自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都係咁話, 樣樣野都話打疫苗, 打咁多化學藥品入身, 會唔會有問題? 自己身體會唔會失去咗自己對抗病菌既能力?

原文章由 EVA222 於 08-4-8 22:57 發表
出左無耐,其實未知有乜後遺症,疫苗等於打菌入體內,接種太多不同類型疫苗,其實有無必要?葯廠在商言商,當然會危言聳聽.

民房

MSD一出我已經即刻打咗喇!

唔好理論有幾多%預防,如果我用幾千蚊,去換一個有機會的"預防",點解唔做呢?有啲人選擇用幾千蚊去買一個銀包 或者一個手袋,但我選擇"預防",我已經27歲喇!

打果時醫生都解釋過,話最好係未有性行為時打,但有性行為打咗亦都冇壞,所以佢見到既,多數都係啲媽咪帶個女去打多。

男爵府

新野都係睇定D....你睇副學士....十年後先浦出來話吾掂...健康都係小心D好D..

民房

其實子宮頸癌疫苗唔係打d 病毒入身體, 疫苗是用咗新技術, 扮到好像病毒一樣 (但其實是無致病原的).好多國家都免費俾 d 女仔打, 應該好safe

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原文章由 YongXin 於 08-4-9 11:31 發表

最 近 香 港 引 發 了 一 場 子 宮 頸 癌 疫 苗 風 波 , 事 緣 有 藥 廠 聲 稱 旗 下 疫 苗 適 合 27-45 歲 女 士 注 射 , 被 香 港 藥 劑 師 協 會 指 未 有 足 夠 數 據 支 持 。

不 過 , 本 月 初 在 北 京 舉 ...

新果隻我想打呀~

伯爵府

我一出就去打,結果都中招。醫生話打左都只係防疫苗上列明的4種HPV病菌(最毒的),而我中的係疫苗不包括的,所以做左激光手術,燒毀子宮頸。

伯爵府

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至