跳至

首頁

尾頁

大宅

:-( 我仲未生得呀﹗但係我覺得個肚好似落低左少少﹐希望係呢幾日啦﹗
我老公都係屋企放緊一個月大假﹐現在已經浪費左一個星期啦﹗
BB快D出黎啦﹗

民房

我一樣 - EDD is 6 Oct.. but my bb still not born. Just booked 催生 on 16 Oct... very disappointed for such long waiting time :-(

別墅

不如試下飲白蓮so

別墅

原文章由 WinnieEgg 於 07-10-10 17:03 發表
我一樣 - EDD is 6 Oct.. but my bb still not born. Just booked 催生 on 16 Oct... very disappointed for such long waiting time :-(

想問你係邊度生呀? 點解要16/10先幫你催生既! 基本上41weeks 就要/會催喎. 不過我個edc 係9/10呀, 而家都未得, 聽日去覆診再問下醫生先!

民房

I will go to Kwong Wah... They said it is very full before 15 Oct 07...

洋房

我edd係12/10,早兩日入咗醫院諗住生得,點知入到去又痛得慢,攪到噚晚俾人踢番出嚟。醫院係好爆,張張床都有人,隔離床大部份都係催生。莫非呢期興

大宅

Mine is 2nd pregnancy (edd is 10/10) and now still no signs of labour, too!
Dr. said if still not delivered by wk 41, have to be admitted to hospital on 17/10 for 催生.
I'm now hoping that baby will be born on 13/10 as it will be my elder son's 5yo birthday!

大宅

各位媽媽:
相信大家宜家都好心急!好似我上幾個星期一樣!我預產期係 21/9, 但結果遲咗10日,即1/10, 成為10月媽媽, 我係第三胎,第二胎早11日,所以我由九月中開始等,等到個人好煩悶(因為眼先9月媽媽生得七七八八,談論的話題都係圍繞阿B出世後,好寂寞),結果bb都出世了,原來遲咗好好湊,又重D(3.6KG),二女都係得~2.6KG,阿B乖好多,又定又硬正,GOOD!生又生得好快!有時只係我哋自己心急,努力!你哋好快會見到BB!

大宅

我想問下你個間係咪公立醫院? 所以
踢番出嚟.

原文章由 Orion 於 07-10-11 13:37 發表
我edd係12/10,早兩日入咗醫院諗住生得,點知入到去又痛得慢,攪到噚晚俾人踢番出嚟。醫院係好爆,張張床都有人,隔離床大部份都係催生。莫非呢期興 ...

首頁

尾頁

跳至