自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珊瑚宮

原文章由 召藥師 於 07-12-27 22:51 發表
我諗最主要睇陣痛幾密黎定幾時入院。
我生大仔係夜晚11點幾見有粉紅色分泌,即刻第一時間洗頭沖涼先,跟住1點就開始有陣痛,到朝早6點隔15分鐘痛一次就入院,入到去7點幾,醫生同我穿水,個姑娘仲同我屋企人講要等多6、7個鐘,點知 ...

但係我次次都唔痛,係佢同我穿左水先開始識痛呀

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 phoebelamlam 於 07-12-27 10:52 PM 發表

但係我次次都唔痛,係佢同我穿左水先開始識痛呀

可能我依d叫好生養0瓜。
我生阿女時,開哂10度,我係自己係病房行去同姑娘講我生得,嚇到佢地死。
盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

開晒10度都仲可以自己行去同姑娘講你生得, 真係好利害

原文章由 召藥師 於 07-12-27 22:55 發表

我生阿女時,開哂10度,我係自己係病房行去同姑娘講我生得,嚇到佢地死。

琥珀宮

我生細女時都係朝早10點幾見紅,即打俾醫生,醫生叫我入院,入到九龍聖德勒撒醫院,醫生黎到話我未穿水,叫我係待產室行下,希望快d穿水,但又有子宮收縮現象,見痛點行啫。

到夜晚7點鐘醫生再黎睇我,話都未穿水,佢問我好唔好幫我穿水,當然話好啦,唔想左等右等,佢一幫我穿水,唔洗打催生針,兩個鐘頭後生左,係順產。我真係想 我理個醫生,佢冇令我受無謂既痛苦,對上兩胎穿水,都係好快咁幫我生bb出黎,唔洗拖長產程咁辛苦。之後係本親子雜誌上見到,有媽咪見紅,三日後先生到,最後係開刀,佢生完理胎都怕哂咯。

我諗依家私家醫院爆滿,情況就似當年既政府醫院咁,拖到生得為止,係私家生可以自己話事,叫醫生幫佢穿水囉,等快d可以生出黎,始終有生既現象,而又唔理佢,係有危機架。

珊瑚宮

:lol :lol 咁又真係幾驚嚇呀:lol :lol :lol
不過我生細囡時,早上5點幾開始陣痛,到3點幾先去到醫院,點知佢話我有排都未生得,最後都8點見就生左呀

禁止訪問

男爵府

我都係快搞掂呀
話就話見紅成5日.
點知穿水入左院.
10點幾我仲老公係電梯口飲奶荼
成11點行番入病房..
先開始似生得咁.
我同姑娘講真係要生啦..
冇幾耐..11點鬆d搞掂囉...
我都估唔到咁快
子峻媽咪

珊瑚宮

原文章由 沙沙 於 07-12-27 23:01 發表

妳咁樣先至好呀~如果痛先等佢穿水...妳仲辛苦啊!

有分別咩???都係超痛呀

男爵府

原文章由 phoebelamlam 於 07-12-27 23:05 發表

咁又係喎..
痛左先穿同穿左先痛
到最後都係超痛呀
子峻媽咪

珊瑚宮

原文章由 峻峻媽 於 07-12-27 23:10 發表

咁又係喎..
痛左先穿同穿左先痛
到最後都係超痛呀

所以試左一次自己生之後,我已經同老公講左,咩原因都好,你唔好要我再生呀,唔係第一個唔放過你呀

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 phoebelamlam 於 07-12-27 11:05 PM 發表

係lo,有咩分別呢?我兩次都係醫生同我穿水,唔知先穿有乜唔同。
我生大仔時有4-5個助產士,到生個女時,得一個資深姑娘咋(我生大仔時見過佢,佢今次仲包埋同我縫傷口),真係好彩我生得平安無事,否則真係唔知點算。生完到病房,8張床,計埋我先得兩個港人,仲要另一個係黎安胎,其他都係大陸媽媽,大部份都係嫁香港老公,其中一個極品係兩人都非港人(但奇怪佢6299係香港人),仲要冇錢俾,要社署找數,出院時個老公同佢一齊俾警察押走。

珊瑚宮

原文章由 召藥師 於 07-12-27 23:20 發表

係lo,有咩分別呢?我兩次都係醫生同我穿水,唔知先穿有乜唔同。
我生大仔時有4-5個助產士,到生個女時,得一個資深姑娘咋(我生大仔時見過佢,佢今次仲包埋同我縫傷口),真係好彩我生得平安無事,否則真係唔知點算。生完到病房,8張 ...

