夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 EggR 於 07-12-1 19:04 發表
Vca, 你講得岩, 我老公係個乜野人, 真係已經睇得好清楚. 其實剛剛發現佢再有另一個女人時, 我真係好似發左癲咁 check 佢, 去搵證據, 個段時間真係好辛苦, 簡直精神折磨, 直至佢再 promise 我真真正正同個女人分手, ...

我唔覺得你比緊籍口自己(我指你話放唔低呢段感情同埋對仔女),我好明白有時愛一個人係好奇怪既,唔可以用"值唔值得"去衡量。對方可能對你唔好,甚至傷害你,個個話佢唔值得,但唔代表你就咁可以放低哂所有野...就算識咁唸既人都未必做得到啦!所以我好明白你既心情.
瞥開你仲愛唔愛你老公、佢值唔值、對仔女...etc,咁佢其實想點?如果佢唔想同你離婚,點解要一次又一次咁去傷害你?佢應該見到你上一次所受既傷害,如果真心知錯改過,點解又再犯?
如果你要離開佢,你要好好計劃一下你同小朋友既將來;
如果你決定留低的話,就千祈唔好對佢有期望,你要有心理準備佢可能會有第三次,亦應該計算一下自己可以承受幾多壓...
無錯係知易行難,係難但唔係無可能!(我已試過!)
我希望你可以快d揾到自己既解決方法,但無論你做唔做得到離開你老公,都希望你記住依個世界無人有權咁去咁傷害你! good luck!!

禁止訪問

男爵府

原文章由 家寶媽咪 於 07-12-2 06:43 發表
你講中左我以前,果時我20-25歲

大家都係咁上下~ 20零歲果時邊識唸吖???!!? :(

禁止訪問

男爵府

原文章由 香香 於 07-12-1 12:30 發表
上綱CHECK單有無DETAILS既打出打入紀錄咩. 我地SMARTON好似無咁. 

小香香

我會和記架, 薯乜窿就真係唔清楚。 不過你可以搵男人聲打上台問下。

別墅

若果係我,根本唔可能再信佢。

禁止訪問

子爵府

其實, 都好難講係咪要再信你老公.
佢已經一次兩次咁錯.

之但係, 如果大家都有心去維持呢段婚姻.
應該比多少少時間大家.
佢可能仲會犯錯, 你亦可能未能信佢.

但, 就算過渡中, 都要提對方要保持坦白.
否則, 就唔可以再返轉頭.
唔係呢次坦白, 而係一生的坦白.

比足 warning 佢. 如果佢再犯大事, 就唔好心軟喇~
或者, take action 分開後, 佢可以真的 '知錯' 呢~
(雖然, 我唔鼓勵人地分開. 我都想大家可以開開心心咁一家人生活. 但勉強一齊 (因不忠), 對大家, 對小朋友, 都未必係件好事.)

首頁

尾頁

跳至