自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:真係好唔開心,驗過晒完全無問題,我7年黎

複式洋房

引用:睇不育科找出咩時。加油!

原帖由 lam133 於 14-11-11 發表
睇不育科找出咩時。

加油!
找不到有什麼事
醫生建議自己再試下先

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

KOEYKOEY2014 發表於 14-11-11 16:44
我自己還未能接受啊
有無做婦科檢查下原因??
萬一輸卵管塞左,你就真係白等啦

我又係所有嘢好正常,M期準到爆,過左一排都搞唔出人命,
就開始急,好彩睇醫生睇得快,知道係塞左
咁點搞都無用啦

10月中知塞左,1月頭就驗到有B,因為我快手行動

我個囡而家2歲2個月啦

咁耐都未有,就一定要睇婦科

我之前又浪費時間食中藥,又辛苦難飲,白食!!!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 KOEYKOEY2014 於 14-11-11 發

原帖由 talkative 於 14-11-11 發表
我朋友結婚12年,人工又試過,什麼古怪祕方又試過都唔得,本想放棄時,竟然靠自己bingo,所以唔好灰心,放鬆 ...
多謝你

男爵府

回覆:真係好唔開心,其實我只係想生個BB

你試下黎完m之後,見到有透明啫喱好似白帶咁,黏黏地嘅,果晚就dodo啦!我生左大女,想生第二個,試左1年都唔中,後來朋友教嘅,依家陀緊細b7個月啦!

翡翠宮

呢D真係睇緣份.....

我都有朋友,人工都做左幾次洗左十幾萬但都唔得,個個月準時黎M,初初喊死佢,依家佢話放棄,唔再諗不過都係未有....ANYWAY, GOOD LUCK!!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

KOEYKOEY2014 發表於 14-11-11 16:47
我地兩個驗晒都無問題!
7年當中,我地無諗3年有多,
係近一兩年先緊張番
最近驗晒婦科嘢??
真係好睇你地點諗,人工呢家嘢都唔係包有,但係後生就一定機會大D

複式洋房

引用:Quote:KOEYKOEY2014 發表於 14-11-11 16:44

原帖由 LedTV 於 14-11-11 發表
有無做婦科檢查下原因??
萬一輸卵管塞左,你就真係白等啦
Check晒,醫生之前話我無生過無落過,
輸卵管塞嘅機會接近零,但我都堅持check,
最後暢通無阻的!

恭喜你呀!發現懷孕時心情係咪好開心?有無喊?

珍珠宮

有 m 但有無排卵?有無試過用哈哈笑嗰 d?我朋友有 m,但從來未見過紅 d 綠 d 哈哈笑有反應。 去睇不育先發現係多囊,根本無排過卵! 做咗 ivf 就得咗

另外我嗰時喺養和做孕前檢查,我老公有個數偏低,但西醫話 within range 唔使擔心。 後來捉埋我老公去睇中醫,ec 一把脈就話佢身體未得,佢食咗 3 個月中藥我就得咗。 所以最好兩公婆一齊調理戒口。 呢個天時我中醫叫煲多 d 花膠食,男女老幼都適合,好養生

禁止訪問

珍珠宮

有冇試過催卵、打排卵針?

侯爵府

引用:Quote:原帖由 iamiris 於 14-11-11 發表心

原帖由 KOEYKOEY2014 於 14-11-11 發表
一年去兩次旅行了
真係要hea嗰d,唔係趕頭趕命嗰d。另外有冇返工?大唔大壓力?

複式洋房

引用:你試下黎完m之後,見到有透明啫喱好似白帶

原帖由 phoebebbc 於 14-11-11 發表
你試下黎完m之後,見到有透明啫喱好似白帶咁,黏黏地嘅,果晚就dodo啦!我生左大女,想生第二個,試左1年都 ...
我有呀,同埋我有check住排卵同體溫,
可能就係突然mon住,搞到自己壓力好大!
多謝你

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 lam133 於 14-11-11 發表睇不

原帖由 KOEYKOEY2014 於 14-11-11 發表
找不到有什麼事
醫生建議自己再試下先
睇下第2位醫生見意,
食排卵药,iUi

瑪瑙宮

fatchu@home 發表於 14-11-11 16:53
呢D真係睇緣份.....

我都有朋友,人工都做左幾次洗左十幾萬但都唔得,個個月準時黎M,初初喊死佢,依家佢話放 ...
我朋友又係未接受到人工,我同佢同期一齊拍住睇中醫,佢大我幾年.
我諗佢地而家都係唔生架啦

佢係四季經,之前PLAN好晒點養育子女,去美國生等等

而家咩PLAN都行唔到

自從我生左,我都唔敢搵佢

我都明自己想有BB,但偏偏自己唔中,身邊人報喜,會好難受
所以我都無比佢睇我囡D相

珍珠宮

真係好唔開心,驗過晒完全無問題,
我7年黎都無機會比我驗孕,
D驗孕棒放到過期,
你有冇小產過呀我都係高齡先有得生B B我都係結左婚7年先有BB希望你聖誕節有好消息啦

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+talkative+於+14-11-11+發表

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

放鬆D, 祝早日bingo

瑪瑙宮

KOEYKOEY2014 發表於 14-11-11 16:53
Check晒,醫生之前話我,
輸卵管塞嘅機會接近零,但我都堅持check,
最後暢通無阻的!
呢句嘢肯定係醫生講???

[size=13.63636302948px]無生過無落過???

好多女仔同我一樣無生過無落過一樣塞左

不過我知道佢地都係一做人工就即有

我睇幾個婦科醫生,都無醫生咁講過

咩人都有機會塞就聽過.....

男爵府

轉中醫同放鬆心情行開吓

首頁
12345...14

尾頁

跳至