單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

sleep好呀,不過都要睇下你住那區就唔就到,mtr去到地放我都得,,初生bb 衫我有短身和尚怉6件,包庇一張,手套,甲衣仔我有三四件,其實係咪呢D都夠用架喇,我唔識咁多,如果係就留返比其他有需要媽媽,
[

大宅

原文章由 肥bb媽媽 於 07-8-28 18:39 發表
sleep好呀,不過都要睇下你住那區就唔就到,mtr去到地放我都得,,初生bb 衫我有短身和尚怉6件,包庇一張,手套,甲衣仔我有三四件,其實係咪呢D都夠用架喇,我唔識咁多,如果係就留返比其他有需要媽媽, ...
SLEEP岩岩睇其他(抱屎),你住果到就唔到呀~唔好喇你個B咁細行開唔方便,我又咁大個~~~~~肚~~ ,不過都好多謝你先,
[

大宅

原文章由 肥bb媽媽 於 07-8-28 18:39 發表
sleep好呀,不過都要睇下你住那區就唔就到,mtr去到地放我都得,,初生bb 衫我有短身和尚怉6件,包庇一張,手套,甲衣仔我有三四件,其實係咪呢D都夠用架喇,我唔識咁多,如果係就留返比其他有需要媽媽, ...

6件唔夠架
佢飲完奶好大機會又成身汗
又要換一件
仲有初生要穿長就丫,
生完你仲要帶佢去健康院好像3次
一定要包好他
吹風就慘啦
有沒有買定一些長方型的消毒綿
bb 要用來抺面仔,
你也要用來抺傷口
綿花球抺眼仔
綿花捧洗臍帶
包被不夠
用大毛巾就好
比包被好用

如果bb 不是有時發燒有時又沒,
我可以拿出去mtr 比你
上星期打完針
一直都這樣
我看看下星期他有沒有好一點
如果沒燒我再約你
^^

複式洋房

你坐月有冇人照顧你呀?如果你唔補好身體,就會好似我咁成日頭暈,頭痛,我生完大女乜都冇補過,而家身體好虛弱,買d薑切粒炒飯食.用d薑煲水沖涼去風架,你要小心身體呀,你已經好叻.唔好再話自己冇用啦..:-P

大宅

原文章由 sleep 於 07-8-28 19:52 發表

6件唔夠架
佢飲完奶好大機會又成身汗
又要換一件
仲有初生要穿長就丫,
生完你仲要帶佢去健康院好像3次
一定要包好他
吹風就慘啦
有沒有買定一些長方型的消毒綿
bb 要用來抺面仔,
你也要用來抺傷口
綿花球抺眼仔
...

我都知道好多野未買~我係萬寧捻左張清單,唔睇由自可,一睇就~~~~~ ~~我等三十一吉之島,不過唔知係唔係,唔係就去護_買~bb發燒岩岩好返呀都要睇實d呀~~唔好四維去喇,一個bb加埋做家務都會幾忙下,
[

大宅

原文章由 羅依雯 於 07-8-28 20:13 發表
你坐月有冇人照顧你呀?如果你唔補好身體,就會好似我咁成日頭暈,頭痛,我生完大女乜都冇補過,而家身體好虛弱,買d薑切粒炒飯食.用d薑煲水沖涼去風架,你要小心身體呀,你已經好叻.唔好再話自己冇用啦..:-P ...

係呀~好多媽媽都係咁講呀,我診衣家仲有得上來抄底晒d間單飲食囉,你都要小心身體呀,你仲有咁多小朋友要照顧~
[

首頁

尾頁

跳至