎住個袋仔,2 手FING FING咁出街.....同男朋友出仲有人幫我拎下架....

子爵府

講開又講,D背囊真係點死法都試過架~好質量既,就負重過量背包面會裂.....
最誇張就係行行下,又拖住個仔,成條肩帶斷開真係忟到想大叫架~~

最慘係我成日想減量都減唔泥,真係好多野拎,我冇工人,咩都係自己做牛做馬

大宅

小朋友幾大? 依家阿哥4歲, 出街都已經可以好輕便, 就算加埋細佬(歲半)都可以一隻背囊, 試下有無啲咩可以唔帶?

利申: 用緊一隻NIKX中型背囊

子爵府

回覆:virox 的帖子

我用fx creatxxx ,touchwood未爛

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:湊仔出街,行山背囊都揹爛埋......

我用外星人,有埋背架,輕身好多,但唔型囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我從來湊仔都好輕便的...
仔仔細個時..推BB車...基本用品都放係BB車...
自己一個大大地既手袋...要收車時..BB車既野係全可以放入手袋的.

仔仔大D...唔係成日用車時...我仔要自己揹背包的..內有片片,衫仔,水樽...
佢越大..我手袋就越輕

wcpcelia    發表於 13-10-6 09:57
fanny3315    發表於 13-10-4 09:06

子爵府

aa1117hk 發表於 13-10-4 08:38
小朋友幾大? 依家阿哥4歲, 出街都已經可以好輕便, 就算加埋細佬(歲半)都可以一隻背囊, 試下有無啲咩可以唔 ...

試過喇,我個仔2YRS,我呢頭儘減量,個頭又加幾包送入去.....唔放又唔得,一隻手抽滿送,另一隻手拖住個仔

子爵府

Qazmlp09 發表於 13-10-4 08:40
我用fx creatxxx ,touchwood未爛

多謝多謝!!!
等我又去睇下先

子爵府

milky_red 發表於 13-10-4 08:42
我用外星人,有埋背架,輕身好多,但唔型囉

先多謝
但唔明你講係邊隻牌子...方便右相嗎?型唔型都冇所謂架喇....湊住個仔唔會型得去邊只求實用咋

子爵府

月希 發表於 13-10-4 08:42
我從來湊仔都好輕便的...
仔仔細個時..推BB車...基本用品都放係BB車...
自己一個大大地既手袋... ...

我小朋友2YRS....係可以拎車,買野係方便好多,但唔想佢成日習慣坐車咁懶,想佢活動下,2泥推車好麻煩,上巴士要收,有D地方冇斜路要成架"台"起,重死我

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

virox 發表於 13-10-4 08:55
我小朋友2YRS....係可以拎車,買野係方便好多,但唔想佢成日習慣坐車咁懶,想佢活動下,2泥推車好麻煩,上巴士 ...
2歲用士的車...再加一個車袋係後面...就算收車D野都可以KEEP係袋佢唔坐車...收起架車..都好方便...我仔以前果D士的車..有埋肩帶..可以揹上肩...
佢累時..又可以上車瞓...拎車仔..點都輕過抱起仔仔

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:小朋友幾大?+依家阿哥4歲,+出街都已經可以

子爵府

引用:各位C姐,我想問你地湊仔買邊隻背囊又實用又

原帖由 virox 於 13-10-04 發表
各位C姐,我想問你地湊仔買邊隻背囊又實用又耐用呀???
因為我本身用個隻已經係NIKX,行山特大客量個隻 ...
唔好再講做女時個d手袋仔了. 我而家望住佢地都好暗然. 好稀虛.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:係?你地b半歲拎咩呀?我b半歲我同佢出街都

原帖由 jwkkwok2013 於 13-10-04 發表
係?你地b半歲拎咩呀?我b半歲我同佢出街都好多嘢帶呀,奶樽,奶粉,水,水樽,大量紗巾口水堅因勁留口水佢又 ...
我細仔16個月大,其實同佢出街,我都可以好輕便咁只揹個細斜揹袋出街。因為有時只出2,3個鐘,帶2條片,紙巾,濕紙巾,餵奶巾(我仲餵緊人奶)自己少少私人物品,咁我就可以出街
如果揹背囊,就會袋埋其他無謂野,例如阿仔小小玩具,紙,筆,俾大仔(4歲)出街用,佢個水樽等等。。。但依然輕便,因為我餵人奶關係,相對更輕。
不過,我覺得即使餵奶粉,其實咁大個可以早晚先飲,其實唔需要再帶奶粉,奶樽出街除非阿媽唔想煩,餵奶粉方便d,如果唔係,我2個仔現在出街,係我地食乜佢食乜。

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我仔兩歲個時一系推車仔,吾推車行路既淨系帶一件外套比佢就搞掂咩都吾洗拎

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+jwkkwok2013+於+13-10-04+發

原帖由 wy_yen 於 13-10-04 發表
我細仔16個月大,其實同佢出街,我都可以好輕便咁只揹個細斜揹袋出街。因為有時只出2,3個鐘,帶2條片,紙 ...

我當年都好輕便
阿仔14個月,出街帶2條片、奶樽水樽、奶粉格(可拆開)、濕紙巾、外套仔⋯完,一個單膊大袋裝晒,其餘都係我自己嘅野,B車都冇,因為住唐樓,所以冇買過B車,3歲起自己孭背囊仔袋外套同水樽,有時有架玩具車仔

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

子爵府

我女兩歲我出街用uniqlo個隻布袋炸…仲有個大仔…點解放甘多野

珍珠宮

引用:係?你地b半歲拎咩呀?我b半歲我同佢出街都

原帖由 jwkkwok2013 於 13-10-04 發表
係?你地b半歲拎咩呀?我b半歲我同佢出街都好多嘢帶呀,奶樽,奶粉,水,水樽,大量紗巾口水堅因勁留口水佢又 ...
阿仔5個月大同佢返過香港,有晚同朋友食飯,出門前已餵奶,我只帶左2條片、細包濕紙巾、水樽,因為係冬天,著夠衫就外套都唔駛帶,如是這抱佢搭巴士搞掂!如果去全日,就帶條褲以防漏尿、奶粉格同多一條片,得左

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我個b而家快兩個月,同佢去健康院打針好似搬屋咁,但我用mj側揹袋袋哂全部野,係同daddy一齊去街先用bb車

首頁

尾頁

跳至