自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小純純 發表於 14-6-7 22:13
我早兩日先開左個 post 講原來雙非竟然高達 22萬人
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthrea ...
我覺得係因為六四個D, 主要攪手係想壽錢而又唔想得失任何一方才做的...又多人支持..又多人捐..係咪?反雙非,就緊係無人支持啦...當初有人攪佢地落黎...而家幫我地港媽攪反, 又怕得罪雙非單非個D...好多HK人都係為反而反的....我係普通市民, 我只係想過正常生活!!!

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:點解次次都係佢地告...

無地址,減10分,單非,減5分,雙非,減20分,咁抽就公平番啲~

男爵府

MonsterREX 發表於 14-6-7 22:18
我今次都會企出嚟支持呀!睇電視佢哋班b6派唔到心水學校就聲大夾惡,知唔知呢度邊個主場呀?

...
係喎!!!唔知以為我地派晒第一呀大佬~!!!

男爵府

丁丁aunty 發表於 14-6-7 22:24
無地址,減10分,單非,減5分,雙非,減20分,咁抽就公平番啲~

...
直頭係咁啦...個政府淨係怕得罪佢地...而家得罪我地呀!!!!

禁止訪問

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:wing_0413+發表於+14-6-7+22:24+我覺

原帖由 小純純 於 14-06-07 發表
我都係咁諗, 個人本身一向不特別支持保皇或泛民

但眼見人雙非問題粗冒犯香港人合理利益, 影響我切身生活
泛民點會反雙非吖!!雙非問題係公民黨等一手搞出來,又點會今日的我打到昨日的我?

禁止訪問

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

磁x線架!幼稚園又係咁,小學又係咁。唔該你地d嘜非物非滾返上去啦!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:l_wingwing+發表於+14-6-7+22:37+泛

原帖由 小純純 於 14-06-07 發表
中共同泛民, 我都好憎

雙非問題上, 中共同泛民係站在同一陣線
講得好!

禁止訪問

男爵府

引用:個D雙非大陸人成日下下就話告政府呢樣個樣.

原帖由 wing_0413 於 14-06-07 發表
個D雙非大陸人成日下下就話告政府呢樣個樣...點解我地唔可以告下政府, 佢地無地址唔應該自由選校, 而家個大 ...
平時我都唔點遊行,如果有人搞,今次我一定出。個班死雙非,黎香港生完仔,拍下個籮油就走數,到爭學位爭乜爭物就話自己d仔係香港人,派得遠唔公平,佢地有乜資格講公平呀,乜都無貢獻過個個落黎攞著數仲學人講公平,d資源俾左你地班pk對我地d真香港人先唔公平!

男爵府

Chikane123 發表於 14-6-7 22:49
平時我都唔點遊行,如果有人搞,今次我一定出。個班死雙非,黎香港生完仔,拍下個籮油就走數,到爭學位爭乜 ...
呢幾年睇新聞見到派位..睇到D派唔到既HK媽咪真係登佢地慘...見到派唔到既雙非(唔好意思都要講..有D心涼)係度嘈嘈嘈...就火都黎...上年自己小朋友好好彩入到第一志願...但好多同學仔都唔係..都登佢地擔心....各位唔得既媽咪..你地要加油.!!今年真係唔得既...努力讀好D成績, 黎緊小二再轉...一定有機會的~~~

禁止訪問

男爵府

SNOWSHOP 發表於 14-6-7 23:02
我哋告返哋得唔得?大大聲話香港無制度,又唔知屯門喺邊!問下知唔知大口環喺邊?

乜唔喺有 ...
你想個仔女讀書好就要咁嫁啦~~~HK都有好多仔女去九龍塘讀書嫁啦..咪又係要搭幾個鍾車...咪就係想個仔女讀好D...如果佢地都想仔女讀好D...應該唔介意先係...真係度嘈嘈嘈!!!!!

公爵府

引用:Quote:原帖由+wing_0413+於+14-06-07+發表

原帖由 kengi269 於 14-06-07 發表
鬼咩…法援唔係香港人都申請得,真係吹佢地唔脹!
唓!我又唔覺得佢地會上訴成功囉!法援受唔受理都要睇理據!所以我覺得未必告到囉!

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

珍珠宮

我支持遊行,我吾想班新香港人助享其成

Love and Kindness are never wasted.

大宅

有d政客支持雙非同外傭居港權係基如法律咁寫,而佢地相信法律係公義。只可以講係法律寫得唔好。
釋法要人大釋㗎,唔係香港一味講就得。當時外傭居港權點解唔想釋法?因為釋法講白d跟本就係修改本基本法,朝令夕改,輸打贏要,人地會點睇香港?成日搵中央改法例,對香港司法獨立同法治亦唔係好事。

大宅

支持

http://hk.myblog.yahoo.com/chrisze_sze

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:支持港媽遊行抗議!交咁q多稅乜利益都冇!d

原帖由 kiwimama 於 14-06-07 發表
支持港媽遊行抗議!交咁q多稅乜利益都冇!d b6生仔走數仲有資格黎搶學位?!

...
係,9官

[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

子爵府

我支持遊行為香港人的下一代發聲! 呢班死big6發瘟我忍夠了!

首頁

尾頁

跳至