自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我朋友講我聽ge. 佢個fd個仔三歲, 同daddy mommy 同grand ma住, grand ma成日上香拜祖先.

一日grand ma飲茶番屋企, 見到新抱嬲爆爆o係房, 個孫喊住咁攞住三枝香週圍拜, 咪問個孫拜乜囉, 個孫喊住話拜緊爸爸! grand ma 好緊張咁問點解會拜爸爸? 個孫話daddy死左啦! grand ma 問幾時呀, 咩事呀? 個孫話頭先daddy mommy 嘈交, daddy走左, 我問媽咪daddy去左邊, 媽咪話佢死左啦! 嗚嗚... 我e+上香俾爸爸!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

好耐之前我問細仔
我:第時你識得出黎做野搵錢,會唔會養我同爸爸架?
細仔:我會養媽媽架
我:咁爸爸呢?
細仔:.....
爸爸:哦!!你唔養我
細仔:唔係呀!到時我會搵錢,都唔知你死左未
爸爸:
我:

[ 本文章最後由 揚莉煒媽咪 於 08-4-11 15:19 編輯 ]

子爵府

原文章由 a_d 於 08-4-11 12:27 發表
我:今日係清明節,所以放假
仔:媽咪,清明節快樂!!!

我:婆婆佢地要去拜祭......公公.......個爸爸,....即係你太公.
仔:佢點死架?
我:佢係病死既.
仔:點解既?
我:因為佢成日唔食野,抵抗力唔好,所以病左,跟住死左囉.(唔食野係 ...

伯爵府

笑c
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

子爵府

原文章由 maggiejane 於 08-4-11 15:11 發表
我朋友講我聽ge. 佢個fd個仔三歲, 同daddy mommy 同grand ma住, grand ma成日上香拜祖先.

一日grand ma飲茶番屋企, 見到新抱嬲爆爆o係房, 個孫喊住咁攞住三枝香週圍拜, 咪問個孫拜乜囉, 個孫喊住話拜緊爸爸! grand ...

好好笑........................................................

洋房

原文章由 maggiejane 於 08-4-11 15:11 發表

一日grand ma飲茶番屋企, 見到新抱嬲爆爆o係房, 個孫喊住咁攞住三枝香週圍拜, 咪問個孫拜乜囉, 個孫喊住話拜緊爸爸! grand ...

好好笑呀

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

男爵府

原文章由 皓雪媽媽 於 08-4-11 13:18 發表
我試過咁

老人家:(對我講)你坐月唔好成日洗頭,第日老左有頭風架。
小朋友:或者mami未老就死左呢!

禁止訪問

大宅

好笑, 又好sweet

原文章由 ABCD媽咪 於 08-4-11 13:19 發表
我想起我二女兒小時候

在清明節之前
我接金銀元寶果d去拜老爺奶奶
女:媽咪你做咩呀?
我:我接金銀囉
女:接來做咩呀?
我:因為我們愛爺爺麻麻...摺來就係佢地的錢..比他們買野食
女:哦..

如是者
到我生日的前幾天
發 ...
Our anniversary[br]

首頁

尾頁

跳至