懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆 Niki723 的帖子

好啊,我試下,謝謝你

大宅

回覆 bosch 的帖子

我試下先,但我驚吾便意都去廁所坐,d痔瘡又會走出泥

大宅

回覆:好辛苦,慢性折磨真系逼到我想死

我而家先5w,已經有便秘!

喱兩日仲有血添,但唔痛唔剩,知道便便比以前硬,嚇屎我!

諗住下星期見醫生問下佢係因為便祕出血定點!

大宅

回覆 mofish 的帖子

你可以用手塞得翻已經比我好我去完直情痛到真系喊到v哇鬼叫
行刀行吾到,坐又坐吾到,訓都痛,不過訓就舒服dd
通常要2日後縮細一半左右我先塞得入去

大宅

回覆 honeyt 的帖子

有血姐系話你已經有內痔除非你系肛裂
有血你要小心啊
有痔瘡真系好痛苦

男爵府

咁你真係慘好多..
可唔可以冰鎮?..等佢快D 縮返細佢?
有左果時..塞完入去無幾耐會跌返出黎..
但有時..佢自己又會縮返入去喎..好神奇的. 縮到好入添..我FEEL到..唔知點解會咁..
依家我生完都仲有係度..但就會之前咁大粒..同埋唔痛..
我諗住生多個先至割左佢..因為怕依家做完..第日有左又會生返出黎

大宅

回覆:Maktong 的帖子

你記得不要吃熱氣野,吃多些蔬菜,就會好些。

大宅

引用:回覆+honeyt+的帖子有血姐系話你已經有內痔

原帖由 Maktong 於 14-02-28 發表
回覆 honeyt 的帖子

有血姐系話你已經有內痔除非你系肛裂

多謝提醒!我會飲多d水同食多d水果!

希望唔係其他大病啦!

大宅

我朋友介紹我吃"丹尼通"乳果糖可以軟便便,孕婦都適用喎。

大宅

便秘真係好烦,我會疴到陰唇都腫,所以每次吾敢坐太耐,又驚太大了影嚮bb

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

唔好唔開心啦, 睇見你咁樣我好感動呀, 每件事慢慢來啦~ 去唔到廁所應該火龍果好掂架喎, 再不是飲益力多得麻?

大宅

回覆 Maktong 的帖子

其實我以前都係可以一個一星期都唔去一次既人,
所有人講既方式我都試過亦唔得,之後我明白唔係人地D 方式唔得。
而係自己條腸已經習慣左,冇便意,所以我成日同D 成日只係不停講冇便便既人講,
冇得去, 都要習慣自己每日入TOILET 坐15 分鐘,有恆心D TRAIN UP 返條腸既SINGAL
不過,唔係人人得,唔得果D 通常入左去5 MINS 就返出來,就話都冇得去~
睇做化喇~

大宅

我冇痔瘡,但我生時爆到落肛門,
開頭又係有便意都唔敢去廁所,
到第五日凌晨,我同自己講「而家唔去,下次去仲痛」,就逼自己痾,痾咗幾粒石仔咁硬嘅就痾唔到,痛到坐喺度喊

第二朝檢查同醫生講,開大便藥水比我
舒服勁多,大便好似爛香蕉咁軟

大宅

不如你試下食日本若素啦, 去藥房買, 佢係令到便便軟, 同埋腸胃好d!
我初初懷孕6週倒, 已經便秘好勁啦, 個朋友叫我試下食這個, 點知食左幾日, 都有效果了!

大宅

回覆 mofish 的帖子

我都會割佐距啊,我打算一生完即刻做痔瘡槍,免得生完谷大佐,坐月都坐吾到,又要臭bb

大宅

回覆 pcyan 的帖子

哎,基本上可以通便嘅,我都食連d偏方都試埋
但都無乜幫助

大宅

回覆 pollywong123 的帖子

好啊,我試下,之後d便便會吾會好軟甘啊?因為我系有便便,但好似太大條所以會谷到痔瘡痛

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

paopaofish831 發表於 14-2-28 17:42
回覆 Maktong 的帖子

其實我以前都係可以一個一星期都唔去一次既人,
真係睇造化... 物理治療師同你講既野一樣, 都話要坐15min 等個腦有去便 既signal, 我懶, 直頭未試過冇便意都去坐.

仲要去廁所要專心, 唔好睇書玩電話.

paopaofish831  咁如果自己都唔願TRAIN UP 食咩都冇用~  發表於 14-3-2 00:39

大宅

畀面勳章

有無試熱檸水, 唔好加糖

大宅

我自己本身未有bb,都有內痔,總之便便好硬,就影響痔瘡脹痛,勁辛苦,又吾食得痔瘡藥,后尾同朋友傾開,佢話由生到bb出世都日日食佢,便便冇問題,甘我咪試下,點知真係便便吾會好硬,就隔日先有得苛,都冇令到便便硬到出倒呀!所以你真係要try try!

首頁
12345...6

尾頁

跳至