跳至

首頁

尾頁

大宅

肯食肯玩

bosco 肯食肯玩, 仲咁精伶, 咁即係好快無事啦~~

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

侯爵府

係囉,周c9阿bosco佢應該好快無事,放心啦:D :D

原文章由 mowaiching 於 07-7-7 06:56 發表
bosco 肯食肯玩, 仲咁精伶, 咁即係好快無事啦~~

子爵府

請問你地係bb打一歲針前有冇煲定d乜野涼茶或且湯水俾bb飲

大宅

原文章由 tupytupy 於 07-7-7 08:39 發表
係囉,周c9阿bosco佢應該好快無事,放心啦:D :D

Bosco 都仲有d燒, 退唔晒, 我都唔係好擔心, 反而係咁比婆婆, ee話, 又話我呢樣唔啱, 亞婆又話要帶佢睇e生, 唉 得個100度, 同e生講咩喎....總之我做咩都唔啱啦

tupytupy,

明日ge約會又要取消啦, 再約呀..sorry

別墅

咁你BB依家好D未呢?因為我幾個朋友的BB打完針後,都微燒了兩星期。:-(
[

大宅

原文章由 小奶奶 於 07-7-11 21:07 發表
咁你BB依家好D未呢?因為我幾個朋友的BB打完針後,都微燒了兩星期。:-(

前後3日, 無發燒啦

我打針之前都有比雪梨花佢飲, 但都燒:tongue:

男爵府

Matthew 在monday 已打, 5g會5會.....

原文章由 BoscoChow 於 07-7-11 21:20 發表

前後3日, 無發燒啦

大宅

我阿女仲未見燒喎~~THANKS GOD~~

今日同個朋友傾計, 佢都話佢大女都無發燒~~

所以唔一定燒O家, 唔使咁擔心, 就算有微燒都係正常反應, 只要唔係高燒就OK~~

各位MAMI~~RELAX~~

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

醒目開學勳章

原文章由 BoscoChow 於 07-7-11 21:20 發表

前後3日, 無發燒啦

靚靚周c9,

我想問咩係雪梨花呀?

複式洋房

FiFi 都係星期二打了1歲針, 醫生話第5至7日有機會燒, 依加成日check住佢有冇燒, 希望佢吾會燒啦, 想問各位媽媽,係吾係會出疹架??

[ 本文章最後由 cng9684 於 07-7-12 09:53 編輯 ]

大宅

見你地d b 都有反應, 我諗我都要同呀囡delay支針了 (祖迪對旦白有敏感):(

後日便去健康院了, 希望佢唔使減肥

男爵府

未必ga. :) :)

原文章由 cng9684 於 07-7-12 09:43 發表
想問各位媽媽,係吾係會出疹架??

男爵府

你去健康院時同d 姑娘講, 睇下佢地會點做?
你囡囡幾重呀? 要減肥咁犀利

原文章由 Emen 於 07-7-12 17:27 發表
見你地d b 都有反應, 我諗我都要同呀囡delay支針了 (祖迪對旦白有敏感):(

後日便去健康院了, 希望佢唔使減肥

大宅

emen,
ariel 都仲未有燒, 我估都佢應該無咩事o卦....JODIE未必有咁大反應的, 放心啦...咁你再俾蛋白佢食, 佢依家仲有無咁敏感呀?

830MAMA,
Emen個女響半歲party時已超越好多bb, 但依家睇佢呢張相, 或者我阿女已經超越jodie啦, 要等jodie磅完重就知結果

大宅

mowaiching,

我想問下, 打一歲針果時, 健康院會吾會同 bb 檢查眼睛呢 ??? 因為我覺得 yoyo 仲有d 豆雞眼.
張諾瑤 Yoyo 7/11~3.72 kg, 8/11~4.40 kg, 9/12~5.5 kg, 10/15~6.05 kg, 11/15~6.85kg, 1/12~7.8kg, 2/21~8.31kg, 7/16~9.2kg
張灝 Isaac 6/13~3.67kg, 7/16~4.74kg, 8/17~6.44kg, 10/24~8.34kg, 1/3~9.3kg, 7/17~11kg

男爵府

5會專登check, but 你可以問佢, 不過佢多數答咁細個係咁ga la, 大大下就會無事. (其實好多小朋友都是咁, 到大d就會無, 5駛太擔心.)

原文章由 edmondshirley 於 07-7-13 14:48 發表
mowaiching,

我想問下, 打一歲針果時, 健康院會吾會同 bb 檢查眼睛呢 ??? 因為我覺得 yoyo 仲有d 豆雞眼.

侯爵府

gavin今日去左健康院做一歲test,pass左,不過d姑娘都係求其問左我d問題,係咁易比d餅叫gavin執起同埋比2粒積木佢叫佢比比囉:lol: :lol: 佢就唔係太重,得9.08kg,非常標準o既中碼b囉

大宅

係呀, 我會問, 就算佢話打得...我都會要求delay支針去下個月尾...之前佢食左旦白, 發得好可怕...都係等佢大少少先, 試耐d先.

我個囡.... ...好重..佢半歲時已經9kg:-( ...不過而家識行, 重得無甘誇, 不過都好誇...唉!

原文章由 830mama 於 07-7-12 17:56 發表
你去健康院時同d 姑娘講, 睇下佢地會點做?
你囡囡幾重呀? 要減肥咁犀利

男爵府

gavin 是否除了所有衫先磅
matthew就8.98lbs, 中碼偏細
係呀, 個test好求其咁就ok左.

原文章由 tupytupy 於 07-7-13 15:42 發表
gavin今日去左健康院做一歲test,pass左,不過d姑娘都係求其問左我d問題,係咁易比d餅叫gavin執起同埋比2粒積木佢叫佢比比囉:lol::" /> :lol::" /> 佢就唔係太重,得9.08kg,非常標準o既中碼b囉

男爵府

Emen,

推遲少少打針唔緊要, 最緊要試清楚...
wa...半歲已經9kg, 又真是...

原文章由 Emen 於 07-7-13 16:23 發表
係呀, 我會問, 就算佢話打得...我都會要求delay支針去下個月尾...之前佢食左旦白, 發得好可怕...都係等佢大少少先, 試耐d先.

我個囡.... ...好重..佢半歲時已經9kg:-( ...不過而家識行 ...

首頁

尾頁

跳至