跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

田媽
which hospital?

複式洋房

醒目開學勳章

我都想放前1後9,不過公司唔得....
家下唯有放前2後8啦....1月23號就放喇

大宅

我預產期都係 2 月14日喎
放前2後8
應該係1月31日開始放喎
點解你係2月5 日既???

原文章由 田媽 於 07-11-29 14:00 發表
我預產期都係14/2 喎, 我揀咗前2後8, 即係2月5日開始放, 到4月中到, 係蝕哂所有紅日的, 但早d開始放, 我又怕自己之後唔夠時間休息, 我又冇乜年假, 又想淨番d假, 萬一bb有什麼事都有假係手嘛~~ ...

大宅

放前0後10(start from 開刀day) & will take 10 days annaul leave before 產假(開刀day) = 前2weeks(annual leave)後10 weeks(產假)

[ 本文章最後由 CTS 於 07-12-6 12:34 編輯 ]

大宅

我公司人事部條粉皮話.. 最多只可以前2... 前1都唔比 =_=
佢話如果前1... o個1個星期有咩事... 公司保險唔cover....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

咁都岩架 , 因勞工法例係前4後6 , 前3後7 & 前2後8先有得保 ,
所以我都放前2後8 , 我預產期2月3日 ,
所以由1月20日放到3月29日 ,
蝕左新年加復活啦 ,
都叫唔蝕清明還好

原文章由 yyy008 於 07-12-6 12:21 發表
我公司人事部條粉皮話.. 最多只可以前2... 前1都唔比 =_=
佢話如果前1... o個1個星期有咩事... 公司保險唔cover....

伯爵府

醒目開學勳章

我預產期2月5日, 放前3後7, 由1月10日放到3月24日, 咁都有so 多5日假:lol
原文章由 彥仔媽媽 於 07-12-8 11:32 發表
咁都岩架 , 因勞工法例係前4後6 , 前3後7 & 前2後8先有得保 ,
蝕左新年加復活啦 ,
都叫唔蝕清明還好 ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你係唔係計錯呀 , 你放前3後7 ,
係由1月15日開始放到3月24日呀 ,
你都蝕新年同復活呀 ,
你唔蝕應該放前4後6就真 ,
由1月8日開始放到3月17日 ,
咁你就真係只蝕新年啦 !!!

原文章由 MK2006 於 07-12-8 11:51 發表
我預產期2月5日, 放前3後7, 由1月10日放到3月24日, 咁都有so 多5日假:lol

伯爵府

醒目開學勳章

哦, 我公司冇硬性要我攞前4後6 or 前3後7, 咁我咪攞最jetso囉 我攪錯咗一日, 應該係由1月11日放到3月24日. 本身10個星期假就放到3月20日加埋復活節(3月20至3月24日)
原文章由 彥仔媽媽 於 07-12-8 11:59 發表
你係唔係計錯呀 , 你放前3後7 ,
係由1月15日開始放到3月24日呀 ,
你都蝕新年同復活呀 ,
你唔蝕應該放前4後6就真 ,
由1月8日開始放到3月17日 ,
咁你就真係只蝕新年啦 !!!
...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

咁如果你公司可以照數70日的話 ,
就可以由1月11日放到3月30日 ,
因我地公司只可一個星期咁計所以點計都蝕 .

原文章由 MK2006 於 07-12-8 12:23 發表
哦, 我公司冇硬性要我攞前4後6 or 前3後7, 咁我咪攞最jetso囉 我攪錯咗一日, 應該係由1月11日放到3月24日. 本身10個星期假就放到3月20日加埋復活節(3月20至3月24日)
...

伯爵府

醒目開學勳章

咁我又唔可以咁狼 因為我放假期間都要幫公司交雜費同租, 佢唔會捉幾日假, 人工我一定要收足啦:lol
原文章由 彥仔媽媽 於 07-12-8 12:28 發表
咁如果你公司可以照數70日的話 ,
就可以由1月11日放到3月30日 ,
因我地公司只可一個星期咁計所以點計都蝕 .

大宅

MK2006

我同你同日預產期喎, 但係5/2係星期二, 如果數返, 係唔係應該 15/1開始放假咩, 因諗住放前2, 計返就係22/1(二)開始放, 唔知我有無計錯呢?

原文章由 MK2006 於 07-12-8 12:41 發表
咁我又唔可以咁狼 因為我放假期間都要幫公司交雜費同租, 佢唔會捉幾日假, 人工我一定要收足啦:lol

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

如果你放前2就係1月22日到3月31日

原文章由 佩兒 於 07-12-8 13:34 發表
MK2006

我同你同日預產期喎, 但係5/2係星期二, 如果數返, 係唔係應該 15/1開始放假咩, 因諗住放前2, 計返就係22/1(二)開始放, 唔知我有無計錯呢?

大宅

明白, Thank~~
原文章由 彥仔媽媽 於 07-12-8 16:32 發表
如果你放前2就係1月22日到3月31日

別墅

我預產期係8/2/2008,我放前2後8,咁即係25/1/2008放假呀.....

大宅

原文章由 彥仔媽媽 於 07-12-8 11:32 發表
蝕左新年加復活啦 ,
都叫唔蝕清明還好 ...

我計漏左.. 我連清明都蝕埋.. 26/1開始放前2后8.. 到7/4先返工。

大家公司係咪都只係出4/5糧?
有無媽咪係出100%??

大宅

我都係4/5乍

別墅

我預產期 2/19, 公司 2/1 - 2/10 放年假, 所以我 2/11 先開始 count, 前 1 後 9, 故此, 我返埋 1/31 就放假啦, very happy !!

伯爵府

醒目開學勳章

唔好意思, 令到大家有d亂 我個情況有d特別, 唔係以一個星期計, sorry sorry
原文章由 佩兒 於 07-12-8 13:34 發表
MK2006

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 yyy008 於 07-12-10 14:14 發表

我計漏左.. 我連清明都蝕埋.. 26/1開始放前2后8.. 到7/4先返工。

大家公司係咪都只係出4/5糧?
有無媽咪係出100%??

係呀...得 4/5 咋...

首頁

尾頁

跳至