夫婦情感

跳至

首頁

尾頁
hnl 該用戶已被刪除

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 KT二少奶 於 08-3-22 00:22 發表
同意,我話我老公唔幫手做家務,奶奶就話佢個仔不嬲都唔洗做呢D野,我做女夠咩都唔駛做啦!:;pppp: :;pppp: :;pppp:

我以前係99屋企就見識度,我62,大伯及我老公,三個男人真係咩都唔做,我99去旅行佢地就可以成個禮拜唔洗衫,因為佢地三個都唔識用洗衣機,你話幾恐怖,最後我忍唔住走去幫佢地洗衫囉,唔係99返黎做死佢咩.....

別墅

原文章由 christy1012 於 08-3-22 10:45 發表

我以前係99屋企就見識度,我62,大伯及我老公,三個男人真係咩都唔做,我99去旅行佢地就可以成個禮拜唔洗衫,因為佢地三個都唔識用洗衣機,你話幾恐怖,最後我忍唔住走去幫佢地洗衫囉,唔係99返黎做死佢咩..... ...

我都試過奶奶去旅行幫佢地洗晒d衫同煮野俾佢地食,點知奶奶返到黎就話我好做咗佢d野wor,佢成日都去旅行,老爺又冇野食,夏天仲大獲,d衫好臭,幫佢做埋都要俾人話,真係好人難做

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 KT二少奶 於 08-3-22 23:14 發表

我都試過奶奶去旅行幫佢地洗晒d衫同煮野俾佢地食,點知奶奶返到黎就話我好做咗佢d野wor,佢成日都去旅行,老爺又冇野食,夏天仲大獲,d衫好臭,幫佢做埋都要俾人話,真係好人難做 ...

咁我99好好嫁,佢真係好多謝我嫁,
佢話佢原本要成堆拎去乾洗,
好彩我洗左

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我C6直情連把掃把放係邊都唔知, 因為佢從來唔掃地。

原文章由 kikilala 於 08-3-20 23:35 發表

yes 比 d 亞媽"仲"壞晒!!
我o岩o岩叫 c6 去掃地 ,
我話"我嫁o左你噤耐都未見過你掃地 "
哈哈 ^ 佢又即刻去掃 bor 幾聽話

水晶宮

原文章由 anita_yps 於 08-3-23 01:47 發表
我C6直情連把掃把放係邊都唔知, 因為佢從來唔掃地。

一d都唔奇怪嫁,我老公都成日問我佢底底係邊,沖涼條毛巾係邊,
d膠布係邊,明明同佢講n次都唔記得,我有仲洗衣機經典事,
"話說我從小都有習慣,d衫褲放入污衣藍之前都會檢查好有冇野留係裏面,但可惜我老公俾99寵壞哂從來冇呢個習慣,卒之有次我洗完衫,居然見到我老公開工把cutter係面,嚇左我一跳,我亦把我老公鬧到pk,好彩係面o者,如果係底,我一手伸入去咪係咁先",但係經歷今次cutter事件,我老公都係冇改進,依然偶然發現錢呀,tissue呀之類,卒之而家我唯有每次洗衫前都check下囉,真係命苦呀

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 anita_yps 於 23/3/08 01:47 發表

別墅

原文章由 kellyly 於 08-3-21 00:38 發表
哈哈仲有唔記得講
我話我嫁比你係做人地老婆唔係做工人,我都係人地個女,我都有媽生ka.
你咩都唔做,你一係就番你媽到,佢一定幫你做晒,一係就娶你媽la.. ...

係呀!

複式洋房

唔做家務既男人, 大把大把.
唔工作既老公現在都唔少啦

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 mrschan923 於 08-3-20 20:55 發表
我都要一脚踢!
佢最多問一句:「使唔使幫手?」,跟住未繼續上網。

有一句問都算系好啦!!
我個C6現在的生活是衣來伸手,飯來張口.沒眼睇佢.

平時總要對我耍威風:
洗衣機壞了,賴我買的什麼洗衣粉整壞部機,叫我買過D洗衣粉,我听佢講買過晒, 都系5得啦, 又話我買個D洗衣差. 我直頭同佢話: 一系話等我換部; 一系以后由你負責洗衫你買洗衣粉我一句都5會出聲. 費事煩. 成個做多錯多款. 佢先至收聲!!

男爵府

睇完咁多我個心都舒服左, 原來咁多姐妹"同病相憐 "...

