論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:Quote:belgiumchoco 發表於 14-6-3 11:19

原帖由 cfs 於 14-06-03 發表
如果比我,我下一次唔會再講,我會黑番佢臉我都幾惡架,我c6仲惡
唔會再主動對佢善意啦,無啦啦俾人噴到一面屁。

大宅

belgiumchoco 發表於 14-6-3 09:51
初時個工人態度好好,叫佢做野一定會做,仲以為中左六合彩。

用左年零,而家間中無故面黑(冇鬧又冇額外做 ...
我用咗最耐(六年)果個無(應該係唔敢),可能係咁,所以佢又做咁耐,我又用佢咁耐!

複式洋房

belgiumchoco 發表於 14-6-3 10:02
佢應該係計得好分明既人,日頭佢好肯照顧bb,又陪佢玩,但唔知幾時開始,佢將自己既工作時間定到晚上洗碗, ...
即係好似我果件咁囉,七點倒垃圾(倒垃圾意味佢當天工作己完成),咁之後我有垃圾點呀?咁最後一個工序係倒垃圾咪無意思?我都係因為唔想惹老鼠曱甴先叫佢最後先倒垃圾,拿拿臨做曬嘢去倒垃圾,傻的嗎?
你果個一定係賓,計到足,算到盡,係賓賓嘅死症!

伯爵府

引用:Quote:belgiumchoco 發表於 14-6-3 10:02

原帖由 As228228 於 14-06-03 發表
即係好似我果件咁囉,七點倒垃圾(倒垃圾意味佢當天工作己完成),咁之後我有垃圾點呀?咁最後一個工序係倒垃 ...
我果個係印呀。有時都會嬲嬲地。我放工返到屋企都8點,我快快脆食完飯,之後湊住小朋友俾工人食飯。點知佢食完就洗碗沖涼之後就冇出房,咁我唔洗沖涼咩? 叫佢睇住bb多一陣俾我沖涼,佢就睇一日,第二日就唔睇。之後我嬲嬲地,放工先沖涼再食飯,佢就冇得唔幫我睇住bb.

男爵府

好媽媽勳章

回覆:有冇工人做足2年都唔黑面

好好彩,我果個做咗差不多4年都冇黑面,嚟緊會繼第3個約。

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

引用:初時個工人態度好好,叫佢做野一定會做,仲

原帖由 belgiumchoco 於 14-06-03 發表

梗唔續啦!對住件黑面神!而家咩態度呀?續咗咪鬧返你轉頭?

佢對BB好話唔會喊都唔理啦!佢只係按本子辦事得嚟一啲愛心都冇,唔好續約了

主 賜 平 安

男爵府

我個工人都不時會黑下面,不過我當睇唔到,照叫佢做嘢,佢都會做。我諗係人都會有情緒,由得佢啦,只要佢肯做

大宅

回覆:yogabb 的帖子

我個工人都係仲有半年完約,日日都黑口黑面。

男爵府

我工人今年第三年, 會間歇性黑面, 但叫佢做野都會照做, 未試過搏咀.

佢黑面時我唔會理佢, 當睇唔到, 等佢自己自然白番.

伯爵府

引用:我個工人都不時會黑下面,不過我當睇唔到,

原帖由 cindywy 於 14-06-03 發表
我個工人都不時會黑下面,不過我當睇唔到,照叫佢做嘢,佢都會做。我諗係人都會有情緒,由得佢啦,只要佢肯 ...
我都只好係咁樣

伯爵府

引用:我個工人都不時會黑下面,不過我當睇唔到,

原帖由 cindywy 於 14-06-03 發表
我個工人都不時會黑下面,不過我當睇唔到,照叫佢做嘢,佢都會做。我諗係人都會有情緒,由得佢啦,只要佢肯 ...
我都只好係咁樣

伯爵府

引用:我工人今年第三年, 會間歇性黑面, 但叫佢做

原帖由 littlerabbitmom 於 14-06-03 發表
我工人今年第三年, 會間歇性黑面, 但叫佢做野都會照做, 未試過搏咀.

佢黑面時我唔會理佢, 當睇唔到, 等佢 ...
係啦

大宅

引用:我工人今年第三年,+會間歇性黑面,+但叫佢做

原帖由 littlerabbitmom 於 14-06-03 發表

佢黑面時我唔會理佢, 當睇唔到, 等佢 ...
Me too...我工人都係久唔久黑面,但其他野做足又妥當,我當睇唔到~剛續左約lu

伯爵府

引用:Quote:原帖由 littlerabbitmom 於 14-06-03

原帖由 Bonbonho 於 14-06-03 發表
Me too...我工人都係久唔久黑面,但其他野做足又妥當,我當睇唔到~剛續左約lu

...
香港人打工,就算被老細鬧都只可以死忍,但係工人就郁下黑面

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Jo1115+於+14-06-03+發表可能

原帖由 belgiumchoco 於 14-06-03 發表
先生前幾日有問佢續唔續約,可能佢覺得我地冇左佢唔得啦。
係吖佢地好高斗ga。斷約照有人請wo,梗巴C閉。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Bonbonho+於+14-06-03+發表Me

香港人打工,就算被老細鬧都只可以死忍,但係工人就郁下黑面
真扑街。

公爵府

belgiumchoco 發表於 14-6-3 09:51

唔好續約。

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

我果件來左冇耐就黑面, 兩年來耐唔耐要睇佢面色。 只要我地唔跟佢個 schedule , 例如一向7點開飯, 我有野做遲返, 佢就黑面。 痴線, 我係employer 點解要我就返你個 schedule?

ecling  你遲食代表佢要遲收拾, 有得一早入房HEA.  發表於 14-6-5 17:02

伯爵府

引用:我果件來左冇耐就黑面, 兩年來耐唔耐要睇佢

原帖由 Thelittlepingu 於 14-06-04 發表
我果件來左冇耐就黑面, 兩年來耐唔耐要睇佢面色。 只要我地唔跟佢個 schedule , 例如一向7點開飯, 我有野做 ...
真係難頂

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Thelittlepingu 於 14-06-04

原帖由 belgiumchoco 於 14-06-04 發表
真係難頂
仲有以下情形都會黑面

1 唔俾bb 佢湊
2。佢三點落唔到去買餸
3。 亞b 臨食飯前先訓著
4。 叫佢拎返收埋左的玩具出來
5。 佢放假我自己開左機洗衫, 晾埋, 叫佢同一日唔駛再洗

我做僱主好冇地位囉。

首頁

尾頁

跳至