自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

引用:有冇JM+睇咗?值得睇嗎? +

原帖由 Bertie07 於 13-12-28 發表
有冇JM 睇咗?值得睇嗎?
好睇。

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

單純娛樂燒時間,不錯的選擇。

禁止訪問

大宅

原帖由 Bertie07 於 13-12-28 發表
有冇JM 睇咗?值得睇嗎?
我都覺得好過掃毒,前段好緊張,係最尾誇張左姐。。。我睇2D的

珍珠宮

回覆:劉德華套風暴好唔好睇?

唔咁誇應該幾好睇

伯爵府

誇張,小妹妹果度睇到個心好酸

子爵府

尾段中環誇張左,劉華打不死不傷,妹妹死時喊左...整體ok!個人感覺,睇完覺得要好聰明同有錢,先可以做大賊

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

我覺得好睇! 好緊張! 個爸爸看著女兒被掉落街真係有錐心之痛, 最後那場戲劉德華亦帶出要勇於承認自己的過錯。

瑪瑙宮

畀面勳章

悶爆

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

一早聽人講過話垃圾!好彩無被坤入場!

男爵府

回覆:Bertie07 的帖子

太誇張。尾段。

伯爵府

畀面勳章

No

禁止訪問

珍珠宮

可以, 但好誇

大宅

回覆:Bertie07 的帖子

超級悶

侯爵府

引用:其實好睇,係最後太誇變左超人

原帖由 EliseElise 於 13-12-28 發表
其實好睇,係最後太誇變左超人
Same feeling! 開頭係ok!!

Btw,d人又話掃毒好睇,好悶囉

水晶宮

我個人覺得唔好睇.雖則我有份參與避炸彈子彈.

我嫌佢套戲故事、鏡頭太碎太亂堅冇節奏感.

角色太多,啲觀眾幾乎係除咗劉華外,其他角色都唔熟,好難感動或牽動到任何情緒囉!

如果佢減番一半角色,集中講主要嗰幾個,我覺得會有睇頭啲.

好似胡軍同呂良偉兩個賊頭咁...其實兩個都各有特色,

明明胡軍個角色幾特別,主要成套戲講佢一個大賊頭已經夠哂玩...

但冇啦啦中間做低咗佢,呂良偉戲份又得嗰少少...

結果兩個大角都嘥哂.其實如果佢地分番兩集玩,會好玩好多.

總體嚟講佢地想玩既野實在太多喇...太急於响一套唔夠三個鐘既戲裡面玩哂佢,

結果完全唔好睇...難怪臨尾大槍戰至結局,啲觀眾係睇到笑出聲,even有人death.

咁事實上個畫面真係搞笑咗啲...炸到HOM HOM聲,啲記者都竟然能夠全程拍住林生逃走,完全可以俾姚晨由頭睇到落尾...

跟住卧底呢個Item...結局劉華做嗰下多餘既事...仲更加將成件傷心事變成笑片...啲觀眾又笑出聲...其實,點解唔老早set定佢係一個堂堂正正攞正牌既卧底呢?咁啲觀眾都可以一早感受到佢做嗰個位既難處,唔理佢點下場,都識同情肉痛佢吖...!

坦白講,嗰個小妹妹死咗嗰下我完全一啲都唔覺得受感動...

反而覺得佢老豆搞笑囉...為咗個女冒險做嗰個位,實預咗會累死個囡,個囡堅有生命危險,自己又唔係嗰個料子(一開工就出事),完全只會覺得佢傻傻地多於同情佢地.

尤其佢冇啦啦唸主禱文,我覺得跟個場面劇情好唔match!完全覺得係好夾硬塞埋嚟咁...佢唔講反而個同情心响樹蘊釀緊.

基本上如果佢地肯將啲玩野元素同角色慢慢分開幾集玩,分分鐘可以玩到四部曲出嚟...咁仲好睇好多...唔明點解咁心急咁大雜燴.

侯爵府

又未至於唔好睇,埸面都幾緊張

大宅

我覺得唔錯

首頁

尾頁

跳至