我啱啱諗緊請鐘點, 不過c6話左 唔會比錢, 佢話要請就向家用扣 ... ... 我又唔想做, 呢頭打掃完, 果頭又有塵 ... , 成屋都dirty , 唉 ... 唔想咁辛苦啊 ~~~~~~~~~~~~~ 但請鐘點 ... 又好似晒 $, 自己又唔係做唔到 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

大宅

男人就係咁衰, d 99仲衰, 以為我地嫁左比佢個仔就好似工人咁, 要服待到佢個仔好好咁, 大佬呀, 話晒我曾經都係人地個女呢架嘛, 佢個仔唔洗做, 咁我地點解要做呀!?:;pppp:

我成日話我老公係溫室中長大的小草, 得佢阿媽可以保護佢架咋!

不過, 最終都有辦法, 都係要做架啦, 唔通間屋變成"烏呢旦都"咩, 自己都住得唔舒服. 請鐘點要係家用扣$$$, 我死都唔會架, 點解自己唔留多d $$$旁身喎, 有咩事都有個 $$$洗下嘛.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 hunghung215 於 08-5-3 10:40 發表
睇完咁多我個心都舒服左, 原來咁多姐妹"同病相憐 "...

我啱啱諗緊請鐘點, 不過c6話左 唔會比錢, 佢話要請就向家用扣 ... ... 我又唔想做, 呢頭打掃完, 果頭又有塵 ... , 成屋都dirty , 唉 ... 唔想咁辛苦啊 ~~~~~~~ ...

講真,請5請就睇你自已啦! 做家任務是好辛苦嫁!mouth: 但俾錢果時都系好"金"! 我就5 捨得啦

所以我日頭返工,返屋企煮飯搞埋阿B女,晚晚停手都成10:30有多, 習慣成自然, 現在都5系好覺得太累.

如果C6多D體諒我,再做多D我都愿!!

複式洋房

我c6都係少爺仔 但都唔係唔做野 but唔係成日囉 間唔中或者大project會o下郁手 但我自己衰 好多時佢做d家務我都會睇唔過眼又跟下手 就會比佢丙

有時放工後 我想做晒d家務先抖 佢就唔係ge 想抖夠先 (抖抖o下就會唔做) o甘我做時佢又會話我 o甘累做乜唔休息下先 我知佢唔好意思我o係度做做做 佢嘆嘆嘆 但佢又唔想郁 好多時就為左o甘而唔開心 我覺得我做得o甘辛苦仲要比您丙 好委屈

卒之請part time 來解決我地的問題

大宅

講得好岩,個個男人都係比阿媽寵壞。

原文章由 準媽咪 於 08-3-20 19:13 發表

千其唔好忍唔住, 做晒 d 野囉

個個男人都比佢亞媽"仲"壞晒!!

男爵府

我而家未有小朋友住 , 如果有, 就應該請工人, 彧未生時請鐘點囉 ..c6 而家只係負責洗 厠所, (平均1.5個月1次果隻 ... ...), 佢唔肯出 $$ ar,half half 都唔肯 .... 我唔想用咁多 $$

原文章由 小紅 於 08-5-3 11:44 發表

講真,請5請就睇你自已啦! 做家任務是好辛苦嫁!mouth: 但俾錢果時都系好"金"! 我就5 捨得啦

所以我日頭返工,返屋企煮飯搞埋阿B女,晚晚停手都成10:30有多, 習慣成自然, 現在 ...

珊瑚宮

畀面勳章

原文章由 christy1012 於 08-3-22 10:45 發表

我以前係99屋企就見識度,我62,大伯及我老公,三個男人真係咩都唔做,我99去旅行佢地就可以成個禮拜唔洗衫,因為佢地三個都唔識用洗衣機,你話幾恐怖,最後我忍唔住走去幫佢地洗衫囉,唔係99返黎做死佢咩..... ...

點解同我個case 一樣, 不過受害者係我 ... 我出完 trip 十日, 屋企個冼衣機滿到瀉. 在加埋我自己出完十日trip 嘅衫, 足足冼左六機衫 ....
想死 !

大宅

有一年過年前屋企要大掃除,c6特登返去幫99大掃除,話佢行動唔方便,但係自己屋企就唔幫手,話冇人會上嚟唔駛做喎,得返我一個人做,講真99做唔到咪等62做囉,再唔係咪請鐘點做囉,駛唔駛你返去做呀,但係最嬲係佢幫佢地做唔幫我做呀嗎,跟住返99度拜年嗰陣,條99仲喺度晒命話c6幫佢抺到個地好乾淨,我嗰陣真係想即刻整污漕個佢個地呀

複式洋房

原文章由 小可愛11 於 08-5-5 23:13 發表

點解同我個case 一樣, 不過受害者係我 ... 我出完 trip 十日, 屋企個冼衣機滿到瀉. 在加埋我自己出完十日trip 嘅衫, 足足冼左六機衫 ....
想死 ! ...

咁你都好喎, 屋企6機衫都夠位晾...:;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章

delete...............................

首頁

尾頁

跳至