但係我諗如果佢唔穿我會唔會痛小D呀 ,啦....佢幫我穿就痛5個鐘,如果佢唔幫我穿,會唔會穿左水之後一個鐘就生得呢,咁變左我痛多左4個鐘LOR~~(唔知你明唔明我打咩呀 )

男爵府

原文章由 phoebelamlam 於 07-12-27 23:23 發表

但係我諗如果佢唔穿我會唔會痛小D呀 ,啦....佢幫我穿就痛5個鐘,如果佢唔幫我穿,會唔會穿左水之後一個鐘就生得呢,咁變左我痛多左4個鐘LOR~~(唔知你明唔明我打咩呀 ) ...

我又都真係唔知有分別架
老實講我又唔係覺得真係好痛咋.
.都係一個姑娘同我就搞掂...

不過我都.穿左成7個鐘先生.
但真係痛都係最尾果一刻囉...
乜催生真係好痛架..
子峻媽咪

超級版主

原文章由 phoebelamlam 於 07-12-27 11:23 PM 發表

但係我諗如果佢唔穿我會唔會痛小D呀 ,啦....佢幫我穿就痛5個鐘,如果佢唔幫我穿,會唔會穿左水之後一個鐘就生得呢,咁變左我痛多左4個鐘LOR~~(唔知你明唔明我打咩呀 ) ...

好似明d又唔明d咁,我未穿水都痛左8個鐘(由少少痛到勁痛),會唔會一早穿左佢會快d生?
我生阿仔時係39周,個醫生穿左水後話有胎糞,阿仔係個肚度多左時間喎,我自己又乜都睇唔到,嚇餐死。

男爵府

原文章由 召藥師 於 07-12-27 23:20 發表

我生大仔時有4-5個助產士,到生個女時,得一個資深姑娘咋(我生大仔時見過佢,佢今次仲包埋同我縫傷口),真係好彩我生得平安無事,否則真係唔知點算。生完到病房,8張 ...

下..咁都得呀..
咁出院一齊比警察拉走
咁個bb呢...都要拉走呀
子峻媽咪

珊瑚宮

原文章由 峻峻媽 於 07-12-27 23:28 發表

我又都真係唔知有分別架
老實講我又唔係覺得真係好痛咋.
.都係一個姑娘同我就搞掂...

不過我都.穿左成7個鐘先生.
但真係痛都係最尾果一刻囉...
乜催生真係好痛架.. ...

我生孖女就OK呀,因為唔係自然生,痛一陣都比人推左去手術室,
不過生細囡,姑娘叫我自己試下,咁我又試啦,
點知一穿水開始痛到阿媽都唔記得姓咩啦,
足足痛左4個鐘有多,最後尾個下,個頭出由下身痛到唔知邊到啦,
都唔緊要,最後以為OK啦痛曬啦,點知佢幫我X針,個下又痛到我想死咁,而家D人話生完仔唔怕痛,係我身上都唔WORK,而家一打針抽血,叫得最大聲一定係我呀

男爵府

原文章由 phoebelamlam 於 07-12-27 23:23 發表

真係又深左少少喎..
你意思係咪話自然穿水會痛少d呀...

我穿左水都唔覺痛呀...不過都要成7個鐘先生得
子峻媽咪

珊瑚宮

原文章由 召藥師 於 07-12-27 23:29 發表

好似明d又唔明d咁,我未穿水都痛左8個鐘(由少少痛到勁痛),會唔會一早穿左佢會快d生?
我生阿仔時係39周,個醫生穿左水後話有胎糞,阿仔係個肚度多左時間喎,我自己又乜都睇唔到,嚇餐死。 ...

咁上下啦.....不過點介會話有胎糞GE,唔係個個都有GE咩,耐D有多D呀

珊瑚宮

原文章由 峻峻媽 於 07-12-27 23:33 發表

真係又深左少少喎..
你意思係咪話自然穿水會痛少d呀...

我穿左水都唔覺痛呀...不過都要成7個鐘先生得

係呀..........
都要7個鐘

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至