跳至

首頁

尾頁

民房

我仔仔軒軒都戒左啦,比想像中容易戒好多 ...

[ 本文章最後由 kwan_bbbb 於 08-2-13 10:40 編輯 ]

複式洋房

今晚試左..喊左半個鐘然後訓左. 咀咀加左2滴白花油..食左2口之後喊左半個鍾再比咀佢都拎開.say no no..

複式洋房

尋晚戰果: 失敗
都係敵不過咀咀

大宅

尋晚試幫QQ戒奶咀,揸左d薑汁係個奶咀度,
QQ一食即刻變樣吐出嚟話辣辣,仲 添,我地即叫佢拎去掉左佢,之後再問佢要唔要奶咀,QQ當然話唔要啦!

QQ尋晚冇食咀咀訓,不過攪到成12點半先訓,
訓到5點幾er左幾聲,跟住再訓番直到8點鐘,
我諗都算成功左~~~一晚啩!

其實比想像中冇咁辛苦(講緊我地大人喎!)
但QQ就喊得好慘囉:cry: !猛咁話飲水(其實係想揾嘢放入咀)
我地比水佢,佢又勁扭唔飲,拎開又喊,
卒之佢老豆攞奶咀入嚟比佢,但QQ都唔食(因為知辣辣),
一味喊同周床"碌",最後就伏左係我身上面訓。

希望今晚會好d啦!

大宅

我本來都話過年這5-6日同Carlsson仔介...
但過年太忙了, 已經唔記得咗...
睇見妳哋個個都開始, 我都要在這weekend開始...
希望Carlsson仔唔好咁扭計啦(我估我老公最後實比返佢食)...:tongue:
mami都係想為你好...:lol:

原文章由 小胖鴨 於 08-2-15 09:51 發表
尋晚試幫QQ戒奶咀,揸左d薑汁係個奶咀度,
QQ一食即刻變樣吐出嚟話辣辣,仲 添,我地即叫佢拎去掉左佢,之後再問佢要唔要奶咀,QQ當然話唔要啦!

QQ尋晚冇食咀咀訓,不過攪到成12點半先訓,
訓到5點幾er左幾聲,跟住再訓番直 ...
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

大宅

我諗只要狠心D,應該喊幾日就得啩啦!
我地就冇諗過比番奶咀QQ,
其實只要做足心理準備~~冇覺訓
咁就一定成功,不過唔知要持續幾多日啫!

大宅

每一晚:
Carlsson每晚一食完飯就要: 吱吱!!
我就比個有白花油...吱吱!!
當然佢食咗一就吐返出嚟...話"辣辣"

成晚佢都心思思...話要吱吱!!
但又知"辣辣", 見到佢個無奈樣都幾攪笑又可憐!!!
最後, 到瞓覺...開始扭計
我老公當然叫我比佢啦...

雖然失敗咗, 但至少Carlsson仔食少咗...
我會再試的, 但要等我老公唔係度...

原文章由 小胖鴨 於 08-2-15 11:36 發表
我諗只要狠心D,應該喊幾日就得啩啦!
我地就冇諗過比番奶咀QQ,
其實只要做足心理準備~~冇覺訓
咁就一定成功,不過唔知要持續幾多日啫!
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

複式洋房

我bb2日無食咀咀la..

大宅

QQ由2/14晚開始戒,尋晚係第4晚,
佢巳經冇提過要食奶咀訓lu......
不過可以分享下QQ唔食奶咀後ge改變,
訓之前多數話自己唔訓覺,
訓覺ge姿勢轉變左,以前係平訓,
E+係pat pat向天或者扒係度訓,
除左第一晚勁扭之外,其餘幾晚都冇扭/喊,
不過就要氹到佢係自願訓落床囉!
最後一提,冇食奶咀之後,其實QQ係好訓左,
一覺可以到8點幾(以前7點就起身食奶lu)
而且夜晚訓訓下喊幾聲ge情況亦少左,
因為以前訓訓下冇咀就會喊/要揾奶咀,
今之戒咀比我想像中容易,
可能小朋友適應能力真係強啦!
大家比心機呀!

首頁

尾頁

跳至