跳至

首頁

尾頁

洋房

原文章由 FEBRONIA 於 08-1-5 19:08 發表
唔知會唔會見到呢! 不過d人話第一胎通常都會遲d喎! 私家就話我個實際預產期係2月12日, 都唔知邊一日!

第一胎通常都會遲d, 咁大件事, 如果可以比預產期早幾日就啦!
BB健康,快高長大!!!!

民房

原文章由 fbbdoris 於 08-1-6 17:13 發表

第一胎通常都會遲d, 咁大件事, 如果可以比預產期早幾日就啦!

我有幾個朋友都係遲左, 不過每個人都唔同

複式洋房

原文章由 FEBRONIA 於 08-1-5 19:08 發表
唔知會唔會見到呢! 不過d人話第一胎通常都會遲d喎! 私家就話我個實際預產期係2月12日, 都唔知邊一日!

我今個26號去註冊 , 其實我好驚會果日生呀~~~

大宅

Anyone know what items should be brought to the hospital? (e.g. do we need to bring a bottle to wash the wound by ourself?)

原文章由 Prien 於 08-1-7 18:00 發表

我今個26號去註冊 , 其實我好驚會果日生呀~~~

大宅

我係健康院度檢查, d姑娘比咗本e院入院指南我架bor. 你冇呀?!
裡面有d資料架...
你睇下有冇啦...
另外, 我上胎同今胎都冇買個樽黎洗陰陪. 我上胎係qe, 朋友教可以用水喉直接洗, 都好clean架...不過我唔知瑪嘉烈有冇似沖身咁既地方...

原文章由 buu0605 於 08-1-7 20:19 發表
Anyone know what items should be brought to the hospital? (e.g. do we need to bring a bottle to wash the wound by ourself?)

民房

我果個係亞b黎ga
原文章由 hamkaling 於 08-1-5 15:51 發表

haha. 我都係 2/14 預產期. 你果個係女or 仔 ? 我果個係女.

大宅

冇呀, I do the checkup in the hospital. we need to wash by ourselves even on the day of delivery? That's painful!

原文章由 天使兒 於 08-1-8 11:55 發表
我係健康院度檢查, d姑娘比咗本e院入院指南我架bor. 你冇呀?!
裡面有d資料架...
你睇下有冇啦...
另外, 我上胎同今胎都冇買個樽黎洗陰陪. 我上胎係qe, 朋友教可以用水喉直接洗, 都好clean架...不過我唔知瑪嘉烈有冇 ...

男爵府

你地好,我想請問你地2月o係PMH生完BB,有冇得陪產?琴日姑娘話未知幾時裝修完
我9月先生bb...

民房

我2月10日係PMH生左, 個時重裝修緊冇得陪產同埋要2個人用一間產房

原文章由 ho_yan2406 於 08-4-12 01:52 發表
你地好,我想請問你地2月o係PMH生完BB,有冇得陪產?琴日姑娘話未知幾時裝修完
我9月先生bb...

男爵府

原文章由 FEBRONIA 於 08-4-12 18:53 發表
我2月10日係PMH生左, 個時重裝修緊冇得陪產同埋要2個人用一間產房

乜裝修咁耐既..好似聽左好耐話裝修了....

首頁

尾頁

跳至