自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 arale1668 於 08-5-23 22:34 發表
係囉...仲攪咁耐先諗到整爛個窗....好笑...

我同屋企人都笑緊呢幕, 仲笑佢地蠢, 有咩理由拎檯撞窗, 會拋埋張檯出去, 咁佢地用咩黎"擒"高爬窗

大宅

hashtag影視迷勳章

我覺得有一幕好周星馳嫁..亞傻姑咪拎個葯煲俾ec check下有無毒既... 大奶奶好心急問, 點呀, ec點講呀.. 跟住傻姑話: ec話..... 下次.... 要煲得夠火喉d喎.............. 笑到我同老公死...

跟住大奶奶個樣, 誇張到個口得個'hole".....以為自己拍緊皆大歡喜...
願BB身體健康

大宅

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-5-24 00:06 發表

有殺無賠 、有殺無賠

無錯,我對佢呢個形象都現在仍很深刻

水晶宮

我都一路睇一路笑, 間房燒左咁耐, 一早已經充滿carbon dioxide 啦
班演員仲咁鬼精神既
伍詠薇在火場咁耐, 有無理由秦沛燒死左, 佢仲好人好姐行出o黎, 唔好忘記佢係正在小產中喎
最好笑就係成條戲橋, 一個女人懷恨被人迫嫁入封建家庭, 可以搞到家破人亡
伍衛國可以封佢做戲屎, 講親對白都走音

秦沛真係好戲之人, 發晒癲真係入晒戲

陳秀珠做得好好, 傻左仲識拎住個香爐扑老爺話佢打小姐, 我真係笑左出來

子爵府

呢套戲最好戲係秦沛,陳秀珠,同埋四太,我都頂伍小生唔順成日講野都走音,雪梨做個果咩老太憎死佢最想一把二把車落去死肓婆,肓左都咁毒正一老而不!!
本人所貼文章及相片都是從電郵中所取得來而轉貼!

本人所講說話純粹個人意見與文章及相片並無關連!

本人若侵犯了各下之板權,懇請告知本人以作收正!

==紫電青雙劍===》》》

大宅

原文章由 青雙劍 於 08-5-24 10:22 發表

呢套戲最好戲係秦沛,陳秀珠,同埋四太,我都頂伍小生唔順成日講野都走音,雪梨做個果咩老太憎死佢最想一把二把車落去死肓婆,肓左都咁毒正一老而不!!
:badfeel ...

咁咪係代表佢成功囉 ! 不過,雪梨真係做到令人不寒而慄

子爵府

佢好唔好戲都係其次,我由粵語片時代都唔鍾雪梨又作狀講野時個口好似食左屎O哂嘴咁!!
:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;
本人所貼文章及相片都是從電郵中所取得來而轉貼!

本人所講說話純粹個人意見與文章及相片並無關連!

本人若侵犯了各下之板權,懇請告知本人以作收正!

==紫電青雙劍===》》》

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 agneskk 於 08-5-24 09:48 發表
我覺得有一幕好周星馳嫁..亞傻姑咪拎個葯煲俾ec check下有無毒既... 大奶奶好心急問, 點呀, ec點講呀.. 跟住傻姑話: ec話..... 下次.... 要煲得夠火喉d喎.............. 笑到我同老公死...

跟住大奶奶個樣, ...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好彩結局算係咁

禁止訪問

複式洋房

除咗煲湯那幕好笑, 秦沛可以係咁短時間點火加柴鎖晒D 門window都好利害, 佢入家祠時支火把好勁, 放係椅度又唔會熄, 仲勁過聖火,真係唔使怕人整得息, 好利害

複式洋房

原文章由 VKwan 於 08-5-24 01:21 發表
咁既劇本,難為班演員仲咁專業!

agree ar....
我地有咁既feeling, d演員都有, 所以有好多好戲既人都走晒去大陸,台灣拍戲....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

原文章由 sandylaw 於 08-5-23 23:27 發表
仲有奏沛個放火look,令我即時諗起癲佬正傳個傻佬

男爵府

Is it long time no see 伍衛國?
How old is he?
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 青雙劍 於 08-5-23 22:10 發表
哈...秦沛好攪笑

秦沛好攪笑,佢好嬲打左伍姑娘一把跟著又好担心問伍姑娘你個肚無事嗎??

複式洋房

原文章由 timlc 於 08-5-24 12:31 發表
除咗煲湯那幕好笑, 秦沛可以係咁短時間點火加柴鎖晒D 門window都好利害, 佢入家祠時支火把好勁, 放係椅度又唔會熄, 仲勁過聖火,真係唔使怕人整得息, 好利害 ...

哈哈!比你笑死!
秦沛傳聖火 好過曾騙子....

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我c6問我點解伍衛國由第一集講返”法泠西”講到大結局都未返既 ???

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

2小時結局萛幾好睇

佢地火災之後,我囡囡問我:媽咪波子呢 ???好攪笑 

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

睇佢企都企唔隱,但又打完一打個又打一個,簡直勁過李小龍.

首頁

尾頁

跳至