夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

看到这样的新闻,心酸呀~
唔应该寻死,唔要个衰佬咪得囉
悲剧已经发生,呼吁所有既妈妈要好好保护自己及BB,珍爱生命!

珍珠宮

好媽媽勳章

我諗起yip生單野,背景人物好相似,個賤man又係做地產,又有有個女10幾個月大架

伯爵府

原文章由 connieqwah 於 08-5-10 11:14 發表
恭喜你有能走出困境, 比左一個好的例子,

"活得比你好" 就是最大的報復..

努力! 各位姊妹, 不要比別人睇低, 退一步海闊天空.

我都係咁話
報復有好多方法
放棄左自己
別人唔一定同情你

"活得比你好" 就是最大的報復......呢句好岩聽

唔想再見到呢 d 新聞, 心好痛

大宅

最衰係個男人, 做咩要同埋個女一齊C呀?!
要C都係個衰男人去C啦!!!
2個寶貝~雅詠&灝泯

大宅

公爵府

原文章由 chingching03 於 08-5-10 23:22 發表

近排好似又左lee類的新聞 , 究竟係d男人衰, 淨係d女人多心呢 ? 我同樣都係發生這類似問題, 但我絕對做吾出傷害自己or阿仔的事law.

大宅

BK Milk勳章

好悲哀,最受罪可能不是當局者

民房

有個識得佢嘅人响hkd佢做果行果邊爆佢d衰嘢出嚟,
仲有原來果日有報紙影到佢嘅尊容。

「終於有人登佢個樣出黎啦~~~玩完女人仲夠膽同個岳父講飲醉酒有女同事送佢返屋企?敢做唔敢認呀?同朋友講就認係one night stand,老婆同朋友打俾佢講話要死,條仆街鬧完痴線仲要慢慢搭巴士返上水,你都真係夠x晒賤,朋友叫你同老婆慢慢傾下做返好d你自己,你條x樣竟然可以話只係諗緊點攞撫養權!冇悔過,冇真眼淚,仲夠膽要朋友陪下你,開解下你?個老婆對你咁好,你就成日飲醉酒都唔理下佢地,返屋企又打爆玻璃嚇到老婆同個女,食屎啦你!」

呢d男人死咗都唔駛恨

珊瑚宮

環保接龍勳章

婚姻依樣野好虛無, 唔係你付出幾多就可以收返幾多.
我係好反叛的人來的, 大不了就離婚自立!!!!

所以, 個女人做錯左!! 係殺人兇手.

[ 本文章最後由 alphabetagamma 於 08-5-14 21:00 編輯 ]

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 alphabetagamma 於 08-5-14 20:58 發表
婚姻依樣野好虛無, 唔係你付出幾多就可以收返幾多.
我係好反叛的人來的, 大不了就離婚自立!!!!

所以, 個女人做錯左!! 係殺人兇手.

都係個句啦~~講就易~~如果佢係你,佢就唔會攬住個女跳樓亦唔會殺左自己個女啦~~
如果要講到個女人係殺人兇手,咁個男既一定係幫兇囉~~
我自己個人認為,如果個老公有第二個女人,十個有小朋友既媽咪,九個都會選擇原諒個老公一次囉~~有邊個想小朋友係單親家庭長大??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

珊瑚宮

環保接龍勳章

個女人跳樓, 佢唔覺自己做得唔啱.
個男人玩女人, 罪不至死. 佢係十分之唔啱. 但好多男人都玩女人啦.... 個個女人都好似佢咁. 香港無晒人啦.

希望bk的媽咪一定要知, 殺人係犯罪的. 玩弄感情係賤, 但殺人更不要得!!
有勇氣死, 但無勇氣面對. 係我就殺左個死佬先算, 都唔關個女事.

禁止訪問

男爵府

要選擇咦條路, 個mami一定係在最絕望同無助的情況下而做出這決定, 唔止了結自己噤簡單, 因為放心唔落個女而撰擇錯帶咪佢一切走. 當事人至清楚是什麼一回事, 針唔拮到肉唔知痛. 最要天收必定係咦個賤男同賤蟹. 希望咦日早d到.

I love my hubby and my boy. XOXOXO

珊瑚宮

環保接龍勳章

係我最絕望時, 我會希望有人會同我講要正面一點, 針唔拮到肉唔知痛, 我有朋友成日問我佢有2奶的老公係咪真係咁差, 其實唔洗再不停咁話/問個男人點衰, 佢地衰同賤就係一定架啦...
唔通就係d男人賤格去滾, 女人就要去死. 這個觀念錯到極. 上次又有個媽咪抱仔跳軌, 唉~

唔希望再聽到這些新聞. 人地天災下都力求生存. 女人要學做一個強者!

大宅

原文章由 carmenlook 於 08-5-10 01:01 PM 發表
千萬不要做傻事,傷的是自己和你父母,呢一陣是好難度過,但過了去之後,幾十年後睇番只是一個回憶.

agree.........

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

我那天也有看到報紙,原來那做女人的爸爸是在海濱食店返工,因我在報紙上看到他的相。
我好記得他,因我哋晚食多數叫那店的飯,他送過幾次外賣到我家啦,他每次見到我囡囡也笑著同她說話,近排不見他有返工啦

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 alphabetagamma 於 08-5-15 01:08 發表
係我最絕望時, 我會希望有人會同我講要正面一點, 針唔拮到肉唔知痛, 我有朋友成日問我佢有2奶的老公係咪真係咁差, 其實唔洗再不停咁話/問個男人點衰, 佢地衰同賤就係一定架啦...
唔通就係d男人賤格去滾, 女人就要去 ...

都話如果佢係你,就唔會死啦~~針唔拮到肉唔知痛~~唔係話男人去滾,女人就要死~~講真,冇人知個女人死前發生咩事,可能佢同個男人講左D野,個男人又刺激到佢呢??有時一句說話可以累死人了~~由其是係一個人好軟弱既時候~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

首頁

尾頁

跳至